Rettferdig poeng, sier Manish Tewari om Channis CM-ansiktsbemerkninger

0
119

Senior Kongressleder og Lok Sabha MP Manish Tewari. (Express-filbilde av Kamleshwar Singh)

Et døgn etter at Punjabs sjefsminister Charanjit Singh Channi sa at kongressen “burde kunngjøre” sin sjefsministerkandidat, sa seniorkongressleder og Lok Sabha-parlamentsmedlem Manish Tewari i dag sjefsministeren har kommet med et “rettferdig poeng.”

“Sjefministeren gjør et rettferdig poeng at siden han ble satt i selen for tre måneder siden, hvorfor skulle han ikke være ansiktet til partiet for valget i 2022?” Tewari fortalte The Indian Express.

Tidligere på dagen hadde Tewari, MP fra Anandpur Sahib i Punjab, lagt ut en tweet som refererte til The Indian Expresss rapport om Channis uttalelse. “Punjab krever en CM som har løsninger på Punjabs utfordringer, kapasitet til å ta tøffe beslutninger. Punjab TRENGER seriøse mennesker hvis politikk IKKE er sosial ingeniørkunst, underholdning, freebies og amp; IKKE regimefavoritter avvist av folk i påfølgende valg», sto det på tweeten, som ble tolket som et jib mot Channi.

Tewari sa imidlertid at tweeten ikke er “individuell spesifikk”. Han sa at det er en refleksjon av hans angst at de virkelige problemene som staten står overfor mangler i kampanjen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Utdypet sa han: «Jeg er av den faste oppfatning at det er materielle spørsmål som angår fremtiden til Punjab, som fullstendig og absolutt mangler i statens politikk. For eksempel er Punjab den mest gjeldsatte staten i landet. Vi har en gjeld på Rs 3 lakh crore. Det er absolutt ingen diskusjon om hvordan Punjabs gjeld, som er 55 prosent av GSDP, kommer til å bli adressert.”

For det andre, “84 prosent av Punjab har mindre enn 5 dekar. Under disse omstendighetene er jordbruk som yrke fullstendig ulevedyktig. Det er derfor du så en så stor bondeprotest i ett år, først og fremst fordi bøndene trodde at deres sosiale sikkerhetsnett ble fjernet, sa han.

Punjab, sa han, er en jordbruksstat, men grunnvannsnivået har gått ned med en hastighet på 1 meter per år de siste tre tiårene. “Så i dag er 19 av de 22 distriktene i Punjab i svart når det gjelder grunnvannsnivået deres. Og vi fortsetter fortsatt med den gamle landbrukspraksisen med sølepytt når det gjelder paddy og hvete- og rissyklusen.»

I Premium Now |Channi: ‘Vi trenger kritikere. Hvis vi ikke har kritikk, hvordan vil vi forbedre oss?’

Det andre store spørsmålet, sa han, er “hvordan høster Punjab den fjerde industrielle revolusjonen… automatisering, kunstig intelligens, robotikk for å bygge en fremtid for statens barn.”

“Dette er problemene, men snarere enn det, du ser bare populisme og freebies og en konkurranse mellom forskjellige politiske partier om hvem som kan kaste mer sops på folket … Jeg tror ikke det er slik en stat som har nesten tre fjerdedeler av dens befolkning som er knyttet til diasporaen… som Kerala er… Jeg skjønner ikke at det er disse spørsmålene folk gjør sine valgvalg… hvem skal gi dem 500 Rs mer eller hvem skal gi dem 500 Rs mindre. Fremtiden til Punjab krever visjonært lederskap, et lederskap som er i stand til å ta harde beslutninger og som kan fortelle folket at Punjab er oppe i en bekk uten padle og vi må balansere budsjettene våre.»

Han sa tweeten handlet om de større utfordringene staten står overfor.

Kongressen har så langt ikke reagert på Channis uttalelser.

«Da partiet erklærte sin CM-kandidat under valget i 2017, vant det. Før det, da den ikke erklærte kandidaten, tapte den. Hver gang partiet ikke har annonsert CM-kandidaten, har det tapt. Så partiet bør kunngjøre det,” sa sjefsministeren i går.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.