Omicron kan være på vei mot et raskt fall i USA og Storbritannia

0
85

En pasient blir skjøvet på en vogn etter å ha ankommet i en ambulanse utenfor Royal London Hospital i Whitechapel-området øst i London, 6. januar 2022. (AP Photo/Matt Dunham, Fil)

Forskere ser signaler om at covid-19s alarmerende omicron-bølge kan ha nådd toppen i Storbritannia og er i ferd med å gjøre det samme i USA, da tilfeller kan begynne å avta dramatisk.

Årsaken: Varianten har vist seg så vilt smittsom at den kanskje allerede går tom for folk å infisere, bare halvannen måned etter at den først ble oppdaget i Sør-Afrika.

«Det kommer til å gå ned like fort som det gikk opp», sa Ali Mokdad, professor i helsemetrik ved University of Washington i Seattle.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Samtidig advarer eksperter om at mye fortsatt er usikkert om hvordan neste fase av pandemien kan utvikle seg. Platået eller ebbingen i de to landene skjer ikke overalt på samme tid eller i samme tempo. Og uker eller måneder med elendighet ligger fortsatt foran pasienter og overveldede sykehus, selv om frafallet kommer.

Forklart |Forklart: Kamp mot koronaviruset, to år etter

“Det er fortsatt mange mennesker som vil bli smittet når vi går ned skråningen på baksiden,” sa Lauren Ancel Meyers, direktør for University of Texas COVID-19 Modeling Consortium, som spår at rapporterte tilfeller vil toppe seg i løpet av uken.

Universitetet i Washingtons egne svært innflytelsesrike modellprosjekter viser at antallet daglige rapporterte tilfeller i USA vil nå 1,2 millioner innen 19. januar og da vil falle kraftig “rett og slett fordi alle som kunne bli infisert vil bli infisert,” ifølge Mokdad.

Faktisk, sa han, ved universitetets komplekse beregninger, har det sanne antallet nye daglige infeksjoner i USA – et anslag som inkluderer personer som aldri ble testet – allerede nådd toppen, og nådde 6 millioner 6. januar.< /p> En Covid-19-tekniker utfører en test utenfor Asthenis Pharmacy i Providence, RI, 7. desember 2021. (AP Photo/David Goldman, File)

I Storbritannia falt i mellomtiden nye COVID-19-tilfeller til rundt 140 000 per dag den siste uken, etter å ha skutt i været til mer enn 200 000 per dag tidligere denne måneden, ifølge myndighetenes data.

Kevin McConway, en pensjonert professor i anvendt statistikk ved Storbritannias Open University, sa at selv om tilfeller fortsatt øker på steder som sørvest i England og West Midlands, kan utbruddet ha nådd toppen i London.

Tallene har vekket håp om at de to landene er i ferd med å gjennomgå noe lignende det som skjedde i Sør-Afrika, hvor bølgen i løpet av omtrent en måned nådde rekordhøye og deretter falt betydelig.

“Vi ser et klart fall av tilfeller i Storbritannia, men jeg vil gjerne se dem falle mye lenger før vi vet om det som skjedde i Sør-Afrika vil skje her, sier Dr. Paul Hunter, professor i medisin ved Storbritannias University of East Anglia.

Les også |Hvilke masker er mest effektive mot Omicron?

Forskjeller mellom Storbritannia og Sør-Afrika, inkludert Storbritannias eldre befolkning og befolkningens tendens til å tilbringe mer tid innendørs om vinteren, kan bety et mer humpete utbrudd for landet og andre nasjoner som det.

På den annen side, britiske myndigheter’ Beslutning om å vedta minimale restriksjoner mot omicron kan gjøre det mulig for viruset å rive gjennom befolkningen og løpe mye raskere enn i vesteuropeiske land som har innført strengere COVID-19-kontroller, som Frankrike, Spania og Italia.

Arbeidere ved en oppkjørt Covid-19-testklinikk står i et telt mens de forberede PCR-koronavirustester, 4. januar 2022, i Puyallup, Washington, sør for Seattle. (AP Photo/Ted S. Warren, File)

Shabir Mahdi, dekan for helsevitenskap ved Sør-Afrikas universitet i Witwatersrand, sa at europeiske land som innfører sperringer ikke nødvendigvis vil komme gjennom omicron-bølgen med færre infeksjoner; tilfellene kan bare være spredt over en lengre periode.

Tirsdag sa Verdens helseorganisasjon at det har vært 7 millioner nye COVID-19-tilfeller over hele Europa den siste uken, og kalte det en ” flodbølge skyller over regionen.” WHO siterte modellering fra Mokdads gruppe som forutsier at halvparten av Europas befolkning vil bli infisert med omicron innen omtrent åtte uker.

På den tiden forventer imidlertid Hunter og andre at verden er forbi omicron økning.

“Det vil sannsynligvis være noen opp- og nedturer underveis, men jeg håper at innen påske vil vi være ute av dette,” sa Hunter.

Allikevel kan det store antallet mennesker som er smittet vise seg å være overveldende til skjøre helsesystemer, sa Dr. Prabhat Jha ved Center for Global Health Research ved St. Michael's Hospital i Toronto.

“De neste ukene kommer til å bli brutale fordi i absolutte tall er det så mange mennesker blir smittet at det vil smitte over på intensivavdelinger,” sa Jha.

Mokdad advarte også i USA: «Det kommer til å bli tøffe to eller tre uker. Vi må ta harde beslutninger for å la visse essensielle arbeidere fortsette å jobbe, vel vitende om at de kan være smittsomme.»

Omicron kan en dag bli sett på som et vendepunkt i pandemien, sa Meyers, ved University of Texas . Immunitet oppnådd fra alle de nye infeksjonene, sammen med nye medisiner og fortsatt vaksinasjon, kan gjøre koronaviruset til noe som vi lettere kan sameksistere med.

“På slutten av denne bølgen vil langt flere mennesker ha blitt smittet av en eller annen variant av COVID,” sa Meyers. “På et tidspunkt vil vi være i stand til å trekke en linje – og omicron kan være det punktet – der vi går fra det som er en katastrofal global trussel til noe som er en mye mer håndterbar sykdom.”

Det& #8217;s én plausible fremtid, sa hun, men det er også mulighet for at en ny variant — en som er langt verre enn omicron — dukker opp.

📣 The Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.