Hey Sony, we willen ook de PlayStation VR 2 voor pc VR

0
72
Sony Corporation

< p>Sony's PlayStation VR 2-headset van de volgende generatie is echt indrukwekkend. Dat maakt het echt zonde om het te beperken tot de PlayStation 5 alleen. We denken dat Sony veel te winnen heeft door de PSVR 2 ook open te stellen voor pc-gebruikers.

Wat is PlayStation VR 2?

De PlayStation VR 2 is de opvolger van de PlayStation VR-headset die is uitgebracht voor gebruik met de Sony PlayStation 4. De PSVR hergebruikte de PlayStation 4-camera en de Move-controllers van de PlayStation 3 samen met een speciale verwerkingseenheid om high-end VR te maken mogelijk op Sony's $ 399-console.

Lutsenko_Oleksandr/Shutterstock.com

Destijds was een PlayStation 4 met een PSVR-headset de meest betaalbare manier om high-end VR te ervaren in vergelijking met de kosten van een pc VR-configuratie. De originele headset was echter enigszins omslachtig en niet zo verfijnd als de hedendaagse pc VR-headsets. Hoewel het slim was van Sony om hardware te hergebruiken die het bedrijf al had, resulteerde dit wel in een wat aan elkaar geknutseld product.

Met de PlayStation VR 2 is dat heel anders. Het is een headset die is ontworpen met het voordeel van achteraf en een duidelijk idee van de toekomst van VR.

Advertentie

Volgens de officiële specificaties die door Sony zijn vrijgegeven, gebruikt de PlayStation VR 2 een enkele USB-C-verbinding, inside-out tracking, foveated rendering en een gezichtsveld van 110 graden. Het wordt ook geleverd met dezelfde haptische feedback van de volgende generatie als in de DualSense-controllers van de PlayStation 5. Hoewel we de prijs van de headset op het moment van schrijven niet kennen, is het veel waarschijnlijker dat deze ergens tussen de $ 299 Quest 2 en de $ 599 (vaak $ 399) HP Reverb G2 valt dan de $ 999 Valve Index.

Een geweldige VR-ervaring

Oculus Quest 2 256 GB

De Oculus Quest 2 doet het allemaal, ongeacht wat voor soort VR je wilt ervaren, voor een prijs die op de beste manier verrassend is.

Amazon

$ 399.00

De PlayStation VR 2 is toekomstgericht

Aangezien gameconsoles een vast hardwareprestatieniveau hebben en wel tien jaar relevant moeten blijven, is het belangrijk om manieren te vinden om efficiënt te zijn met die beperkte pool van prestaties. Consoles hebben veel slimme manieren geïnspireerd om geweldige prestaties te halen uit de hardware die je hebt. Dynamische resolutieschaling, dambordweergave en tijdelijke anti-aliasing zijn goede voorbeelden van slimme manieren om meer uit uw silicium te halen. Natuurlijk heeft pc-gaming ook geprofiteerd van deze ontwikkelingen!

De PlayStation VR 2 is voorzien van foveated rendering, iets wat zelden tot niet bestaat op de huidige pc-headsets. Deze technologie maakt gebruik van eye-tracking om selectief beelden met een hoog detail weer te geven, alleen op de delen van de scène waarop de fovea van het oog momenteel is gefocust. Dit betekent dat je een beeld van hoge kwaliteit waarneemt en GPU-bronnen worden niet verspild aan dingen die je op dat moment toch niet kunt zien.

We denken dat het maken van deze technologie tot een standaardfunctie, ontwikkelaars zal motiveren om het te gebruiken, en dus is de kans groter dat pc-poorten van VR-games dit ondersteunen. Het zou natuurlijk ideaal zijn als de eigenlijke hardware ook op pc zou kunnen werken en dit is een belangrijke reden om de PlayStation VR 2 op pc te willen hebben.

Is PC-gaming concurreert met de PS5

Het is veilig om aan te nemen dat Sony hoopt dat zijn headset meer PlayStation 5-consoles zal verkopen en dat er ongetwijfeld exclusieve VR-games zullen zijn waarvoor je een PlayStation 5 en PlayStation moet hebben VR 2 om van te genieten.

De vraag is of het openen van de PlayStation VR 2 naar pc dat doel op enigerlei wijze zal beïnvloeden. Pc-gebruikers die geen interesse hebben in PlayStation 5, kunnen de headset nog steeds kopen en we zien dat de verkoop van PlayStation VR 2-headsets aan PlayStation 5-bezitters niet schaadt. In feite zullen pc-gamers in de toekomst waarschijnlijk eerder een PlayStation 5 kopen, wetende dat hun investering in één headset beide platforms zal dekken.

Sony Games zijn De pc-ruimte betreden

Sony is langzaam begonnen met het vrijgeven van pc-poorten van enkele voorheen exclusieve games zoals Horizon: Zero Dawn. Dit moet nog gebeuren met VR-games of met exclusieve PlayStation 5-games, maar we kunnen een toekomst voorzien waarin pc-versies van PlayStation VR 2-games naar pc komen. Als die games alleen volledig kunnen worden ervaren met de Sony-headset, is het logisch om pc-gebruikers toegang te geven.

Advertentie

Hier is een precedent voor. De DualSense-controller werkt als een standaardcontroller op pc en mobiele apparaten, zij het zonder de volledige haptische ervaring. Sommige specifieke games, zoals Metro Exodus, ondersteunen de volledige DualSense-ervaring op iets dat geen PlayStation is. We weten dus dat Sony niet helemaal wars is van het idee.

Hoe moeilijk zou pc-compatibiliteit zijn?

De originele PSVR gebruikte externe camera-tracking met behulp van de PlayStation 4-camera. Dat apparaat heeft geen standaardinterface, dus het was tot voor kort niet mogelijk om het op een USB-poort aan te sluiten. Sony moest een adapter uitbrengen zodat de PSVR kon worden gebruikt met een PlayStation 5, die alleen over USB-poorten beschikt.

Er zijn verschillende projecten om te “hacken” de PSVR voor pc-gebruik, maar zonder de juiste camera-trackingoplossingen zijn het grotendeels curiositeiten.

De PlayStation VR 2 maakt gebruik van een standaard USB-C-aansluiting, dus we voorzien geen fundamentele hardwareproblemen. De PlayStation VR 2 laten werken met een pc is waarschijnlijk te danken aan softwarestuurprogramma's. We twijfelen er niet aan dat ondernemende hackers uiteindelijk een driver van derden voor de PlayStation VR 2 zullen produceren, wat voor Sony nog een reden te meer is om in te grijpen en zelf die stap te zetten.

Wordt PlayStation VR 2 een verliesleider?

Er is één grote vraag: het is bekend dat consolemakers hun hardware met verlies verkopen om een ​​installatiebasis op te bouwen, waarmee ze geld verdienen door middel van softwareverkoop. Dit is de “verliesleider” strategie en er is een goede kans dat Sony het zal gebruiken met de PlayStation VR 2.

Advertentie

Als de PlayStation VR 2 inderdaad met verlies wordt verkocht (de prijs is op dat moment nog onbekend van schrijven), dan is het onwaarschijnlijk dat Sony het officieel beschikbaar zal stellen aan pc-gebruikers. Sony verkoopt tenslotte geen software om het verlies voor pc-gamers te dekken.

Hoe Sony ook besluit het te doen, het lijdt geen twijfel dat de PlayStation VR 2 een opwindende VR-hardware is release, en we zouden het heel graag op pc willen hebben. We hopen dat je luistert, Sony!

LEES VOLGENDE

  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
  • › Herinnering aan VRML: The Metaverse of 1995
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen