Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt

0
27
PIMPAN/Shutterstock.com

Als je problemen hebt met het aansluiten of opladen van je iPhone via de Lightning-poort, is het misschien tijd om hem op te ruimen. We laten u zien hoe u dit veilig kunt doen en andere mogelijke problemen kunt oplossen.

Inhoudsopgave

Sluit eerst een probleem met de kabel uit
Aan de slag: schakel uw iPhone volledig uit
Zoek en gebruik vervolgens een houten tandenstoker
Een alternatief voor reservekopieën: Draadloos opladen

Sluit eerst een probleem met de kabel uit

De oplaadpoort aan de onderkant van alle iPhones die sinds 2012 zijn geproduceerd, wordt een Lightning-connector genoemd. Als u een Lightning-kabel probeert aan te sluiten en de verbinding lijkt schilferig te zijn, wordt de verbinding verbroken als u zachtjes op de kabel of de telefoon tikt, of als hij niet helemaal in het stopcontact steekt, kan het probleem de kabel zelf zijn of de Lightning-poort op je iPhone.

Een potloodwisser kan helpen om smurrie van een Lightning-connector te verwijderen. Benj Edwards

Om te zien welk onderdeel (telefoon of kabel) het probleem veroorzaakt, leen of koop een goed werkende Lightning-kabel, sluit deze aan op je iPhone en kijk of het verbindingsprobleem aanhoudt.

Als de nieuwe kabel het probleem heeft opgelost, is uw oude kabel slecht of vuil. Wrijf met een potloodwisser over de platte contacten op de oude Lightning-kabel om vuil en smurrie te verwijderen en probeer het opnieuw. Als dat niet werkt, moet je een nieuwe oplaadkabel kopen.

Apple Lightning-kabel

Als je oude kabel niet goed werkt, lost een nieuwe je oplaadproblemen op.

Amazon

$ 16.48
$ 19,00 Bespaar 13%

Als de nieuwe kabel het probleem niet oplost, is de connector van uw iPhone defect. Een veelvoorkomend probleem met iPhones is dat ze na verloop van tijd pluisjes of stof uit de zak ophopen in de Lightning-poort, wat de Lightning-kabelverbinding fysiek verstoort. Gelukkig is het vrij eenvoudig om de poort zelf schoon te maken, zoals we hieronder zullen bespreken.

GERELATEERD: De beste Lightning-kabels van 2022

Aan de slag: schakel uw iPhone volledig uit

Om de Lightning-poort van uw iPhone veilig schoon te maken zonder per ongeluk kortsluiting veroorzaakt die uw telefoon kan beschadigen, is het belangrijk om eerst uw apparaat uit te schakelen. Hoe je dit doet, hangt af van het type iPhone dat je hebt:

 • Op iPhones zonder Home-knop:Houd de zijknop en de knop Volume omhoog of omlaag ongeveer vier seconden ingedrukt totdat de uitschakelschuifregelaar verschijnt.
 • Op iPhones met een Home-knop en een zijknop: Houd de zijknop een paar seconden ingedrukt totdat de uitschakelschuifknop op het scherm verschijnt.
 • Op iPhones met een Home-knop en een Top-knop: Houd de bovenste knop ingedrukt totdat de uitschakelschuifregelaar verschijnt.
Apple

Wanneer de “Schuif om uit te schakelen” schuifregelaar verschijnt op het scherm, veeg deze naar rechts en uw apparaat wordt uitgeschakeld.

GERELATEERD: Een iPhone uitschakelen

Zoek en gebruik vervolgens een houten tandenstoker

Nu je iPhone is uitgeschakeld, heb je een klein hulpmiddel nodig dat in de Lightning-poort van je telefoon past zonder schade aan te richten. Op basis van onze ervaringen, dit is wat je niet mag gebruiken om je Lightning-poort schoon te maken:

 • Geen metalen voorwerpen:

  sterk> Een metalen hulpmiddel, zoals een paperclip, kan de pinnen in de Lightning-connector gemakkelijk beschadigen. Het kan ook elektronische kortsluitingen veroorzaken die uw telefoon kunnen beschadigen als u vergeet hem uit te zetten. Als je toch een kortsluiting veroorzaakt met een metalen stuk gereedschap, wordt door het herstarten van je iPhone meestal het beveiligingscircuit gereset.

 • Geen perslucht: Jaren geleden probeerden we perslucht te gebruiken om een ​​Lightning-poort schoon te maken, maar het mislukte. Het dwong stof in de iPhone achter het scherm, waar het onmogelijk was om het schoon te maken zonder de hele iPhone te demonteren.

We vinden dat een houten tandenstoker het beste werkt: hij geleidt niet elektriciteit, dus het kan geen onbedoelde kortsluiting veroorzaken, en het is zacht genoeg om een ​​laag risico te vormen op beschadiging van de connectorpinnen in de Lightning-poort.

Steek om te beginnen de tandenstoker voorzichtig in de Lightning-poort aan de onderkant van je iPhone. Beweeg het heen en weer en probeer dan pluisjes of stof eruit te scheppen. Probeer bij het verplaatsen van de tandenstoker deze in het midden van de poort te houden (tussen de voorkant en de achterkant van de iPhone) om te voorkomen dat de pinnen aan de onderkant van de connector (naar de achterkant van de telefoon) worden beschadigd.

Tim Brookes

Advertentie

Gebruik niet te veel kracht met de tandenstoker. Als je te ruw bent, kunnen er stukjes van de tandenstoker afbreken, wat meer problemen veroorzaakt dan de pluisjes die je verwijdert.

Als je klaar bent, veeg je de pluisjes voorzichtig weg en zet je de iPhone aan door de bovenste of zijknop ingedrukt te houden totdat je het Apple-logo in het midden van het scherm ziet. Probeer een bekende werkende Lightning-kabel te plaatsen en kijk of u een solide verbinding krijgt. Als het nog steeds niet werkt, wil je misschien de iPhone uitschakelen en de poort wat meer schoonmaken. Maar als alles in orde is, ben je klaar om te gaan!

GERELATEERD: Waarom laadt mijn iPhone niet op?< /p>

Een alternatief voor back-up: draadloos opladen

Als je de oplaadpoort van je iPhone hebt schoongemaakt en het werkt nog steeds niet goed, neem dan contact op met de Apple-service voor hulp. Ze kunnen je iPhone tegen betaling repareren of vervangen.

Apple MagSafe-oplader

Als je iPhone MagSafe ondersteunt, zal deze oplader magnetisch worden bevestigd en draadloos opladen — geen Lightning-poort nodig.

Amazon

$ 39.00

Ondertussen, als u & # 8217; re in een snuifje en noodzaak om je iPhone op te laden, kunt u eventueel gebruik maken van een draadloze oplaadmethode zoals Qi (ondersteund in iPhone 8 en hoger) of MagSafe (iPhone 12 en hoger). Je hebt het juiste Qi-oplaadpad of MagSafe-oplader nodig om dit mogelijk te maken. Veel succes!

GERELATEERD: De beste MagSafe-accessoires voor iPhone van 2021

LEES VOLGENDE

 • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
 • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten
 • › Herinnering aan VRML: The Metaverse of 1995
 • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
 • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
 • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?