Myndigheter kände till fusk från Anderssons städbolag

0
156

Det städbolag som statsminister Magdalena Andersson (S) anlitat under många år var känt för oegentligheter hos en rad myndigheter – något som Säkerhetspolisen hade kunnat upptäcka genom enkla kontroller. Det rapporterar Expressen. Enligt tidningens granskning hade Skatteverket, förvaltningsrätten, tingsrätten och kammarrätten uppgifter under 2014 om att bolaget inte betalat sina skatter på korrekt sätt. Bolagets ägare ska även ha använt sig av bluffakturor och enligt beräkningar från Skatteverket betalade bolaget ut svarta löner under de år som statsministern själv sagt att hon började anlita deras tjänster. Säkerhetspolisen, som tidigare sagt att man inte vill gå in på vilka kontroller som gjorts, vill inte kommentera de nya uppgifterna.