Dansk försvarsminister misstänks för landsförräderi

0
26

Publicerad 15 januari 2022 kl 11.16

Utrikes. Turerna kring den danska underrättelsechefen Lars Findsen, som sitter häktad för landsförräderi, växer. Nu misstänks även Danmarks tidigare försvarsminister Claus Hjort Frederiksen för brottet.

Gilla artikeln på Facebook

Claus Hjort Frederiksen misstänks för att ha skadat amerikanska intressen när han tidigare bekräftade att Danmark lämnar över data från internettrafik som passerar genom Danmark till supermakten för vidare analys.

– Jag kan bekräfta att jag har delgivits misstanke enligt paragraf 109 i brottsbalken för att ha brutit mot gränserna för min yttrandefrihet. Jag har uttalat mig som riksdagsledamot i en politisk fråga, och jag har inget mer att tillägga för närvarande, säger han till medier.

Straffet för landsförräderi är upp till 12 års fängelse i Danmark.