Oplossing: waarom zegt mijn wifi “Zwakke beveiliging” op de iPhone?

0
196

Als je verbinding maakt met wifi met je iPhone en je ziet een bericht in Instellingen over “Zwakke beveiliging,” het kan verwarrend en zorgwekkend zijn. Dit is wat het betekent en hoe je het kunt oplossen.

Wi-Fi-beveiligingsnormen zijn veranderd

Vanaf iOS 14 begon Apple iPhone-bezitters te waarschuwen voor wifi-netwerken die oudere netwerkbeveiligingsstandaarden gebruiken, zoals WEP, WPA of WPA2 (TKIP). Dit zijn coderingsmethoden die specifiek worden gebruikt met wifi om uw gegevens te beschermen tegen snuffelaars en om te voorkomen dat onbevoegden uw wifi-verbinding gebruiken.

Als u uw Wi-Fi-verbindingen bekijkt in Instellingen op uw iPhone en een vermelding ziet met het label “Zwakke beveiliging,” het betekent dat Apple je waarschuwt dat de router waarmee je bent verbonden een oudere, minder veilige coderingsmethode gebruikt. Wat u op internet doet, kan mogelijk door anderen worden onderschept.

< /p>

Of u er iets aan kunt doen, hangt af van of u het Wi-Fi-toegangspunt waarmee u bent verbonden, beheert. Het is technisch gezien een probleem met de router en niet met je iPhone. Maar om je iPhone gelukkig te maken, moet je je router configureren om de nieuwste WPA3-beveiligingsmodus, WPA2 (AES) of een combinatie van WPA2/WPA3-modus te gebruiken.

GERELATEERDWat is WPA3 en wanneer krijg ik het op mijn Wifi?

Sinds WPA3 in 2018 werd gelanceerd, ondersteunen veel oudere apparaten deze nieuwere standaard niet. Dat betekent dat als je je router exclusief op WPA3 zet, die oudere apparaten geen verbinding kunnen maken met je wifi-netwerk. In plaats daarvan ondersteunen veel nieuwere routers een tijdelijke WPA2/WPA3-modus die apparaten kan ondersteunen die WPA2 of WPA3 gebruiken.

Als je nog steeds oude (vóór 2018) wifi-apparaten gebruikt, is de overgangsmethode wellicht de beste optie. Of als u geen WPA2/WPA3-overgangsoptie op uw router heeft, kunt u ook WPA2 Personal (AES) gebruiken, zolang het niet de getoonde variant is met de naam WPA2 (TKIP). om onveilig te zijn.

GERELATEERD: Wi-Fi-beveiliging: moet u WPA2-AES, WPA2-TKIP of beide gebruiken?

Hoe u uw wifi-beveiliging kunt upgraden

Om de wijziging aan te brengen, moet u inloggen op uw router en uw wifi-beveiligingsniveau aanpassen. Log bijvoorbeeld op een Synology-router in en klik op “Wi-Fi Connect,” kies dan “Draadloos” in de zijbalk. Onder “Beveiligingsniveau,” klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer “WPA2-Persoonlijk,” “WPA2/WP3-Persoonlijk,” of een van de andere WPA3-opties.

Opmerking:Als u niet de mogelijkheid hebt om een ​​Wi-Fi-netwerk op routerniveau te configureren, bijvoorbeeld als u verbinding maakt met een openbaar Wi-Fi-netwerk dat u niet kunt bedienen ;er is geen manier om de “Weak Security” waarschuwing. De beheerder van het wifi-netwerk moet de instellingen wijzigen. Als je deze toegang niet hebt, kun je alleen verbinding maken met een ander wifi-netwerk.

Onthoud dat het doel is om WEP, WPA (zonder 2 of 3) en WPA2 (TKIP) volledig te vermijden. Als uw routerconfiguratielijst “TKIP niet vermeldt,” de WPA2-Personal die wordt vermeld, gebruikt waarschijnlijk de AES-coderingsstandaard, die nog steeds als redelijk veilig wordt beschouwd.

(Instructies voor uw router kunnen variëren, maar zoek naar beveiligingsinstellingen voor uw SSID en u zult waarschijnlijk vind het daar.)

Klik daarna op "Toepassen" of “Opslaan” in de configuratie-interface van uw router en maak vervolgens opnieuw verbinding met het toegangspunt met uw iPhone. De “Zwakke beveiliging” bericht is verdwenen.

Als je een tijdelijke WPA2/WPA3-beveiligingsmethode hebt gekozen, zijn de oudere apparaten die WPA2 gebruiken om verbinding te maken nog steeds kwetsbaar voor gegevenssnooping. Over het algemeen is voor de gemiddelde Amerikaan die thuis internet gebruikt, het gebruik van WPA2 momenteel geen extreem veiligheidsrisico als je geen doelwit bent met gevoelige gegevens om te verbergen. Maar het is nog steeds goed om de nieuwste beveiligingsontwikkelingen in de gaten te houden en waar mogelijk te upgraden.

Advertentie

Als uw router ouder is, is het misschien toch tijd voor een upgrade . We hebben een aantal geweldige routeropties uitgekozen die u kunt overwegen in onze gids voor de beste wifi-routers. Veel succes!

De beste Wi-Fi Routers van 2021 Onze topkeuze Asus AX6000 (RT-AX88U) Amazon

$ 299.99
$ 349,99 Bespaar 14%

Wi-Fi 6 op een budget TP-Link Archer AX3000 (AX50) Amazon

$ 125.96
$ 149,99 Bespaar 16%

Beste gaming-router Asus GT-AX11000 Tri-Band-router Amazon

$ 431,07
& nbsp;

Beste mesh-wifi ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) (2-pack) Amazon

$ 399.99
$ 449.99 Bespaar 11%

Mesh op een budget Google Nest Wifi (2-pack) Amazon

$ 239.00
$ 299,00 Bespaar 20%

Beste modemroutercombinatie NETGEAR Nighthawk CAX80 Amazon

$ 369.00
$ 399,99 Save 8%

Aangepaste VPN-firmware Linksys WRT3200ACM Amazon

$ 239.99
& nbsp;

Uitstekende waarde TP-Link Archer AC1750 (A7) Amazon

$ 53.99
$ 79.99 Korting 33%

Beter dan hotel-wifi TP-Link AC750 Amazon

$ 39.99
& nbsp;

Beste wifi 6E-router Asus ROG Rapture GT-AXE11000 Nu winkelen LEES VOLGENDE

  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten
  • › Herinnering aan VRML: The Metaverse of 1995
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?