Fler soldater har anlänt till Gotland – tre transporter till ön det senaste dygnet

0
72

Försvarsmakten förstärker sin militära närvaro på Gotland och under lördagseftermiddagen har ytterligare en färja med soldater anlänt till Visby, rapporterar TT. Det är den tredje stora transporten till ön det senaste dygnet. Under fredagskvällen landade den operativa beredskapsenheten med ett C-17-plan från det internationella samarbetet Heavy Airlift Wing på ön. Fler soldater ur uttryckningsstyrkan anlände med färja under natten. Nyhetsbyrån skriver att förflyttningar även skett längs med bland annat kustremsorna. Under morgonen syntes soldater i Oskarshamn. Ett av skälen till förflyttningen är en tilltagande rysk militär aktivitet i området, berättade Försvarsmaktens pressekreterare Therese Fagerstedt för Ekot tidigare under lördagen. – Att då för Försvarsmakten att bara passivt titta på vore närmast tjänstefel. Samtidigt betonar hon att det inte rör sig om ”någon förhöjd hotbild eller höjd beredskap”.