Större lägenheter ökade mest i pris förra året

0
106

Priserna på större lägenheter steg betydligt mer än på små under förra årets bostadsrally. Det visar en kartläggning av Fastighetsbyrån, skriver Privata Affärer. Ettorna steg med 6 procent, tvåorna med 9 procent och treor eller större lägenheter ökade med 10 procent, enligt Mäklarstatistiks siffror som Fastighetsbyrån bearbetat. – Bland annat beror det på höga trösklar för förstagångsköpare i jakt på smålägenheter med rekordpriser, amorteringskrav och bolånetak, säger Fastighetsbyråns vd Johan Engström enligt tidningen. Han säger också att det skett ett trendbrott under pandemin där större bostäder, med till exempel plats för arbetsrum, blivit mer attraktiva. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.