Stemningen i Capitol var allerede mørk. Så kom Omicron

0
114

En helsearbeider innleder folk i kø på et COVID-19-teststed ved Capitol Visitor Center i Washington på onsdag. (Tom Brenner/The New York Times)

Skrevet av Jonathan Weisman

Over hele landet har omicron-varianten sendt koronavirusinfeksjoner inn i stratosfæren. Vintervær og tomme hyller har gjort humøret surt. Amerikanerne har snudd seg mot hverandre over vaksinasjoner, mandater og masker.

Og på U.S. Capitol, hvor alle slags mennesker blir kastet sammen i en ulykkelig lapskaus, ble øyeblikket krystallisert denne uken i en hot-mic-episode. I en hørbar hvisking oppsummerte Dr. Anthony Fauci, regjeringens fremste ekspert på infeksjonssykdommer, følelsene sine for en annen lege, senator Roger Marshall, R-Kan.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“For en idiot,” sa Fauci tirsdag etter en prøvelsesutveksling med senatoren om infeksjonsekspertens økonomiske avsløringer. “Jesus Kristus.”

Akkurat da det virket som om stemningen på Capitol Hill ikke kunne bli verre, kom omicron til byen. Minst 129 medlemmer av huset og senatorer har kunngjort en koronavirusinfeksjon siden begynnelsen av pandemien, nesten en fjerdedel av lovgiverne i kongressen. Et dusin baker annonserte infeksjoner bare den siste uken. Et maskemandat som kun har blitt respektert av republikanere i Representantenes hus, ble skrudd opp et hakk for å kreve bare N95s og KN95s – og overholdelse er like ujevn.

Sosial distansering er tilbake; da kroppen til Harry Reid, den tidligere majoritetslederen i Senatet, lå i staten i Capitol Rotunda onsdag, ble stolene arrangert flere fot fra hverandre. Det store atriet til Capitol Visitor Center, som en gang var fylt med turister, har blitt rekonfigurert med stolper for å avgrense covid-19-testlinjen for lovgivere og ansatte.

Schadenfreude er i full sving.

Demokratene kakret om det Fauci kalte Marshall; Republikanerne motarbeidet ved å påkalle rep. Alexandria Ocasio-Cortez, D-N.Y., som ble sett maskeløs i Miami Beach sent i forrige måned. Kontoret hennes kunngjorde søndag at hun hadde testet positivt for viruset.

Selvfølgelig er det ingen latter. To republikanere har dødd etter å ha blitt smittet med COVID-19 – representant Ron Wright fra Texas og representant Luke Letlow fra Louisiana – og noen lovgivere på høyre kant har nektet å bære en maske i mas og mas av avstemninger i huset har noen kolleger frykter for helsen deres.

“Jeg ser folk – medlemmer, ansatte – uten masker,” sa våpensjefen William J. Walker, en tidligere sjef for District of Columbia National Guard, denne uken. «Jeg går bort til dem og ber dem ta på seg masken. Noen går bare fra meg.»

På husets etasje onsdag gikk representant Brian Mast, R-Fla., gjennom brønnen på to benproteser og smilte bredt uten masken. Bakerst i salen holdt Georgias maskeløse duo, reps. Marjorie Taylor Greene og Andrew Clyde, begge republikanere, retten tilsynelatende uten omsorg, som garantert vil bli bøtelagt for regelbrudd, men sikre på at formuen deres kunne klare det.

(Greenes far bygde et betydelig byggefirma i Atlanta-området før han solgte det til datteren og svigersønnen, mens Clydes gigantiske våpenbutikk, Clyde Armory, har holdt ham flush. De har allerede absorbert mer enn $100 000 i bøter for maskestreiken deres.)

Når han snakket like utenfor salen med masken av, var representant Lee Zeldin, R-N.Y., nonchalant. Omicron er mild, sa han, og den bratte økningen i tilfeller, i hjemfylket på Long Island og over hele landet, vil bli fulgt av en like bratt nedgang.

“De som tester positivt inkluderer vaksinerte og uvaksinerte, men for dem jeg snakker med – og det er mange som har testet positivt de siste ukene – heldigvis for dem har hver eneste person jeg har snakket med hatt en mye mildere opplevelse enn det som ble opplevd i tidligere varianter,» sa Zeldin, som stiller som guvernør i New York.

Demokratene har en tendens til å være litt mindre sanselige. Skilt som er oppsatt over hele huset, proklamerer med store bokstaver «BRUK AV ANSIKTSBEHANDLING KREVES», men de ser ut til å bare ha fått de trassige til å grave seg inn.

“Den slags trass, vi ser det over hele linja her,” sa rep. James Clyburn fra South Carolina, den demokratiske innpisken, som gikk glipp av barnebarnets bryllup forrige måned da han kjempet mot COVID-19. «Og dette er mennesker som jeg håper vil være i stand til å overleve uansett hva som måtte komme i veien.»

De prosedyremessige innspillene rundt stemmerettslovgivningen og håndpressingen over president Joe Bidens sosiale sikkerhetsnett og klimaendringer kan virker litt ved siden av punktet når tilfellene øker, sykehusinnleggelser over hele landet har økt med 84 % de siste to ukene og gjennomsnittlig antall dødsfall nå overstiger 1700 per dag.

Bak disse markeringsspørsmålene øker pandemien igjen som et politisk fokus. Representantenes husdemokrater rykket onsdag ut ny lovgivning for å gi gratis hjemme-koronatester mens senator Bernie Sanders, I-Vt., gjeninnførte lovforslaget sitt om å sende N95-masker til alle hjem.

Republikanerne på sin side så ut til å ha fastslått at de virkelige ofrene for viruset var de som nektet å bli vaksinert mot det.

Republikanske husledere tvang demokratene til å stemme over et prosedyreforslag for å sikre at tjenestemedlemmer ble utskrevet for å nekte å bli vaksinert ville ikke miste GI Bill-fordelene. Det mislyktes.

Rep. Matt Gaetz, R-Fla., og 19 andre medlemmer av huset på partiets høyre flanke introduserte også et lovforslag for å blokkere District of Columbia fra å kreve vaksinasjoner for å komme inn på etablissementer som restauranter, klubber og konsertlokaler.

Konflikten som brøt ut denne uken mellom Fauci og Marshall handlet om et alvorlig problem, det samme var et sammenstøt mellom eksperten på infeksjonssykdommer og senator Rand Paul, R-Ky.

Paul, en øyelege, anklaget Fauci og direktøren for National Institutes of Health, Dr. Francis S. Collins, for å samarbeide for å smøre ut forskere som var uenige med dem. Det fikk Fauci til å fortelle om arrestasjonen av en mann i California som kjørte over hele landet med en AR-15; mannen ble anklaget for å ha planlagt å drepe Fauci, blant andre offentlige personer.

Og selv om Fauci lett kunne parere Marshalls insinuasjon om at han på en eller annen måte skjulte sine økonomiske avsløringer, er det få som kan argumentere med senatorens påstand om at regjeringens meldinger har vært blandet og forvirrende når det gjelder karantenelengder og testing under omicron-stigningen.

“Det amerikanske folket, familien min, alle våre familier, sliter mens denne pandemien fortsetter å trekke ut uten ende i sikte,” sa Marshall under en sparsomt besøkt høring, utarmet for deltakere og observatører på grunn av COVID-19’ s gjenoppblomstring. «Ordene jeg hører hver dag, flere ganger hver dag, fortsetter å resonere og ekko i tankene mine, ord som «Jeg er sliten, forvirret, utbrent».»

Rep. Tom Cole, R-Okla., var onsdag enig i at stemningen i Capitol gjenspeilte stemningen hjemme.

“Det er klart det er en veldig vanskelig tid,” sa han. “Vi trodde alle at vi ville være på toppen av viruset nå. Det er vi tydeligvis ikke.»

Han la til: «Vi kommer oss gjennom det. Landet har sett mye mørkere dager enn disse.»

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.