Kina trussel på, sier hærsjef Gen Naravane, avviser landgrenseloven

0
85

General Naravane i New Delhi onsdag.

Da indiske og kinesiske korpskommandører møttes til den 14. diskusjonsrunden for å løse den 21 måneder lange konflikten i det østlige Ladakh, sa hærgeneral MM Naravane onsdag at den kinesiske trusselen i regionen ikke hadde redusert på noen måte til tross for delvis løsrivelse ved flere friksjonspunkter.

Da han snakket med journalistene i forkant av Army Day 15. januar, avviste Naravane også Kinas landgrenselov som trådte i kraft 1. januar, og sa at det var ikke juridisk bindende for India.

“Denne loven vil ikke ha noen betydning for våre bilaterale forhold, og at vi ikke aksepterer den som sådan,” sa han. “India og Kina har mange andre avtaler og protokoller som går før denne nye loven som de har vedtatt. Og enhver ny lov som ikke er bindende for andre land og som ikke er juridisk holdbar og ikke er i tråd med avtalene vi har hatt tidligere, kan selvsagt ikke være bindende for oss.»

https://images .indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les |Vi vil fortsette å håndtere kinesisk PLA på en fast og resolut måte: Hærsjef

Loven, som ble vedtatt midt i konflikten, fastslår at «Folkerepublikken Kinas suverenitet og territoriale integritet er hellig og ukrenkelig». Det har utløst bekymring for at det kan ha betydning for tvisten langs linjen for faktisk kontroll.

Naravane sa at situasjonen langs LAC “er stabil og under kontroll”. Han la imidlertid til at India er i en posisjon “til å møte det som blir kastet på oss i fremtiden”. «Krig eller konflikt er alltid et instrument for siste utvei. Men hvis vi tyr til det, vil vi gå seirende ut.»

Om samtalene med Kina på onsdag sa Naravane: “Vi håper at vi vil være i stand til å løse problemene ved PP15 (Hot Springs), som er den som venter på nå.”

Topp Nyheter Høyre Nå

Klikk her for mer

Når det er gjort, sa han, “vil vi gå videre til de andre problemene som er før den nåværende konflikten, vi håper at vi også vil få løst fra tid til annen.”

De to andre uløste punkter er Depsang Plains, hvor kinesiske tropper blokkerer indiske soldater fra å få tilgang til sine fem tradisjonelle patruljeringspunkter; og Demchok, hvor noen “sivile” har slått opp telt på den indiske siden av LAC.

Samtalene begynte onsdag morgen på den kinesiske siden av møtepunktet for Chushul-Moldos grensepersonell. Den indiske siden ble ledet av XIV Corps-sjef Lt Gen Anindya Sengupta, og den kinesiske siden av Maj Gen Yang Lin, sjef for Sør-Xinjiang militærdistrikt.

Han understreket behovet for dialog og sa at det er urimelig å forvente et utfall etter hver runde med diskusjoner.

“En rekke runder vil være nødvendig for å håndtere denne situasjonen og løse dem, en om gangen,” sa hærsjefen. «Selv om vi sier det, mens det har vært delvis løsrivelse, har trusselen på ingen måte redusert. Kraftnivåene er mer eller mindre de samme, og fra vår side har de blitt forbedret.»

Under pressebriefingen berørte Naravane en rekke spørsmål, inkludert det forfalskede hærens bakholdsangrep i Nagaland, grensestaten til Pakistan og Myanmar, og situasjonen i J&K. Han sa at undersøkelsesretten forventes å levere sin rapport om hæroperasjonen den 4. desember i Nagaland i løpet av en dag eller to som etterlot syv sivile døde. Han betegnet episoden som “svært beklagelig”, sa han: “Basert på funnene fra undersøkelsen, vil passende tiltak bli iverksatt. Jeg vil gjerne presisere at loven i landet er det viktigste, og vi vil alltid opprettholde det og vil iverksette tiltak som kreves for å opprettholde loven i landet.”

Han la til: «Det vil bli iverksatt passende tiltak og korrigerende tiltak iverksatt, basert på resultatet av etterforskningen.»

Naravane sa at hæren ville ønske å “progressivt øke antallet Assam Rifles bataljoner for grensevakt” av grensen til Myanmar.

Han flagget for en “økning i konsentrasjonen av terrorister på forskjellige utskytningsramper” og “gjentatte forsøk” ved infiltrasjon” langs LoC, til tross for våpenhvile med Pakistan.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd