De Nissan Leaf gaat nergens heen, want nu is hij echt betaalbaar

0
109
Nissan

De Nissan Leaf is lange tijd het enige elektrische voertuig van Nissan geweest dat beschikbaar is in de Verenigde Staten, maar dat gaat veranderen. In feite arriveerde de Leaf EV meer dan 11 jaar geleden, en het duurde Nissan zo lang om een ​​tweede model uit te brengen, de Nissan Ariya. En nee, de Nissan Leaf gaat nergens heen, althans nog niet.

Toen Nissan de prijs van Ariya onthulde, met geselecteerde modellen die rond de $ 40.000 kosten, waren velen ervan overtuigd dat Nissan het zou vervangen. het blad met de Ariya. Nadat ze al die tijd later eindelijk een nieuwe EV hadden uitgebracht, met een vergelijkbare prijs, zouden ze de Leaf misschien geleidelijk uitfaseren.

Maar dankzij enorme prijsverlagingen van Nissan Leaf in 2021, is de Leaf nu een van de meest betaalbare elektrische voertuigen in de Verenigde Staten, vooral met het belastingkrediet, wat aantoont dat de Leaf en Ariya inderdaad naast elkaar kunnen bestaan.

< p>

In feite, met hoe echt betaalbaar de Leaf is, zou het verstandig zijn om houd het in de buurt, vervang het niet. Volgens Green Car Reports had Aditya Jairaj, de Amerikaanse directeur van de marketing- en verkoopstrategie voor elektrische voertuigen in de VS, het volgende te zeggen:

“Als we beide auto's op de markt hebben, is er voor elk model een specifieke plek. Zo hebben we in het modeljaar 2022 Leaf de Leaf opnieuw gepositioneerd; de plaats in onze line-up is een beetje verschoven.”

Voor alle duidelijkheid: Jairaj heeft het over de prijsverlaging van meer dan $ 4.000 voor de Nissan Leaf in 2022 die vorig jaar werd aangekondigd, waardoor het voertuig rond de $ 28k komt vóór prikkels. Dus als een koper nu kan profiteren van het federale EV-belastingkrediet, zou een standaard Nissan Leaf $ 20.875 kunnen kosten in plaats van $ 28.375. Zelfs modellen met een nog hogere uitrusting, waaronder de Leaf Plus, dalen tot $ 25k na credits.

Het punt hier is dat de 2022 Nissan Leaf een van de meest betaalbare EV-opties in de Verenigde Staten is en goed gepositioneerd is. Gezien de bovenstaande prijzen, plaatst het startprijskaartje van $ 40k van de nieuwe Nissan Ariya hem in een geheel andere categorie, zelfs als het belastingkrediet hem kan verlagen tot $ 33.500.

Beide Nissan’ s elektrische voertuigen zijn betaalbaar in vergelijking met een Tesla Model S, en beide zijn hier om te blijven. Voorlopig tenminste.

via InsideEvs