Alles wat u moet weten over slimme sloten

0
97
wadstock/Shutterstock.com

Smarthomes worden steeds populairder en een van de dingen die je kunt opknappen zijn je deursloten. Maar wat zijn de voordelen? Is het veilig? En als de batterij van je telefoon leeg raakt, slaap je dan in het tuinhuisje?

De wereldwijde markt voor slimme sloten was in 2020 $ 1,4 miljard waard, en dat aantal zal tussen nu en nu met 20% per jaar groeien en 2028, dus het is veilig om te zeggen dat veel mensen zich veilig voelen over slimme sloten. Ze zijn echter niet iets gloednieuws, ze vervangen iets dat elk huis in de ontwikkelde wereld heeft. En een paar honderd dollar uitgeven om een ​​deur intelligenter te maken, is misschien geen prioriteit.

Maar als een slim slot je leven beter maakt, is het misschien de upgrade waard. Laten we eens dieper ingaan op slimme sloten en wat ze voor u kunnen doen.

Inhoudsopgave

Wat is een Smart Lock?
Hoe werken ze?
Wat zijn de voordelen?
Zijn ze minder veilig dan gewone sloten?
Bestaan ​​er Nadelen?

Wat is een Smart Lock?

Wyze

Een slim slot is een vrij brede term die veel apparaten omvat. Op het meest basale niveau is een slim slot slechts een elektrisch aangedreven slot dat draadloos kan werken. Als je de afgelopen jaren hebt ingecheckt in een hotel, heb je waarschijnlijk een slim slot gebruikt.

Je kunt een slim slot op verschillende manieren bedienen: bijvoorbeeld met een keycard, een code, je vingerafdruk, een app, een thuisassistent of een combinatie van deze dingen. Sommige accepteren zelfs een standaardsleutel.

Ze hoeven ook niet door de voordeur te gaan. De slimme sloten vervangen bijna elk gewoon slot en zijn er in vele vormen. Standaard nachtschoot, hangsloten en ladesloten zijn bijvoorbeeld allemaal beschikbaar. De apparaten die bedoeld zijn voor deuren hebben over het algemeen meer functies en zijn over het algemeen veiliger.

Hoe werken ze?

De meeste slimme sloten werken op batterijen. Die batterijen gaan tussen de 10 maanden en een jaar mee, afhankelijk van de batterij die je gebruikt, het slimme slot waarop het is aangesloten en hoe vaak de deur wordt vergrendeld of ontgrendeld. In de elektronica zit een motor die de handeling van het draaien van het interne slot voor je uitvoert, net alsof je een sleutel gebruikt of de duim draait.

Als het slot een toetsenbord heeft, kunt u een code instellen. De meeste moderne slimme sloten maken verbinding met het wifi-netwerk van uw huis voor slimme thuisintegratie. Bluetooth-connectiviteit is ook een functie van veel slimme sloten, zodat u rechtstreeks verbinding kunt maken met uw mobiele telefoon.

De meeste slimme sloten bevatten ook back-upsystemen zoals een handmatige spiebaan of de mogelijkheid om een ​​negen-volt batterij aan te sluiten mocht de interne batterij van het slot kapot gaan.

Wat zijn de voordelen?

Schlage

De mogelijkheid om uw voordeur overal te vergrendelen of ontgrendelen is een enorm pluspunt. Wilt u een loodgieter in huis laten, maar zit u vast op uw werk? Geen probleem, daar is een app voor. Verwacht je een pakketbezorging? Zelfde afspraak. Je kunt je slimme slot zelfs koppelen aan een deurbelcamera, zodat je zeker weet wie je binnenlaat en hoe laat ze vertrekken.

Thuiskomen met zware boodschappen en geen zin om met een sleutel te rommelen? Ontgrendel uw deur vanuit de auto. Evenzo, als u twijfelt aan hun vermogen om op slot te gaan voordat ze voor de dag vertrekken, kunt u de status van uw deur dubbel controleren op uw telefoon en deze indien nodig op afstand vergrendelen. Bij veel sloten kunt u ook een hervergrendeling plannen, hetzij na een bepaald aantal minuten nadat u de deur hebt ontgrendeld, hetzij op vaste tijden. Met planning hoeft u zich geen zorgen te maken dat u vergeet de deur op slot te doen.

Zijn ze minder veilig dan gewone sloten?

Josh Hendrickson

< p>Hoewel het tegenovergestelde gemakkelijk te geloven is, zijn slimme sloten potentieel veiliger dan standaard sloten. Er zijn waarschijnlijk meer criminelen die in staat zijn om een ​​traditioneel Yale-slot te openen dan dat er in staat zijn om uw wifi-netwerk te hacken. Lockpicking is een vaardigheid die iedereen kan leren met YouTube en wat oefening.

Buiten dat, zou je een bijna ondoordringbare deur in bankkluisstijl aan de voorkant van je huis kunnen hebben. Die deur zal alleen zo effectief zijn als het dichtstbijzijnde glazen raam. Waar het op neerkomt, is dat als iemand zich niet al te veel zorgen maakt over zaken als wetten en je huis binnen wil komen, dat waarschijnlijk wel zal gebeuren. Maar de meeste dieven willen geen gedoe; het zijn opportunisten die op zoek zijn naar een gemakkelijke score. Dus als je slimme slot je deur op slot doet, is het net zo effectief als een standaard slot.

Het vermogen van een slim slot om te communiceren met uw huisbeveiligingssysteem en de mogelijkheden op afstand zijn een game-changer. Als je een huisbeveiligingssysteem hebt en een deurbelcamera die is aangesloten op je slimme thuisnetwerk, kan je slimme slot beide uitschakelen als iemand probeert binnen te komen. ontvang een waarschuwing, kijk naar de inbreker en uw alarmsysteem zal de autoriteiten informeren.

Evenzo is het riskant om een ​​sleutel onder een tuinkabouter achter te laten. Dat geldt ook voor het achterlaten van een pakket op uw veranda. Uw deur op afstand ontgrendelen voor iemand die kort in huis moet zijn, is een stuk veiliger.

Zijn er nadelen?

Josh Hendrickson

Er zijn een aantal fouten die uniek zijn voor slimme sloten. U zult op een gegeven moment de batterijen van het slot moeten vervangen. Als u niet het soort persoon bent dat dergelijke onderhoudstaken in huis doet, zult u waarschijnlijk geen reservebatterij van negen volt hebben die is opgeborgen voor noodgevallen. Voor je het weet is het 2 uur 's nachts en sta je bij een Walmart om een ​​batterij te kopen zodat je weer naar binnen kunt. Dat gezegd hebbende, sturen de meeste slimme sloten waarschuwingen wanneer de batterijen bijna leeg zijn. U zult waarschijnlijk ook merken dat de motor langzamer draait naarmate de stroom afneemt.

Slimme sloten kunnen ook duur zijn en zijn niet een van die dingen waar je op zou willen bezuinigen. Je kunt er goede, goedkope, slimme producten kopen. Maar de gevolgen van een defecte slimme lamp en het besluit van uw voordeur om op het verkeerde moment iets vreemds te doen, zijn drastisch anders.

En als je in een Vereniging van Eigenaren (VvE) woont, kan het zijn dat de lokale regels een belemmering zijn om überhaupt een slim slot te installeren. De meeste slimme sloten zijn zelfs aan de buitenkant zichtbaar, en sommigen zouden ze als lelijk omschrijven. Sommige VvE's blokkeren alle zichtbare veranderingen zoals die aan de buitendeur. In dat scenario zou je echter kunnen kiezen voor een Level-slot, dat zich in de deur verbergt. Je krijgt geen toetsenbord, maar het moet wel binnen de regels passen. En het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat als u uw huis niet bezit, u waarschijnlijk geen slim slot kunt installeren.

De meeste andere minpunten worden gecompenseerd door het feit dat een goed slim slot een reeks aan elkaar geplakte back-upsystemen is. Als je wifi uitvalt, heb je Bluetooth of een toetsenbord. Dus onthoud bij het winkelen voor een slim slot hoe meer functies het heeft, hoe beter.

De 5 beste Smart Sloten voor 2021 Best Overall Schlage Encode Smart Wi-Fi Deadbolt met Camelot Trim in Satijn Nikkel Amazon

$459.99
 

Beste budgetoptie Wyze Lock Nu winkelen Verkrijg het toetsenbord! Wyze Lock-toetsenbord Nu winkelen Beste voor appartementen Augustus Wi-Fi, (4e generatie) Smart Lock – past in uw bestaande nachtslot Minuten, Zilver Amazon

$ 220,66
& nbsp;

Verkrijg het toetsenbord! Augustus Home AK-R1 Augustus Smart Keypad, donkergrijs Amazon

$ 59.99
& nbsp;

Beste voor HomeKit Yale Assure Lock SL, Wi-Fi Smart Lock – Werkt met de Yale Access-app, Amazon Alexa, Google Assistant, HomeKit, Phillips Hue en Samsung SmartThings, Satin Nickel Amazon

$ 278,10
$ 299.00 Bespaar 7%

Beste voor Z-Wave of Ring SCHLAGE BE469ZP CAM 619 Connect Smart Deadbolt met alarm met Camelot Trim in Satin Nickel, Z-Wave Plus ingeschakeld Amazon

$ 199.00
& nbsp;