Hvordan bli en influencer på Instagram

0
198

Å være en Instagram influencer virker som en av de beste jobbene du kan ha nå til dags. Du vil tjene penger mens du gjør noe du allerede bruker timevis på daglig – å legge ut og rulle på Instagram. Men å bli en faktisk influencer på Instagram er ikke så lett som det kan virke.

La oss bryte ned hvilken influencer på Instagram er og hva de gjør, samt hvordan du kan bli det.

Innholdsfortegnelse

  Hva’ er en Instagram-influencer?

  I motsetning til hva mange tror, ​​er det å jobbe som Instagram influencer annerledes enn å bare dele innhold på Instagram. En influencer er en bruker av sosiale medier som påvirker beslutninger som andre mennesker – deres følgere – tar. En Instagram influencer er noen som har fått et rykte rundt et bestemt emne eller “nisje” på plattformen. Du kan også si at en influencer anses å være en ekspert på sin nisje eller i det minste kunnskapsrik om den. 

  Som influencer på Instagram har du makten til å endre opinionen. Hvis du har en liten tilhengerskare på 1-2k brukere, kan din innflytelse på deres meninger virke ubetydelig. Du har imidlertid mer personlig kontakt med følgerne dine enn tilfeldige annonsører, og din mening om noe ville ha mer verdi og autoritet i deres øyne. 

  Får du betalt som en influencer på Instagram ? 

  Instagram regnes som den beste influencer-markedsføringsplattformen av alle store merker. De allerede etablerte sosiale medier-påvirkerne bemerker også at Instagram gir dem de beste engasjementsratene av alle plattformene. Så hvor mye penger kan du tjene som Instagram-influenser?

  Det nøyaktige beløpet er umulig å beregne, siden det er du som setter avgiftene. Instagram-påvirkere tar alt mellom $70 og $3000 per innlegg. Ikke glem at du også har Instagram Stories, Reels og IGTV – du kan også gjøre dem om til en inntektskilde.

  Hvordan bli en influencer på Instagram

  Så du har bestemt deg for å bli en influencer på Instagram. Nå må du tenke på å sette sammen innholdet ditt på Instagram slik at det har en innvirkning på fellesskapet av følgere og driver oppførselen deres. Mens hver influencers vei er forskjellig og unik for deres eget merke, kan du begynne med å følge våre enkle retningslinjer. 

  Velg din nisje

  Enten du allerede har et personlig merke eller ikke, er det første du må gjøre å velge din nisje på Instagram. En nisje vil være noe du enten brenner for eller har kunnskap om (eller begge deler). Er det noe du er god på? Det kan være alt fra profesjonell skikjøring til å dyrke økologiske grønnsaker i hagen din. 

  Nisjen din kan også være en blanding av ting. Hvis du for eksempel er engelsklærer og tobarnsfar, kan du fokusere innleggene dine rundt kunnskapen din på begge sfærer og deretter velge og blande innholdet ditt.

  Lag en attraktiv Instagram-profil 

  Det første nye brukere som finner deg på Instagram vil se, er profilens utseende. Hvis du allerede har en konto på Instagram, sørg for å rydde opp i den. Noen ganger kan det være enda enklere å slette den gamle kontoen din og opprette en ny fra bunnen av.

  Tingene du vil fokusere på her er biografien din og feeden din. Biografien din må være fengende, men den bør også fortelle historien din. Tenk på en måte å bruke disse begrensede symbolene, samt emojier for å vise frem ekspertisen din i nisjen du valgte. 

  *03_instagram bio*

  < strong>Konsistens er nøkkelen

  Det neste trinnet er å sette en tidsplan for innlegg og holde seg til den. Det kan være lurt å begynne å legge ut innlegg hver dag eller til og med flere ganger om dagen med en gang, men i virkeligheten er det bedre å vurdere hvor mye tid og krefter du er villig til å bruke på det først. Instagram-algoritmen verdsetter konsistens. Det er bedre å sette seg realistiske mål og starte sakte i stedet for å gå stort i begynnelsen og brenne ut raskt.

  Bruk alle Instagram-verktøy

  Husk at hvis du vil gjøre det på Instagram som en influencer, kan du ikke bare legge ut bilder. Hvis du ønsker å tjene dine følgere’ tillit, du må dele historiene og ekspertisen din med dem, og du kan gjøre det ved å skrive bildetekster til innleggene dine. 

  I tillegg kan og bør du bruke alle verktøyene som Instagram tilbyr for innholdsprodusenter: Instagram Stories, Reels , IGTV. Alle lar deg legge ut forskjellige typer innhold på samme Instagram-konto, slik at følgerne dine alltid er engasjerte og kommer tilbake for mer. 

  Det er noen andre ting du kan gjøre for å bringe mer mangfold i innholdet du legger ut på Instagram. De inkluderer hosting av konkurranser og giveaways, bruk av meningsmålinger i Stories, bruk av relevante hashtags som er populære i din nisje, inkludert en handlingsfremmende oppfordring i bildetekster.

  Få en profesjonell konto for å overvåke analysene dine og legge ut annonser

  Du bør bytte Instagram-kontoen din fra personlig til profesjonell så snart du seriøst begynner å bli en Instagram-påvirker. En profesjonell konto på Instagram lar deg gjøre to viktige ting: få tilgang til Instagram-analysene dine og kjøre annonser. 

  Ved å bruke Instagram-analyse kan du bli bedre kjent med publikummet ditt ved å studere følgeredemografien din og dagene og tidspunktene når folk besøker profilen din. Annonser du kan bruke til å dele promoterte innlegg med brukere som ikke vet om kontoen din ennå. Begge funksjonene er avgjørende for å få bedre engasjement på Instagram. 

  Kontakt relevante merkevarer og påvirkere på Instagram 

  Dette kan være et av de viktigste trinnene og en siste fase av å gjøre det på Instagram som en influencer. Når du har fått en tilstrekkelig følge- og engasjementsrate på Instagram, kan du begynne å tjene penger på kontoen din. 

  En måte å gjøre det på er å finne merker som er relevante for din nisje og merke dem i innleggene dine for å få dem til å legge merke til kontoen din. Det er enda bedre hvis du blir omtalt på Instagram-kontoene deres, da dette gir deg mer eksponering. Du kan også kontakte merkevarer direkte via DM og tilby samarbeid. 

  Å kontakte andre influencere i din nisje er en annen god strategi. Bortsett fra eksponering for nye brukere, kan du også få interessante samarbeidsavtaler ut av det. 

  Bør du fokusere all energi på Instagram som en influencer?

  Det virker som om folk ganske enkelt bruker mer tid på Instagram sammenlignet med andre sosiale medier, og det er noe du bør huske på som fremtidig influencer. Du kan imidlertid nå et større publikum hvis du bruker flere forskjellige plattformer samtidig, for eksempel Instagram, Facebook og Twitter.

  Du kan til og med gå så langt som å koble Instagram-kontoen din til Facebook for automatiske reposter . På den måten slipper du å kaste bort tid på å legge ut det samme innholdet på hvert nettverk separat.