Le Pens nya kampanjfilm väcker irritation på Louvren

0
74

Marine Le Pen, den franska extremhögerns kandidat i presidentvalet, kickade igång sin kampanj på lördagen. I ett 3,5 minuter långt klipp på Twitter syns Le Pen vid museet Louvren i Paris – den plats där Emmanuel Macron höll sitt segertal efter presidentvalet 2017. Enligt Louvren har videon spelats in utan tillstånd och nu kräver museet att den dras tillbaka, skriver Le Parisien. New York Times rapporterar att videon framstår som ett försök att öka politikerns trovärdighet. Le Pen talar med lugn röst och ackompanjeras av stillsam pianomusik. Ofta har hon annars framställt sig som retoriskt eldig. Klippet utgör en kontrast till det hårda tonläget som den andra kandidaten för extremhögern, Éric Zemmour, har i sin kampanjvideo. Där visas Frankrike upp som ett land i kaos, med brinnande bilar och våldsamma sammandrabbningar.