Skådisen om nomineringen: ”Som att vara på en cirkus”

0
71

En djup suck och sju sekunders tystnad. Det är vad The Guardians reporter möts av när denne ställer en personlig fråga till skådespelaren David Strathairn. – Jag tycker inte att vi borde prata om mig, säger 72-åringen, som nästan uteslutande vill prata om sin nya film ”Nightmare alley”. Men vid ett tillfälle i intervjun släpper han på garden – nämligen när han får frågor om sin hittills enda Oscarsnominering. – Det var som en utomkroppslig upplevelse. Mina ögon var vidöppna hela tiden när jag tog in det, för att det kanske aldrig händer igen. Det var som att vara på en cirkus, säger Strathairn. Läs hela intervjun via länken nedan. Under rubriken ”Intervjuer” rekommenderar Omni-redaktionen under helgen några intressanta intervjuer med personer från flera vitt skilda branscher. Intervjuerna är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.