LEGO Digital Designer stopt als een ander programma zijn plaats inneemt

0
78
Josh Hendrickson

< p>Ik heb slecht nieuws voor trouwe fans van de populaire LEGO Digital Designer: LEGO heeft zojuist aangekondigd dat het van plan is het programma op 31 januari 2022 stop te zetten. Het maakt LEGO BrickLink Studio het nieuwe officiële programma voor je 3D LEGO-gebouw behoeften.

Het iconische LEGO Digital Designer (LDD)-programma werd voor het eerst uitgebracht in 2004. Destijds was het het belangrijkste programma dat mensen gebruikten voor het digitaal bouwen en weergeven van hun creatieve LEGO-ideeën in realtime. De vervangende 'BrickLink Studio' werd tien jaar later in 2014 gemaakt. Op een gegeven moment ondersteunde BrickLink Studio verschillende andere programma's (waaronder LEGO Digital Designer ooit).

Gebruikers die tussen de twee wisselden programma's zullen hun LDD-bestanden kunnen importeren en daar desgewenst aan projecten kunnen blijven werken.

Tormod Askildsen, hoofd van AFOL Engagement voor de LEGO Groep, verklaarde: “Toen de LEGO Groep BrickLink verwierf, een van de dingen die indruk op ons maakten en ons inspireerden, was hun doelgerichte ontwikkeling van de Studio-software. Als digitaal bouwen voor sommigen niet alleen een leuke functie is, maar een zinvol onderdeel van de LEGO-bouwervaring van veel mensen, moet het een geïntegreerd en nuttig onderdeel zijn van zowel het ontwerp, het bouwen als de deelervaring. Het getalenteerde team achter Studio ziet dit duidelijk in en gaat onvermoeibaar door om verder te innoveren en de Studio-ervaring te verbeteren.”

Er is echter nog steeds goed nieuws: je hebt tot die dag om te downloaden LDD. Daarna zal het echter niet meer beschikbaar zijn. Het programma werkt nog wel maar ontvangt geen updates en dergelijke meer. Dus als je twijfelt om het te downloaden voor een toekomstig project, is dit het moment om het te kopen.

via The Brick Fan