Hoe u dislikes op YouTube weer kunt zien

0
84
WAYHOME studio/Shutterstock.com< /figuur>

YouTube staat niet langer toe dat je video's die je niet leuk vindt kunt zien, wat belangrijke informatie kan zijn om te bepalen of een video betrouwbaar of nauwkeurig is. Hoewel er enkele kanttekeningen bij staan, kun je een afkeer van je voorkeur herstellen met een browserextensie.

Herstel van niet-likes op YouTube met een browserextensie

Jij kan dislikes op YouTube in slechts een paar klikken herstellen met een browserextensie die fantasierijk wordt genoemd Return YouTube Dislike. Momenteel kan de extensie als native applicatie worden geïnstalleerd in Firefox, Chrome, Microsoft Edge, Opera en Brave.

Firefox en Chrome gebruiken hun eigen native versies van de app, terwijl de andere vermelde browsers allemaal compatibel zijn met de Chrome-versie. Sommige browsers zoals Edge kunnen vereisen dat u extensies van andere winkels toestaat voordat u dit kunt doen.

Als u een andere browser gebruikt, is alle hoop niet verloren. Er is een gebruikersscript beschikbaar voor de Tampermonkey-add-on, waardoor de extensie zou moeten werken in de desktopversie van Safari. Je kunt ook een iOS-tweak installeren voor gejailbreakte apparaten als je er een gebruikt.

Als je de extensie eenmaal in je browser naar keuze hebt geïnstalleerd, ga je gewoon naar een YouTube-video om de like-to-dislike ratio.

GERELATEERD: Jailbreak uitgelegd: wat je moet weten over jailbreaking iPhones en iPads

Geen volledig nauwkeurige telling van antipathieën

De extensie werkt met een combinatie van gegevens in de cache die zijn verzameld voordat YouTube de toegang tot de dislike-functie in de API uitschakelde, en geëxtrapoleerd gebruikersgedrag. Dit betekent dat het aantal vind-ik-niet-leuks op een bepaalde video niet correct zal zijn, maar de verhouding zou enigszins nauwkeurig moeten zijn.

Advertentie

Iedereen die de extensie gebruikt, draagt ​​gegevens bij om de verhouding te helpen bepalen, wat betekent dat de auteur van de extensie informatie verzamelt over de video's die je bekijkt. Alleen makers van inhoud kunnen de “true” het aantal likes en dislikes dat hun video's ontvangen, en er zijn plannen om makers toe te staan ​​deze informatie in de toekomst met de extensie te delen.

Hoe nauwkeurig veel van deze gegevens op de lange termijn blijven, hangt af van het aantal mensen hun gegevens gebruiken en bijdragen. Tech YouTube-kanaal LinusTechTips vergeleek zijn eigen tellingen met tellingen die door de extensie werden geleverd en ontdekte dat deze grotendeels nauwkeurig waren.

Video afspelen

Dit is ongeveer net zo goed als men kan hopen bij het extrapoleren van waarden op basis van gedrag en historische gegevens. Het kan je helpen om oplichting of onnauwkeurige how-to te voorkomen, wat een van de grootste zorgen is van degenen die zich verzetten tegen de zet van YouTube om de ratio in de eerste plaats uit te schakelen.

Videokwaliteit meten op YouTube

YouTube heeft like-to-dislike-ratio's uitgeschakeld als reactie op brigades en massale anti-like-campagnes die tegen sommige makers waren gericht, niet vanwege de kwaliteit van de inhoud, maar vanwege gerichte aanvallen. Hoewel dit een terechte zorg is, heeft de verhuizing ook een van de weinige statistieken uitgeschakeld om de waarde van een video op het platform te meten.

YouTube raadt nu aan dat kijkers hun toevlucht nemen tot de reacties. Dit is het platform dat het leven schonk aan de “lees de opmerkingen nooit” meme, en zoveel makers schakelen nu al reacties uit om spam en haat tegen te gaan.

Advertentie

Het lijkt erop dat YouTube in de toekomst zwaar zal leunen op gebruikers die reacties melden als dit lukt.

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
  • › VRML onthouden: de metaverse van 1995