Sak om hatytringer i Haridwar: Høyesterett utsteder varsel om påstand om etterforskning

0
100

På arrangementet ba Yati Narsinghanand, overfor flere FIR-ere i UP, om en “krig mot muslimer” og oppfordret “hinduer til å ta opp våpen” for å sikre at en “muslim ikke ble Statsminister i 2029.” (Filbilde)

Høyesterett utstedte onsdag varsel om en PIL som søkte etterforskning av den påståtte hatytringen fra deltakerne ved to separate arrangementer i Haridwar og Delhi 17. og 21. desember 2021.

En benk ledet av sjefsjef NV Ramana utstedte varselet om påstanden fra Delhi-bosatt Qurban Ali og senioradvokat Anjana Prakash.

Senioradvokat Kapil Sibal som dukket opp for saksøkerne søkte en tidlig liste over saken og sa at en annen dharam sansad er planlagt til 23. januar.
Men benken påpekte at noen relaterte saker allerede så ut til å være til behandling hos andre benker, og det vil må se nærmere på dette før du tar opp saken. Den sa at den bare vil begrense seg til å utstede varselet for øyeblikket.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Vi vil gi beskjed. Liste etter 10 dager. Vi vil se om det er knyttet til andre saker. Hvis ikke, hører vi det separat,” benken, bestående av dommerne Surya Kant og Hima Kohli, sa.

Retten tillot også saksøkerne å representere lokale myndigheter angående deres bekymringer om lignende hendelser planlagt andre steder, 'som ifølge klagerne er i strid til fastsatt lov så vel som andre dommer fra domstolen.”

Les også |Dharma sansad og mahamandaleshwar: hvem de er, rollen de spiller

Bønnen refererte spesifikt til hatefulle taler holdt på et arrangement i Haridwar organisert av Yati Narsinghanand og en annen i Delhi av «Hindu Yuva Vahini». Talere skal angivelig ha oppfordret til «folkemord på medlemmer» av et fellesskap, uttalte PIL.

Bønnen sa «de nevnte hatefulle ytringene besto av åpne oppfordringer til folkemord på muslimer for å oppnå etnisk rensing. Det er relevant å merke seg at de nevnte talene ikke bare er hatefulle ytringer, men utgjør en åpen oppfordring om drap på et helt samfunn. De nevnte talene utgjør derfor en alvorlig trussel, ikke bare mot vårt lands enhet og integritet, men setter også livet til millioner av muslimske borgere i fare.

Den sa at “ingen effektive skritt har blitt tatt av Politimyndighetene» i saken og la til at selv om politiet har registrert to FIR-er mot 10 personer som deltok i Haridwar Dharam Sansad, er det kun seksjonene 153A, 295A og 298 i IPC som er laget.

Senioradvokat Kapil Sibal dukket opp for saksøkerne, og oppfordret benken til å lese utskriften av de provoserende talene som ble holdt i Haridwar, rapporterte Live Law. Han krevde at saken ble behandlet neste gang den 17. januar, og la til at slike arrangementer også blir organisert i andre deler av landet

Bønnen sa “det er også relevant å merke seg at ingen handling overhodet har blitt tatt. av Delhi-politiet i forbindelse med arrangementet som ble holdt i Delhi til tross for at åpne oppfordringer om folkemord, som er tilgjengelige på internett, ble fremsatt der.»

Den hevdet at de “nylige talene er en del av en serie lignende taler som vi har vært borti tidligere” og la til at “ikke bare politiets passivitet tillater levering av hatefulle ytringer ustraffet, men viser også at politiet myndighetene er faktisk hånd i hanske med gjerningsmennene til felles hat.”

«At innholdet i talen mates inn i en allerede rådende diskurs som søker å omforme den indiske republikken som eksklusivistisk, og som ikke har plass til andre kulturer, tradisjoner og praksiser. En slik diskurs er i seg selv i strid med konstitusjonelle garantier gitt til minoritetskulturer og religioner i India', sa den og la til at “virkningen av slike gjentatte taler viser en økning i strukturell og fysisk vold”.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.