USAs senator Rand Paul kjører voldelige trusler mot meg, sier Dr. Anthony Fauci

0
129

Dr. Anthony Fauci, direktør for National Institute of Allergy and Infectious Diseases og sjefsmedisinsk rådgiver for presidenten, taler under en komitéhøring 11. januar 2022 på Capitol Hill i Washington. (AP)

Dr. Anthony Fauci, USAs øverste embetsmann for infeksjonssykdommer, anklaget tirsdag den republikanske senatoren Rand Paul for å spre feilinformasjon som har utløst trusler om vold mot ham og hans familie samtidig som den distraherer publikum fra kampen mot Covid-19-pandemien.

På en høring i Senatets helsekomité hadde Fauci sin siste opphetede frem og tilbake med Paul, en lovgiver fra Kentucky og tilhenger av tidligere president Donald Trump. Fauci sa at Paul var fokusert på feilinformerte angrep i stedet for tilsyn med sikte på å adressere helsevesenskrisen som så langt har drept mer enn 800 000 mennesker i USA.

Paul’s nettsted anklager Fauci for ’ 8220;ignorerer gode råd, og lyver om alt fra masker til smittefaren til viruset” og tirsdag anklaget senatoren Fauci for å smøre andre forskere som var uenige med ham.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Fauci sa at Paul forvrengte sannheten. “Der går igjen, du bare gjør det samme hver høring,” Fauci fortalte senatoren og anklaget ham for å ha gjort personlige angrep som ikke hadde noe forhold til virkeligheten. ‘”Han gjør dette av politiske grunner,” Fauci fortsatte og pekte på pengeinnsamlingsappeller på Pauls nettside ved siden av en oppfordring om å få Fauci sparken. “Det distraherer fra det vi alle prøver å gjøre her i dag, (som) er å få armene rundt epidemien og pandemien som vi har å gjøre med, ikke noe imaginært,” sa Fauci.

Fauci har møtt skarp kritikk fra noen konservative og drapstrusler fra folk som protesterer mot tiltak som vaksinasjon og maskering som han har tatt til orde for å stoppe pandemien. Fauci sa at feilinformasjon hadde ført til slike trusler.

“Det som skjer når han (Paul) kommer ut og anklager meg for ting som er helt usanne, er at det plutselig tenner galskapene der ute og jeg har … trusler på livet mitt, trakassering av familien min og barna mine,” sa Fauci.

Fauci sa 21. desember at en person ble arrestert i Iowa som reiste fra California til Washington, DC, angivelig for å drepe Fauci.

Paul anklaget Fauci for å ha utført personlige angrep mot ham og sa at ingen ønsket vold mot Fauci. . I forrige måned ba Fauci om at Fox News-vert Jesse Watters skulle få sparken etter at Watters kom med kommentarer om et “drepsskudd” mens han kritiserer legen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.