Nee, LastPass houdt uw wachtwoorden niet in gijzeling

0
76
Maor_Winetrob/Shutterstock

De afgelopen weken hebben we veel “nieuws” artikelen en Reddit-berichten waarin wordt beweerd dat LastPass opzettelijk verhindert dat gratis gebruikers hun wachtwoordkluis exporteren. En hoewel het LastPass-exportproces een beetje verwarrend is, zijn deze beweringen volledig onjuist. LastPass houdt uw gegevens niet in gijzeling.

Inhoudsopgave

Alle LastPass Gebruikers kunnen hun wachtwoordkluis exporteren
Dus, waarom zijn LastPass-klanten in de war?
Hoe LastPass-wachtwoorden exporteren met een gratis account

Alle LastPass-gebruikers kunnen hun wachtwoordkluis exporteren

Lastpass

Voor degenen die het niet weten, LastPass heeft op 16 maart 2021 belangrijke wijzigingen aangebracht in zijn gratis wachtwoordbeheerservice. In de afgelopen jaren konden gratis gebruikers van LastPass genieten op al hun apparaten. Maar gratis gebruikers moeten nu kiezen of ze LastPass op de desktop of op hun mobiele apparaat willen gebruiken.

Mobiele gebruikers van LastPass kunnen een gratis “switch” als ze LastPass op desktop willen gebruiken en vice versa. Maar LastPass geeft je maar drie schakelaars. Als je eenmaal geen switches meer hebt, kun je niet tussen LastPass mobiel en desktop springen zonder je te abonneren op een Premium-lidmaatschapsniveau—en dit lijkt de bron van verwarring bij klanten te zijn.

GERELATEERDDe beste wachtwoordmanagers die geen LastPass zijn

Kijk, met de mobiele LastPass-app kunt u geen wachtwoorden exporteren voor een andere service. En als u een mobiele gebruiker bent zonder resterende schakelaars, kunt u geen toegang krijgen tot de LastPass-browserextensie om uw wachtwoorden te exporteren.

Maar alle LastPass-gebruikers kunnen wachtwoorden exporteren vanaf de LastPass-website. Deze functionaliteit is geïntroduceerd op 8 april 2021, slechts een paar weken nadat LastPass de manier waarop het gratis lidmaatschapsniveau werkt, had gewijzigd. (En ja, ik heb getest om te bevestigen dat dit werkt. Er staat een volledige gids onderaan dit artikel!)

Dus, waarom zijn LastPass-klanten in de war?

Maor_Winetrob/Shutterstock.com

De gratis versie van LastPass is erg verwarrend en de recente druk van het bedrijf op Premium-lidmaatschappen zorgde voor veel wantrouwen bij de gebruikers. Met andere woorden, het zou ons niet moeten verbazen dat sommige mensen LastPass ten onrechte beschuldigen van het gijzelen van hun gegevens.

Maar waarom borrelt dit verhaal vandaag op, bijna een volledig jaar nadat LastPass de manier waarop het gratis niveau werkt?

Dit is de trend die me opviel dat journalisten en Redditors blijven wijzen naar een LastPass-ondersteuningsthread vol mobiele gebruikers die hun informatie niet kunnen exporteren. Tot 11 januari pasten moderators op deze ondersteuningsthread gewoon extra schakelaars toe op gebruikers’ accounts in plaats van uit te leggen dat alle LastPass-gebruikers hun wachtwoorden kunnen exporteren vanaf de LastPass-website. (Dit is duidelijk een voorbeeld van slechte communicatie van LastPass.)

Ik zag ook veel mensen klagen over een bug die export van de LastPass-browserextensie verhindert. Persoonlijk kon ik geen manier vinden om deze bug te activeren, maar LastPass bevestigde dat het het probleem onderzoekt en een oplossing voorbereidt.

Ja, we werden ons bewust van deze recentere bug en het team begon het te onderzoeken. We zijn bezig met het uitbrengen van een oplossing voor alle browserextensiewinkels … vanaf 4/8/21 zouden gratis gebruikers hun gegevens moeten kunnen exporteren door in te loggen op lastpass.com en van daaruit de exportfunctie te gebruiken.

Desktopgebruikers van LastPass die problemen hebben met de browserextensie, kunnen hun gegevens eenvoudig exporteren vanaf de LastPass-website. Dat gezegd hebbende, is hun verwarring en frustratie begrijpelijk, gezien alle misleidende verhalen over LastPass die gebruikersgegevens vergrendelt.

LastPass-wachtwoorden exporteren met een gratis account

Andrew Heinzman< /figuur>

U hebt geen Premium LastPass-account nodig om uw kluis naar een andere service te exporteren. Alle LastPass-gebruikers kunnen hun gegevens exporteren van de LastPass-website, zelfs als ze gratis mobiele gebruikers zijn.

Zo exporteert u uw gegevens van de LastPass-website:

  1. Bezoek de LastPass-website en meld u aan bij uw account.
  2. Klik op de knop “Geavanceerd Opties” knop linksonder op uw scherm.
  3. Selecteer de “Exporteren” optie onder de “Beheer uw kluis” header.
  4. Klik op Exporteren.
    • Gratis desktopgebruikers: Als u bent aangemeld bij de LastPass-browserextensie, downloadt u automatisch een CSV-bestand met uw kluisgegevens.
    • Gratis mobiele gebruikers: als u een mobiele gebruiker, zal LastPass u een e-mail sturen om de export te bevestigen. Verzorg die e-mail en doorloop het exportproces opnieuw. Er wordt een nieuw tabblad geopend met uw kluisgegevens, die u kunt kopiëren en plakken in een andere wachtwoordbeheerder.

Dat is alles wat er is. . Als u een CSV-bestand krijgt, raad ik u ten zeerste aan dit te verwijderen nadat u uw informatie in 1PassWord, BitWarden of een andere wachtwoordbeheerder hebt geïmporteerd. En als LastPass u gewoon een hoop onbewerkte tekst geeft in plaats van een echt CSV-bestand, hoeft u zich geen zorgen te maken; u kunt het kopiëren en plakken in een andere wachtwoordbeheerder nadat u het importproces hebt gevolgd.

Ondervindt u nog steeds problemen bij het exporteren van uw LastPass-kluis? Neem contact op met LastPass-ondersteuning voor hulp of herhaal het exportproces in een andere browser. Probeer ook adblockers of andere extensies uit te schakelen die de exportfunctie van de LastPass-website kunnen beïnvloeden.