Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen

0
150
Proxima Studio/Shutterstock.com< /figuur>

Hoewel de meesten van ons thuis op draadloos internet vertrouwen, is vast internet vaak een betere keuze. Het enige nadeel is dat de meeste thuisrouters slechts een handvol poorten hebben. Het toevoegen van meer poorten is eenvoudig, maar er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het instellen.

GERELATEERD: Wi-Fi versus Ethernet: hoeveel beter is een Bekabelde verbinding?

Poorten toevoegen met een Ethernet-hub of -switch

U kunt meer poorten aan uw router toevoegen met behulp van een Ethernet-hub, ook wel switch genoemd. Zie dit als powerbank-uitbreidingen: ze worden aangesloten op een bestaande Ethernet-poort op uw router, maar ze voegen een reeks extra poorten toe, afhankelijk van waar u voor kiest. Hoe meer u uitgeeft, hoe meer poorten u krijgt (hubs met hogere snelheid kosten ook meer).

Om je aanbod aan Ethernet-poorten uit te breiden, moet je eerst een Ethernet-hub kopen. Deze hub wordt aangesloten op een van de vrije poorten op uw router. Van daaruit kunt u extra apparaten op de hub aansluiten. U kunt meer dan één hub aan uw router toevoegen, maar voor efficiëntie moet u het doorlussen van hubs vermijden.

Netgear

Hoewel het mogelijk is om van een oude router een switch te maken, zijn deze hubs goedkoop en vrolijk en kosten ze een fractie van wat je zou betalen voor een nieuwe router. Een goedkope hub met vier poorten kost misschien tussen de $ 10 en $ 20, of goedkoper als je geen gigabit-snelheden nodig hebt. Net als een router moet je een hub van stroom voorzien met een muuradapter.

Netgear Ethernet-hub

NETGEAR 5-poorts Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (GS305) – Thuisnetwerkhub, Office Ethernet-splitter, Plug-and-Play, stille werking, desktop- of wandmontage

Gebruik deze goedkope Ethernet-hub om vier extra poorten aan uw router toe te voegen met Gigabit-snelheden.

Amazon

$ 15.99
$ 17.99 Bespaar 11%

Advertentie

Houd er bij het kopen van een poort rekening mee dat de meeste modellen een van de poorten zullen gebruiken om verbinding te maken met uw bestaande router. Dus een Ethernet-hub die vijf poorten lijkt te hebben, biedt slechts vier extra poorten waarop je apparaten kunt aansluiten.

De meeste hubs worden geleverd met een geschikte Ethernet-kabel om de verbinding met uw router te maken. U moet voor extra bekabeling zorgen om uw bestaande apparaten (zoals computers, smart-tv's en netwerkstations) aan te sluiten. Onthoud: niet alle Ethernet-kabels zijn gelijk en hogere snelheden kunnen alleen worden bereikt met snellere kabels.

Denk goed na over de plaatsing van apparaten en poorten

< p>Ethernet-hubs werken door de beschikbare bandbreedte te delen van de poort waarop ze zijn aangesloten op uw router. Dus als uw router gigabit Ethernet-poorten heeft en u een geschikte Ethernet-hub koopt die vier poorten toevoegt, wordt die gigabit bandbreedte gedeeld tussen die vier poorten wanneer die apparaten gelijktijdig worden gebruikt.

Het belangrijkste om op te merken is dat de bandbreedte alleen wordt gedeeld wanneer die apparaten allemaal uw netwerk gebruiken. Met behulp van deze informatie kunt u proberen uw hub zo in te stellen dat u geen enkele poort verzadigt.

GERELATEERDHoe u de bandbreedte en het gegevensgebruik van afzonderlijke apparaten op uw netwerk kunt controleren

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u uw werk-pc en gameconsole niet tegelijkertijd gebruikt, dus als u ze allebei op dezelfde hub aansluit, heeft dit weinig effect op de prestaties. Als u echter een gaming-pc hebt die u 's nachts gebruikt terwijl u films streamt vanaf een netwerkschijf, moeten deze twee apparaten idealiter worden aangesloten op volledig afzonderlijke poorten op uw router (niet op verschillende poorten op dezelfde hub), aangezien de beperkte bandbreedte die wordt geïntroduceerd door de hub kan de prestaties van beide beïnvloeden.

Met een beetje zorgvuldige planning kunt u alleen apparaten aansluiten in een hub die op verschillende tijdstippen zou worden gebruikt. Je kunt apparaten met een lage bandbreedte (zoals printers) ook groeperen in hubs, zelfs als je tegelijkertijd iets gebruikt dat meer bandbreedte nodig heeft (zoals een computer).

Sneller Ethernet-poorten leveren betere prestaties

De meeste routers zouden nu gigabit Ethernet-poorten moeten hebben, en sommige bieden 10Gb-netwerken. Als u neigt naar een bekabeld netwerk voor thuis of op kantoor, overweeg dan te investeren in de snelst mogelijke apparatuur die uw budget toelaat. Dit kan betekenen dat je je router moet vervangen door een snellere versie, maar ook dat je snellere Ethernet-hubs moet kopen om bandbreedtebeperkingen op te heffen.

Advertentie

Dit is vooral het geval als het niet mogelijk is om prioriteit te geven aan apparaten op basis van gebruik. Als u bijvoorbeeld meerdere computers in één kantoor hebt die op dezelfde hub zijn aangesloten, of een familiekamer met meerdere consoles die waarschijnlijk worden gebruikt om tegelijkertijd online games te spelen.

Als je router alleen 100Mb-netwerken ondersteunt, is het waarschijnlijk toch tijd voor een upgrade. Gigabit Ethernet betekent 1000Mb, wat tien keer sneller is dan oudere standaarden. 10Gb Ethernet verbetert de beschikbare bandbreedte opnieuw met een factor tien. Zorg er wel voor dat u de snelheid van uw hub afstemt op de maximale doorvoer van uw router.

De beste Wi-Fi Routers van 2021 Onze topkeuze Asus AX6000 (RT-AX88U) Amazon

$ 299.99
$ 349,99 Bespaar 14%

Wi-Fi 6 op een budget TP-Link Archer AX3000 (AX50) Amazon

$123,52
$149,99 Bespaar 18%

Beste gaming-router Asus GT-AX11000 tri-band router Amazon

$ 431,07
& nbsp;

Beste mesh-wifi ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) (2-pack) Amazon

$ 395,07
$ 449.99 Bespaar 12%

Mesh op een budget Google Nest Wifi (2-pack) Amazon

$ 245,90
$ 299,00 Bespaar 18%

Beste modemroutercombinatie NETGEAR Nighthawk CAX80 Amazon

$ 369.00
$ 399,99 Save 8%

Aangepaste VPN-firmware Linksys WRT3200ACM Amazon

$ 224,36
$ 249,99 Bespaar 10%

Uitstekende waarde TP-Link Archer AC1750 (A7) Amazon

$ 53.99
$ 79.99 Korting 33%

Beter dan wifi in hotel TP-Link AC750 Amazon

$ 39.99
& nbsp;

Beste Wi-Fi 6E-router Asus ROG Rapture GT-AXE11000 Nu winkelen

Dit is misschien niet zo logisch als je geen apparaten hebt die de hogere snelheden kunnen ondersteunen, maar er zijn al nieuwere apparaten die deze wel ondersteunen. Microsoft's Xbox Series X en Sony's PlayStation 5 hebben elk gigabit Ethernet-poorten, en Apple verkoopt de M1 Mac mini met een optionele 10-gigabit Ethernet-poort als je die nodig hebt. Het is ook niet ongebruikelijk om apparaten te vinden met tussenliggende snelheden zoals 2,5 Gb.

Als u niet zeker weet wat uw router ondersteunt, controleer dan de onderkant van het apparaat. Velen hebben de snelheid van de vermelde poorten, terwijl anderen een modelnummer hebben dat u kunt zoeken om het zeker te weten. Vergeet niet ervoor te zorgen dat u Ethernet-kabels met de juiste snelheid koopt om te profiteren van snellere poorten.

GERELATEERD: Wat voor soort Ethernet (Cat5, Cat5e, Cat6, Cat6a) Kabel moet ik gebruiken?

U kunt de hub in een andere kamer plaatsen

Je hoeft de hub niet in dezelfde ruimte als je router te laten staan. Ethernet-hubs zijn handig omdat ze een hele kamer kunnen voorzien van extra bedrade poorten zonder dat je je router van zijn gebruikelijke rustplaats hoeft te verplaatsen.

Advertentie

Er zijn een paar manieren om dit aan te pakken: gebruik een Ethernet-verlengkabel, gebruik een Ethernet over coax-adapter of gebruik Ethernet over powerline. De eerste is vrij eenvoudig, maar vaak lelijk, tenzij je bereid bent om wat pleisterwerk te doen om kabels in de muur te verbergen. Ethernet-over-coax (MoCA) stelt je in staat om coaxkabels te gebruiken die je misschien al in je muren hebt.

Ethernet-verlengkabel

Ethernet-verlengkabel 25 Ft, Ruaeoda Afgeschermde netwerk Cat6-verlengkabel RJ45-snoeren Afgeschermd mannelijk naar vrouwelijk Connector

Leg 7,7 meter ethernetkabel om uw bekabelde netwerk uit te breiden zonder in te boeten aan snelheid.

Amazon

$ 12.99

Je zou coax-kabels in uw muur als uw huis is bedraad voor kabeldiensten. Deze verbindingen bieden hogere snelheden dan draadloze, met minder van de nadelen die powerline-adapters tegenkomen. Aangezien niet elk huis bekabeld is, is dit misschien geen optie.

Ethernet via coaxiale kit

Comtrend G.hn Powerline 1200Mbps Ethernet via coaxiale kit

Gebruik de coaxkabels in uw muur om een ​​bekabelde Ethernet-verbinding naar draadloze dode hoeken te transporteren.

Amazon

$ 99.99
$ 119,99 Bespaar 17%

Ethernet over powerline maakt ook gebruik van bestaande kabels, maar snelheden kunnen mogelijk niet worden gegarandeerd. Veel Ethernet-powerline-adapters adverteren een gecombineerde snelheid. Dat betekent dat een snelheid van 1200Mb/sec hoe dan ook slechts 600Mb/sec mag zijn. De leeftijd en kwaliteit van de kabels, interferentie en hoeveel u aan de adapter uitgeeft, spelen allemaal een rol bij de snelheid die u waarschijnlijk zult ontvangen.

Ethernet Over Powerline Kit

TP-Link AV1000 Powerline Ethernet-adapter

Gebruik deze powerline Ethernet-adapters om uw bedraad netwerk zonder nieuwe kabel te leggen.

Amazon

$ 59.99

Advertentie

Hoe verder uw bestemming van de adapter verwijderd is, hoe meer snelheid u waarschijnlijk verliest. Sommige kamers bevinden zich mogelijk op verschillende circuits, wat geweldig is voor het uitvoeren van werkzaamheden aan de draden in uw huis, maar verschrikkelijk voor het dragen van een Ethernet-verbinding door de muren. Zelfs het aansluiten van een ander apparaat naast een adapter kan de prestaties nadelig beïnvloeden.

En dan moet je rekening houden met bandbreedteverzadiging, zoals eerder besproken. Powerline-adapters zijn een handige manier om een ​​bekabeld netwerk uit te breiden zonder lelijke kabels te leggen of de vernieuwers binnen te halen, maar ze gaan ten koste van de efficiëntie en daar moet je rekening mee houden als pure snelheid belangrijk voor je is.

GERELATEERD: Hoe u uw internetverbinding kunt versnellen

Ethernet-problemen? Controleer uw kabels

Bekabeld netwerken is nog steeds de meest betrouwbare manier om uw computers, slimme apparaten en gameconsoles met internet te verbinden. Bekabelde netwerken zijn niet zo storingsgevoelig als draadloze netwerken, met veel hogere theoretische snelheden mogelijk als u bereid bent uw portemonnee te openen. Zorg ervoor dat u de beperkingen begrijpt die hubs en powerline-adapters met zich meebrengen, en onthoud dat veel problemen met bekabelde netwerken eenvoudig kunnen worden opgelost door een paar kabels te verwisselen. LEES VOLGENDE

  • › Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › Herinnering aan VRML: The Metaverse of 1995
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?