Kvinnekandidater i kongressens første liste for UP-målinger: Fra Unnao voldtektsoffers mor til aktivist, modell og TV-anker

0
71

Kongresspartiet kunngjorde torsdag sin første liste med 125 kandidater.

Kongresspartiet kunngjorde torsdag sin første liste med 125 kandidater til det kommende Uttar Pradesh-forsamlingsvalget. Som lovet av kongressens generalsekretær Priyanka Gandhi Vadra i oppkjøringen til valget, har partiet stilt med 40 prosent kvinnelige kandidater – med 50 nominerte på denne listen, hvorav de fleste vil være førstegangsvalgte kandidater. Dette er noen av dem:

Asha Singh, Unnao sete

Hun er moren til Unnao-voldtektsofferet. I den forferdelige Unnao-saken ble eks-BJP MLA Kuldeep Singh Sengar dømt for voldtekt og ble dømt til livsvarig fengsel. Sengar ble også dømt for døden til offerets far. Asha pleide å knapt gå ut av hjemmet sitt før hendelsen i 2017 og visste lite om omverdenen. Hun levde i frykt etter hendelsen midt i konstante trusler, og fryktet for livet til datteren og andre familiemedlemmer. Men nå

si sier hun at kampen for rettferdighet for datteren hennes har forandret livet hennes. Hun sier at hun er klar til å kjempe mot valget fra Unnao-setet for å trappe opp sin kampanje for rettferdighet.

Poonam Pandey, Shahjahanpur sete

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Poonam Pandey er en Asha-arbeider. Mens de krevde en økning i honoraret deres i fjor, ble Poonam sammen med andre Asha-arbeidere angivelig grovt opp av politiet mens de marsjerte mot sjefsminister Yogi Adityanaths bolig i Lucknow. En video av hendelsen hadde da gått viralt. Senere møtte Poonam, som hadde merker etter skade i ansiktet og en gipset høyre hånd, sammen med andre Asha-arbeidere Priyanka Gandhi. Kongressen har nå sendt henne fra Shahjahanpur-valgkretsen.

Les |OPP: Dharam Singh Saini er tredje minister, åttende BJP MLA som slutter på tre dager

Sadaf Jafar, Lucknow Central sete

Sadaf Jafar, en skuespiller som ble aktivist, ble arrestert 19. desember 2019 i Lucknow mens hun holdt på med en direktesending

Facebook-sesjon under en protest mot CAA-NRC. Hun ble anklaget for forsøk på drap, opptøyer, kriminell konspirasjon, overgrep mot offentlig tjenestemann osv. Hun var også blant aktivister hvis plakater ble satt opp ved fremtredende kryssinger over hele Lucknow av UP-regjeringen, som beskrev dem som «opprørere» . Hun hadde også mottatt regjeringens oppreisningsvarsel der hun ble bedt om å betale for skaden på eiendom under protestene som hadde blitt voldelige. Etter å ha blitt erklært som kongressens kandidat fra Lucknow Central-valgkretsen, sa Jafar at regjeringens inngrep ikke kunne lykkes med å “skremme” aktivister som henne.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Ritu Singh, Muhammadi-sete, Lakhimpur Kheri

Ritu Singh er en tidligere SP-arbeider. Hun var en SP-støttet kandidat til stillingen som blokksjef for Pasgawan-blokken

i Lakhimpur Kheri-distriktet i fjor. Hun hadde anklaget at en av hennes valgforslagsstillere ble håndtert av en del menn for å hindre hennes forsøk på å sende inn nominasjon. Hun hadde anklaget noen BJP-arbeidere for angivelig å ha revet klærne til sine støttespillere i et forsøk på å stoppe dem fra å bli hennes forslagsstiller. En video av hendelsen ble viral på sosiale medier

media og brakte Ritu frem i søkelyset. Hun ble senere med på kongressen etter å ha møtt Priyanka Gandhi sammen med familien i Lucknow. «Jeg var en gang redd for at hvis jeg skulle sende inn nominasjonspapirene mine, så ville jeg bli slått av skurker,» sier hun, og legger til at hun nå imidlertid ser frem til å delta i forsamlingsvalget.

Pankhuri Pathak, Gautam Buddh Nagar

Pankhuri kommer fra Uttarakhand og vokste opp i Delhi. Foreldrene hennes er leger. Som student ved Delhi University var Pankhuri fellessekretær ved DU's Hansraj College. Hun ble senere med i Samajwadi-partiet og jobbet for ungdomsantrekket. I 2016 ble hun partiets første kvinnelige talsperson, men tidlig i 2019, etter forskjeller med andre partimedlemmer, sluttet hun for å bli med i kongressen. Ektemannen Anil Yadav, også en tidligere talsperson for SP, trakk seg også i fjor og ble med i kongressen. Pankhuri er for tiden nestleder for kongressens UP-medieavdeling.

< p>Nida Ahmad, Sambhal

Den 36 år gamle Nida Ahmad ble født i en Sambhal-familie tilknyttet kongressen, og begynte å jobbe som journalist i Delhi for nesten 12 år siden. Et TV-anker, Nida har vært en del av Aaj Tak Group, Zee Media, News India 24×7, blant andre. Tidligere denne uken ble hun med i kongressen.

Archana Gautam, 26, Hastinapur

Kongresspartiets kandidat fra Hastinapur-setet (SC-reservert) i Meerut er Archana Gautam, en 26 år gammel skuespillerinne og modell. Hun er et kjent ansikt i hindi og tamilske filmer. Hun hadde tatt eksamen i journalistikk og massekommunikasjon fra IIMT, Meerut. Hun ble med på kongressen på et arrangement i Lucknow i fjor. Gautam hadde vunnet Miss UP-tittelen i 2014 mens han studerte ved IIMT. Hun vant Miss Bikini India-tittelen i 2018 – året da hun også representerte India i Miss Cosmos World og vant Miss Talent-tittelen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.