Forklart: Maharashtra-kabinettets beslutning om å frafalle eiendomsskatteregninger – hvorfor nå og politikken bak det

0
137

1. januar kunngjorde sjefsminister Uddhav Thackeray beslutningen om å fullstendig frafalle eiendomsskatteregningene for boligeiendommer på opptil 500 sq ft i Mumbai. (Express-fil)

Maharashtra-regjeringen besluttet onsdag å frafalle eiendomsskatten fullstendig for boligeiendommer som måler opptil 500 kvadratmeter i Mumbai. Hvorfor ble avgjørelsen tatt, og hva er politikken til den regjerende Shiv Sena bak dette trekket?

Hva er statsrådsvedtaket om fritak for eiendomsskatt?

Eiendomsskatten for boligeiendommer på opptil 46,45 kvadratmeter, i henhold til kravet fra BMC, er fullstendig frafalt. Avgjørelsen vil være til fordel for 16,14 lakh boligeiendommer som huser lakhs av familier i Mumbai. Beslutningen vil bli implementert fra 1. januar 2022. På grunn av fraskrivelsen vil imidlertid BMC pådra seg inntektstap på Rs 417 crores mens staten vil pådra seg inntektstap på Rs 45 crores på til sammen Rs 462 crores.

Best of Explained

Klikk her for mer

1. januar kunngjorde sjefsminister Uddhav Thackeray at vedtak om helt å frafalle eiendomsskatteregningene for boligeiendommermåler opptil 500 sq ft i Mumbai.

Hvorfor har avgjørelsen blitt tatt nå?

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1 .png

Med et øye på meningsmålingene i Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) i 2017, hadde Shiv Sena lovet at de helt vil gi avkall på eiendomsskatten på boligeiendommer på opptil 500 kvadratmeter. i forkant av Shiv Sena avgjorde BMC å frafalle bare den generelle skattekomponenten av eiendomsskatten i 2019, noe som førte til mye kritikk på Shiv Sena.

Eiendomsskatten består av åtte komponenter, inkludert generell skatt, vannavgift, avløpsavgift, utdanningsavgift, treavgift og vannfordelskatt blant annet. Den generelle skatten utgjør rundt 10 prosent til 30 prosent av totalbeløpet.

Eiendomsskattevedtaket og Shiv Senas politikk for BMC-målinger

Med BMC-målingene som sannsynligvis vil bli avholdt i løpet av de neste månedene, projiserer Shiv Sena beslutningen om å oppfylle løftet sitt, i tråd med Sena-sjefen og CM Uddhav Thackerays Karun Dakhvala (vi gjorde det)-kampanje, gitt til Mumbaikars under Mumbai-meningsmålingene i 2017. Avgjørelsen forventes å gi gjenklang hos tusenvis av familier i middel- og lavere middelklasse, som utgjør Senas kjernevelgerbase.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

En Sena-leder sa at avgjørelsen måtte tas ettersom bare delvis lettelse ble gitt til folket i 2019. ’ 8220;Avgjørelsen viser at vi ikke bare snakker, men holder løftene våre. Avgjørelsen vil være til fordel for lakhs av Mumbaikars fra middel- og lavere middelklassefamilier i Mumbai,” sa en Sena-leder.

Lederen sa videre at et stort antall velgere i middelklassen og øvre middelklasse hadde stemt på BJP i 2017-målingene. “Under pandemien håndterte Sena-sjefen og CM Uddhav Thackeray situasjonen veldig bra ved å ta vare på alle lokalsamfunn. Alt dette vil tjene på meningsmålingene,” sa en Sena-leder.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.