Ingen gjennombrudd i 14. runde av India-Kina militære samtaler, men to sider er enige om å “møtes snart”

0
66

Det var imidlertid ingen ord om hvorvidt det ble oppnådd en avtale om friksjon fra noen av de utestående friksjonsområdene. (Fil bilde av for representasjon)

Det var ikke noe gjennombrudd for løsrivelse fra Hot Springs i 14. runde av korpssjefsnivåsamtaler mellom India og Kina på onsdag, men de to sidene har blitt enige om å møtes igjen snart. Kilder sa at selv om det ikke var enighet, var samtalene i positiv retning.

De to sidene avgir en felles uttalelse på torsdag, og sier at de vil konsolidere tidligere resultater og holde tett kontakt. Det gir lindring fra siste runde med samtaler i oktobersom hadde endt i en fastlåst tilstand. Det var ingen felles uttalelse, og de to sidene hadde gitt uavhengige uttalelser som ga hverandre skylden for situasjonen.

Den felles uttalelsen nevnte at “representanter fra forsvars- og utenriksinstitusjonene til de to sidene var tilstede på møtet” og de hadde “en ærlig og dyptgående meningsutveksling for å løse de relevante problemene” langs linjen for faktisk kontroll i den vestlige sektoren.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les også |Forklart: Kinas grenselov og India

Begge sider ble også enige om å konsolidere de tidligere resultatene og gjøre en effektiv innsats for å opprettholde sikkerheten og stabiliteten på bakken i den vestlige sektoren, inkludert om vinteren” og å “holde nær kontakt og opprettholde dialog via militære og diplomatiske kanaler og tidligst utarbeide en gjensidig akseptabel løsning på de gjenværende problemene” uttalelsen sa. Den nevnte at i “denne sammenhengen var det også enighet om at neste runde av kommandantenes samtaler tidligst skulle holdes”.

Videre uttalte den at de to sidene “enes om at begge sider skulle følge veiledningen levert av statslederne og arbeid for å løse de gjenværende problemene tidligst. Det ble bemerket at dette ville bidra til å gjenopprette fred og ro langs LAC i den vestlige sektoren og muliggjøre fremgang i bilaterale forbindelser.”

For møtet, som fant sted på den kinesiske siden av møtepunktet Chushul-Moldo grensepersonell, ble den indiske delegasjonen ledet av generalløytnant Anindya Sengupta, som hadde tatt over som sjefen for Leh- basert XIV Corps forrige uke. For Kina ledet generalmajor Yang Lin, sjef for Sør-Xinjiang militærdistrikt, delegasjonen. Det var første gang de to offiserene ledet forhandlingene for sine respektive sider.

I Premium Now |Kan India presse Kina fra sin dominerende plass?

Delegasjonene fra begge sider inkluderte også tjenestemenn fra deres utenriksdepartementer, slik det har skjedd så langt.

I en samtale med journalister onsdag, hadde hærsjefen MM Naravane uttrykt håp om en løsning på PP15

sterk> (Hot Springs). Når det er gjort, sa han, “vil vi gå videre til de andre problemene som er før den nåværende konflikten, vi håper at vi også vil bli løst fra tid til annen.”

De to andre uløste punktene er Depsang Plains, hvor kinesiske tropper blokkerer indiske soldater fra å få tilgang til sine fem tradisjonelle patruljeringspunkter; og Demchok, hvor noen såkalte sivile har slått opp telt på den indiske siden av Line of Actual Control.

Men han hadde uttalt at «mens vi sier at mens det har vært delvis frigjøring, trusselen har på ingen måte redusert.”

Redaksjonell |Den nylige utviklingen på Kina-fronten er urovekkende

Hærsjefen kalte de pågående samtaleneen “god ting” som det viser “at vi kan løse forskjellene våre gjennom dialog, og det er derfor denne mekanismen er veldig viktig. Kaller det “urimelig” for å forvente et resultat etter hver runde med diskusjoner, sa han at det vil kreves et antall runder for å håndtere denne situasjonen og løse dem, én om gangen.

Den eventuelle deeskaleringen, og de-induksjon av tropper fra regionen kan bare skje etter at en viss grad av tillit er bygget mellom de to sidene basert på friksjon fra friksjonsområdene, sa Naravane.

< /p>

Som reaksjon på noen av Naravanes kommentarer sa talsperson for Kinas utenriksdepartement Wang Wenbin torsdag at «for øyeblikket» er de to landene «i dialog og kommunikasjon gjennom diplomatiske og militære kanaler for å lette situasjonen ved grensen» og la til. , “vi håper at enkelte personer på indisk side ville avstå fra å komme med ukonstruktive kommentarer.”

Siden konflikten startet i mai 2020, koblet de to sidene fra PP14 i Galwan Valley i juni 2020, fra nord og sørbredden av Pangong Tso og Kailash-høydene i Chushul-undersektoren i februar 2021, og fra PP17A i Gogra Post i august.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.