Pressen ökar – uppges ha hållits fester på Downing Street före begravningen

0
75

Avgångskraven mot premiärminister Boris Johnson har fått förnyad kraft efter rapporter om att det hållits två fester på Downing Street kvällen före prins Philips begravning i april förra året, enligt brittiska medier. Enligt anklagelserna ska personal varit samlad och druckit alkohol in på småtimmarna, samtidigt som landet hade strikta restriktioner och i en tid då många britter sörjde. Enligt The Telegraph samlades deltagarna, totalt omkring 30 personer, senare under kvällen på en och samma plats. Liberaldemokraternas ledare Ed Davey skriver på Twitter om den bild som visade hur drottning Elizabeth på grund av pandemin satt själv i kyrkan. Medan hon tvingades sörja i ensamhet festade ”Number 10”, skriver Davey. ”Johnson måste avgå”, skriver han.