India og Storbritannia starter FTA-samtaler, vil unngå “sensitive saker”

0
125

Handelsminister Piyush Goyal og Storbritannias utenriksminister for internasjonal handel Anne-Marie Trevelyan starter forhandlinger om en frihandelsavtale på torsdag. (PTI)

For å doble handelen mellom India og Storbritannia (Storbritannia) innen 2030, startet landene formelle forhandlinger om frihandelsavtalen (FTA) på torsdag, som de håper å avslutte innen slutten av året.

Bilateral handel mellom landene er verdt rundt 50 milliarder dollar per år. Handelsminister Piyush Goyal sa at begge landene hadde blitt enige om å unngå «sensitive saker» og fokusere på områder der det er mer komplementaritet. Landbruks- og meierisektorene anses som sensitive sektorer for India i handelssamtaler. Goyal og Storbritannias utenriksminister for internasjonal handel, Anne-Marie Trevelyan, sa at landene også vil se på å inngå en midlertidig eller tidlig innhøstingsavtale i løpet av de neste månedene. Han sa at en handelsavtale med Storbritannia kan øke eksporten for store jobbskapende sektorer som tekstiler, lærvarer og fottøy.

Forklart |Hvorfor India prøver å inngå en frihandelsavtale med Storbritannia

“Gjennom vår forpliktelse til et nytt og transformerende omfattende strategisk partnerskap, og veikartet for 2030 for fremtidige forbindelser mellom Storbritannia og India, tar vi sikte på å doble handelen mellom landene våre innen slutten av dette tiåret,” sa Trevelyan. På spørsmål om det var noen nøkkelspørsmål som India mente var nødvendig for at en handelsavtale skulle realiseres, sa han: “Ingenting er nødvendigvis en avtalebryter i denne avtalen.” Goyal la til lempelse av visumrestriksjoner, som har vært et nøkkelspørsmål for India for å øke handelen med tjenester, var ikke et “pressende eller overordnet krav” og at ingen av sidene hadde noen krav som var avtalebrytere eller ansett for å være “et must” for en avtale.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Handelssekretær B V R Subrahmanyam sa at de to landene ville sikte på å inngå en tidlig høsthandelsavtale innen påske. «Jeg vil si i mellomtiden (avtalen) vil vi nå rundt 60-65 prosent av dekningen for varer. Innen vi når den endelige avtalen, vil vi se på 90 pluss prosentvis dekning av varer,» sa Subrahmanyam, og la til at interimsavtalen sannsynligvis også vil handle om handel med 50-60 tjenester av totalt 160.

< p>Subrahmanyam bemerket at selv om Storbritannia innførte små tollsatser på de fleste varer, gjorde det en stor forskjell for konkurranseevnen til en rekke indiske produkter, inkludert tekstiler.

Interimsavtaler, som reduserer tollsatsene på enkelte produkter, kan imidlertid i noen tilfeller føre til betydelige forsinkelser i å oppnå omfattende frihandelsavtaler.

India signerte i 2004 en midlertidig handelsavtale med Thailand for å redusere tollsatsene på 84 varer, men avtalen ble aldri konvertert til en fullverdig frihandelsavtale .

Tidlig innhøstingsavtaler som ikke oppgraderes til fullstendige frihandelsavtaler kan også møte utfordringer fra andre land i Verdens handelsorganisasjon, ettersom WTO-regler bare tillater medlemmer å gi fortrinnsvilkår til andre land hvis de har bilaterale avtaler som dekker “hovedsakelig all handel” mellom dem .

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forretningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd