Home Norsk Når det gjelder Covid-19, er senterets tvillingbekymringer: spre rekkevidde, økende antall tilfeller

Når det gjelder Covid-19, er senterets tvillingbekymringer: spre rekkevidde, økende antall tilfeller

0

Covid-pasienter ved Sehnai Banketthall ved Covid Care Center i New Delhi. (Express-foto av Abhinav Saha)

Senteret sa onsdag at selv om sykehusinnleggelsesraten kan være lav på de nåværende nivåene av Omicron-stigningen, spredninger Covid-19-tilfellene i stor skala, og flagget at i løpet av bare én uke har 300 distrikter rapportert mer enn 5 prosent positivitet, sammenlignet med bare 78 distrikter i forrige uke.

Onsdag sa Unionens helsedepartement at samlet på tvers av statene, Landet er vitne til en kraftig økning i Covid-19-tilfellerog at en tvillingbekymring dukker opp i flere deler av landet: høy sakspositivitet, noe som indikerer en økning i smittespredning, kombinert med en økning i det totale antallet aktive tilfeller.

Tvillingbekymring dukker opp i stater over hele India

Helsedepartementet sa at det har vært en fremgang i distriktene som rapporterer en økning i sakspositivitet. I uken som slutter 11. januar har 300 distrikter en sakspositivitet på over 5 prosent sammenlignet med bare 78 distrikter i uken som avsluttes 4. januar.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Lederen for Indias Covid-19 arbeidsgruppe, Dr VK Paul, flagget videre at positivitetsrater som rapporteres i visse distrikter er “fenomenalt høye”. “Intensiteten av pandemien har økt. Det er ganske tydelig fra dataene at den drives og drives av Omicron. Den erstatter raskt eller har erstattet den tidligere dominerende Delta-varianten. Omicron har høy overføringsevne og vekstrate…Vi ser fenomenalt høye testpositivitetsrater,” sa Paul.

Paul gjentok at Omicron ikke er vanlig forkjølelse, og det har potensial til å overvelde helseinfrastrukturen i landet. «Forstå sykdommen fra indisk erfaring… det kan se ut som om sykehusinnleggelsesraten er lav. Kan være. Men det sprer seg i stor skala. Hvis man blir smittet, blir hele familien smittet. Vi kan ikke senke årvåken og beredskapen. Jeg støtter uttalelsen fra WHO: Omicron er ikke en vanlig forkjølelse. Det er ikke en enkel eller vanlig infeksjon. Vi kan ikke ta lett på dette,» sa Paul.

Les også |Covaxin booster effektiv mot Omicron, Delta: Bharat Biotech siterer studie

“Også den nåværende situasjonen er slik på grunn av de høye vaksinasjonsratene… fordi vaksiner gir beskyttelse mot alvorlig sykdom. Så Omicron er ikke en vanlig forkjølelse, og på grunn av det har mange helsesystemer kollapset i noen få land. Mange helsearbeidere har blitt tvunget til å holde seg hjemme. Det er mer press. Vi må bremse overføringen,» sa Paul.

Senteret onsdag advarte også om at det er “utbredt og irrasjonell bruk” av den antivirale pillen Molnupiravir, og understreker at det bør gjøres en innsats for å begrense bruken da kjente og ukjente skader langt oppveier den påståtte fordelen.

Onsdag, DG ICMR Dr Balram Bhargava uttalte anbefalingene fra ekspertene fra Covid-19 arbeidsstyrken, og fremhevet at Molnupiravir — det første antivirale stoffet gitt nødbruksautorisasjon (EUA) av legemiddelregulatoren — har visse risikoer som tilsier forsiktighet ved bruk.

«Vi har hatt omfattende debatter og diskusjoner blant nasjonale eksperter… Den endelige konklusjonen var at Molnupiravir har visse risikoer som tilsier forsiktighet ved bruk. Nummer to, eksperter til stede på møtet mente at det er en utbredt og irrasjonell bruk av Molnupiravir. Nummer tre, det bør gjøres anstrengelser for å begrense bruken som kjente og ukjente skader langt oppveier den påståtte fordelen,” sa Bhargava.

“Nummer fire, det nåværende tilgjengelige syntetiserte beviset ble gjennomgått og medlemmene ble enstemmig enige om at det fortjener ikke å inkludere Molnupiravir i nasjonale behandlingsretningslinjer. De nye bevisene vil kontinuerlig bli gjennomgått,” sa Bhargava.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Bhargava sa også at det ikke er bevis for fordelene ved bruk av Molnupiravir hos personer som tidligere er infisert med Covid-19 eller som er vaksinert. “Til slutt ble det ytterligere fremhevet at det nåværende kliniske vinduet for en søknad virker ekstremt smalt for Molnupiravir med relevans kun for følgende: eldre, uvaksinerte med andre komorbiditeter. Det er ingen bevis for nytte hos diabetespasienter, og de som tidligere har vært infisert med Covid-19 eller vaksinert,” sa Bhargava.

Paul, under orienteringen, reiste også bekymringer for irrasjonelt forbruk av medikamenter for Covid-19-behandling. «Det er en bekymring. Uansett hvilke medisiner som gis (for Covid-19), bør det være en rasjonell tilnærming til å bruke dem. De kan ikke overbrukes. I den siste bølgen var vi vitne til en skummel situasjon der overforbruk av narkotika forårsaket mukormykose…Det er en skyldfølelse for at det var et overforbruk. Steroider er svært potente og livreddende stoffer, men de har også bivirkninger. De forstyrrer mange biokjemiske veier. Vi har lært leksene våre. Vi ønsker ikke at den situasjonen skal gjenta seg», sa Paul.

«Allmennheten bør være klar over disse settene med rasjonelle behandlinger… vi har ekte bekymring over overbruk og misbruk av narkotika. Ved milde symptomer, ved feber, skal kun paracetamol gis. For hoste kan man ta hostesaft, varmt vann og gurgle, og bare hvis hosten vedvarer i mer enn fem dager, i utvalgte tilfeller kan du bruke budesonid. Dette er de eneste tre tingene som skal gjøres… vi vil be vårt medisinske brorskap om å følge de rasjonelle retningslinjene,” sa Paul.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.