Vi vil fortsette å håndtere kinesisk PLA på en fast, resolut måte: hærsjef

0
72

Hærsjef Gen MM Naravane (filbilde)

Den indiske hæren vil fortsette å håndtere Kinas People's Liberation Army (PLA) på en “fast og resolutt måte” i det østlige Ladakh og det har opprettholdt det høyeste nivået av operativ beredskap i regionen, sa hærgeneral MM Naravane onsdag.

Hærsjefens kommentarer kom på en dag da det 14. møtet for høyeste militærsjefnivå

strong> for å løse konflikten i østlige Ladakh, som nå har pågått i mer enn 21 måneder, holdes på onsdag.

«Selv om det har vært delvis engasjement, har trusselen på ingen måte blitt redusert. Vi håper på å løse problemer ved patruljeringspunkt 15 (Hot Springs). Vi er mer enn tilstrekkelig forberedt til å håndtere det hvis det skulle være noen militære konsekvenser,” sa Naravane til nyhetsbyrået PTI.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>«Vi er mye bedre forberedt til å møte enhver utfordring som dukker opp mot oss. Det gjøres store anstrengelser for å se hva all dual-use infrastruktur er der som kan benyttes. Nødvendige sikkerhetstiltak er på plass for å ivareta eventuelle beredskapssituasjoner. Oppgradering og utvikling av infrastruktur langs de nordlige grensene har blitt utført på en helhetlig og omfattende måte,” sa han.

Han sa videre: “Vi vil fortsette å håndtere kinesisk PLA på en fast og resolutt måte . Vi har fortsatt å opprettholde det høyeste nivået av operativ beredskap, samtidig som vi er i dialog med kinesisk PLA. mer enn 21 måneder, holdes på onsdag.

Kilder i sikkerhetsetablissementet sa til The Indian Express mandag at «Indisk side ser frem til konstruktiv dialog for å løse balansefriksjonsområdene.»

Naravane sa også at det snart vil komme en undersøkelsesrapport om hendelsen med 4. desember hærens skyting i Nagaland, hvoretter “passende tiltak” vil bli iverksatt.

“Hærens undersøkelsesrapport om 4. desember Nagaland-hendelsen forventes å komme ut om en dag eller to. Basert på rapporten vil passende tiltak bli iverksatt.”

Det siste møtet mellom de indiske og kinesiske hærene endte uten et gjennombrudd, selv om India hadde håpet på å komme til enighet om frigjøring fra Patrolling Point (PP) 15 i Hot Springs. Hver side har en styrke på størrelse med soldater i området. Bortsett fra PP15, er det ytterligere to utestående problemer i det østlige Ladakh.

I Depsang Plains blokkerer kinesiske tropper indiske soldater fra å få tilgang til sine tradisjonelle patruljeringsgrenser ved PP10, PP11, PP11A, PP12 og PP13. Området ligger nær Indias strategisk betydningsfulle Daulat Beg Oldi nær Karakoram-passet i nord.

I Demchok har noen såkalte sivile fra Kina slått opp telt på den indiske siden av Line of Actual Control, og nekter å forlate.

Møtet i oktober hadde endt med at begge sider skyldte på hverandre for situasjonen.

Etter møtet hadde India sagt at under diskusjonene hadde den indiske siden “understreket [at] slik oppløsning av de gjenværende områdene ville lette fremskritt i de bilaterale relasjonene”, og hadde kommet med “konstruktive forslag for å løse de gjenværende områdene”.

I mellomtiden sa USA tirsdag at de overvåker situasjonen nøye og fremhevet at Kinas oppførsel var et forsøk på å skremme sine naboer. USA sa at de ville fortsette å stå sammen med sine partnere.

“Vi fortsetter å overvåke situasjonen nøye, og vi fortsetter å støtte dialog og fredelig løsning av disse grensetvistene,” sa president Joe Bidens pressesekretær Jen Psaki under en daglig pressebriefing.

Hun svarte på en spørsmål om Kinas “aggressive oppførsel” på grensen til India.

(Med PTI-inndata)

📣 The Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd