Punjab-målinger: Kejriwal spør folk hvem som skal være AAPs CM-ansikt; brennevin, uberegnte kontanter verdt Rs 23,8 cr beslaglagt

0
87

Arvind Kejriwal med AAP-leder Bhagwant Mann. (PTI-bilde)

Med meningsmålingene i Punjab-forsamlingen en drøy måned unna, kunngjorde Aam Aadmi Party (AAP)-sjef Arvind Kejriwal på torsdag et telefonnummer som folk kan ringe og navngi valg av sjefsministerkandidat. Kejriwal foreslo også at han var åpen for en tredjepart som formidler en allianse før avstemningen mellom AAP og bondeutstyr.

I mellomtiden fortsatte BJP-lederne å ta opp spørsmålet om statsminister Narendra Modis sikkerhetsbrudd, med Uttar Pradesh CM Yogi Adityanath påsto at det var en “forhåndsplanlagt konspirasjon”. Høyesterett oppnevnte onsdag en komité med fem medlemmer for å undersøke sikkerhetsbruddet.

Her er dagens topputvikling fra meningsmåling-bundet Punjab:

https ://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

EF endrer regler for å registrere nytt parti etter BJP’s oppdrag, hevder AAP

AAP hevdet torsdag at valgkommisjonen kommer til å registrere et nytt politisk parti ved å bringe endringer i reglene etter instruks fra BJP.

På en pressekonferanse her, påsto partiets talsperson Raghav Chadha at grepet er satt i gang av BJP for å stoppe AAP fra å vinne forsamlingsvalget i Punjab og danne sin regjering i staten.

Det var ingen umiddelbar reaksjon verken fra EF eller BJP på AAPs anklage. Chadha delte imidlertid ikke navnet på partiet som han hevdet kommer til å bli registrert av kommisjonen, og sa at det snart vil bli kjent for alle.

“Vi har mottatt veldig solid informasjon at valgkommisjonen i India kommer til å registrere et (nytt) politisk parti som gir det en spesiell behandling,” Chadha fortalte journalister.

Brennevin, psykotrope stoffer, uregnskapsmessige kontanter verdt 23,8 cr beslaglagt i Punjab

Håndhevingsteam har beslaglagt brennevin, psykotrope stoffer og uregnskapsmessige kontanter etter at modellkodeksen trådte i kraft i Punjab etter kunngjøringen av forsamlingsvalget, sa en meningsmålingsfunksjonær torsdag.

Den estimerte verdien av de konfiskerte gjenstandene er verdt 23,8 crore Rs, sa han.

Beslaget ble gjort til 12. januar, han lagt til.

Valgkommisjonen kunngjorde 8. januar planen for meningsmålingene for valget i Punjab og fire andre stater. Punjab går til valgurnene i én fase av avstemningen 14. februar.

Kejriwal spør folk hvem som burde være AAPs CM-ansikt

Kejriwal spurte personer på torsdag som skulle være partiets sjefsministeransikt i Punjab-forsamlingens meningsmålinger 14. februar, selv om han uttalte at hans egen preferanse for stillingen er Bhagwant Mann.

Les også |Punjab-valg: Poll Khol

Kejriwal, derimot, utelukket seg selv fra løpet da AAP lanserte sin “Janta Chunegi Apna CM” drive og sa at navnet på kandidaten til toppposten vil bli annonsert etter å ha fått tilbakemeldinger fra folk.

I nærvær av Mann, som er AAP’s Punjab-enhetssjef og MP fra Sangrur, og senior partileder Raghav Chadha, lanserte Delhis sjefsminister et mobilnummer — 7074870748 — som folk kan si sin mening om frem til klokken 17 den 17. januar ved å spille inn stemmen og sende tekst- eller WhatsApp-meldinger om hvem som bør være partiets sjefsministerkandidat.

Les også |Arvind Kejriwal ber folk om å navngi AAPs Punjab CM-kandidat

“Nei, Arvind Kejriwal er ikke med i dette. La meg presisere, jeg er ikke med i det,” sa Kejriwal, og utelukket seg selv som partiets sjefsministeransikt i Punjab.

Onsdag hadde Kejriwal lansert partiets ti-punkts 'Punjab-modell' for det kommende forsamlingsvalget.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Han lovet rettferdighet i helligbrødesaker, jobber til ungdom, korrupsjonsfri styring, og hevdet at folk ønsker å bringe partiet hans til makt til å bryte “partnerskapet” mellom badalerne og kongressen.

BJP-leder Rana Sodhi søker åpning av Hussainiwala-grensen

Tidligere assistent av Punjab CM Capt Amarinder Singh og en fire ganger MLA Rana Gurmit Singh Sodhi, som nylig hadde sluttet seg til BJP, har krevd åpning av Hussainiwala grensen insisterte på “det er nødvendig å åpne denne broen som en handelsrute til Pakistan og Afghanistan”.

En sittende MLA fra Guru Har Sahai, Sodhi, ble droppet fra kabinettet etter at Amarinder ble kastet. BJP vil sannsynligvis stille ham fra Ferozepur valgkrets denne gangen.

I en uttalelse sa Sodhi: «For den nye Punjab som statsministeren har drømt om, må Hussainiwala-grensen åpnes. Hussainiwala-grensen er stedet for martyrer som hver landsmann viser respekt for. Grensen kan bringe velstand til området hvis det åpnes for handel.»

Kongressen vil snart frigi første liste, screeningkomiteen skal sende inn navn til CEC, Sonia Gandhi i dag< /p>

Med screeningskomiteen til Punjab-kongressen nullstilling av ett enkelt navn på den mest passende kandidaten fra rundt 60 valgkretser i forsamlingen og sender en liste til AICCs midlertidige president Sonia Gandhi, har kongressen planlagt den sentrale valgkomiteen (CEC) for Punjab i dag.

Kilder sa at hvis alt går bra, kan CEC frigi den første listen over kongressen i dag. “Ettersom møtet kan fortsette til sent på kvelden, kan den første listen bli frigitt etter det. Hvis ikke torsdag, så kan det være ute av fredag,” sa en leder som er kjent med utviklingen.

“Vi har imidlertid ikke fått den virtuelle lenken til møtet ennå. La oss se, sa en leder.

Et møte med screeningskomiteen ble holdt praktisk talt på onsdag, som ble deltatt av screeningskomiteens sjef Ajay Maken, sjefsminister Charanjit Channi, PPCC-sjefen Navjot Sidhu, tidligere PPCC-sjef Sunil Jakhar og andre.

AAP prøver å fornærme punjabier ved å prøve å få utenforstående til å styre Punjab: SAD

Shiromani Akali Dal (SAD) sa at “Aam Aadmi-partiet (AAP) fornærmet punjabierne ved å hevde at de ikke var skikket til å styre seg selv og ønsket å fostre utenforstående på dem, noe som aldri ville bli tolerert.”

< På en pressekonferanse i Chandigarh onsdag etter partiets kjernekomitémøte uttalte Akali-ledelsen at "AAP-innkaller Arvind Kejriwal ga ut hymner og betalte til og med nyheter for å fornærme punjabierne, samt projisere seg selv som Punjabs frelser. .

Til og med partibillett til AAP ble solgt, med en utbryterfraksjon av partiet som ga bevis på salg av 35 slike nominasjoner så langt.” Lederne sa: «Punjabier er et stolt samfunn, de vil aldri tolerere påtvingelse av utenforstående, som Raghav Chadha, på samme måte som de avviste duoen Durgesh Pathak og Sanjay Singh i 2017.”

Kejriwal under en pressekonferanse i Chandigarh på onsdag, benektet imidlertid anklagene om billetter som ble solgt, og han kalte AAP «mest oppriktige parti” siden landet fikk sin uavhengighet i 1947. Han lovet også handling dersom det ble bevist at festbilletter var solgt.

(Med innspill fra PTI)

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.