Forsamlingsvalg 2022 Live-oppdateringer: SP-RLD-alliansen kunngjør første kandidatliste med 29 UP-seter

0
83

SP-sjef Akhilesh Yadav med RLD-sjef Jayant Chaudhary. (Twitter/Akhilesh Yadav/File)

Direkte oppdateringer for forsamlingsvalget 2022: Alliansen Samajwadi Party-RLD kunngjorde torsdag sin første kandidatliste med 29 seter for det kommende forsamlingsvalget i Uttar Pradesh.< /p>

Tidligere på dagen møttes BJPs sentrale valgkomité og avsluttet sine kandidater til 172 forsamlingsseter i Uttar Pradesh. Partiet vil sannsynligvis stille med både sjefsminister Yogi Adityanath og viseminister Keshav Prasad Maurya som for tiden er medlemmer av det lovgivende råd, sa partilederne etter møtet. I følge partikilder som nyhetsbyrået PTI har tilgang til, vil Adityanath sannsynligvis bli felt fra Ayodhya mens Maurya vil konkurrere fra Sirathu valgkrets.

NCP kunngjorde torsdag sin beslutning om å kjempe mot UP-målingene med Samajwadi-partiet. “Vi har bestemt oss for å konkurrere med Samajwadi-partiet i Uttar Pradesh. Ett sete er annonsert og samtaler pågår for andre seter. Vi vil støtte alliansen som dannes i UP,” sa NCP-leder og Maharashtra-minister Nawab Malik.

I nok et stort slag mot BJP trakk Uttar Pradesh-statsministeren (Ayush, Food Security and Drug Administration) Dharam Singh Saini seg fra partiet sterk>, og ble den tredje statsråden som gjør det før valget til delstatsforsamlingen. Siterer “grov omsorgssvikt” mot dalitter, tilbakestående klasser, bønder, utdannede arbeidsløse ungdommer og småhandlere av delstatsregjeringen som en årsak bak avgjørelsen hans, møtte Saini Samajwadi-partiets sjef Akhilesh Yadav på ettermiddagen. I forkant av valget i Uttar Pradesh, som vil stemme i syv faser fra og med 10. februar, har totalt åtte BJP-parlamentsmedlemmer trukket seg så langt.

Med andre nyheter nektet Uttarakhand High Court torsdag å utsette kommende forsamlingsvalg i staten da den observerte at det ikke er jobben å utsette meningsmålinger, ifølge Bar and Bench.

Punjab, Uttarakhand og Goa vil gå til valgurnene i en enkelt fase 14. februar, mens Manipur vil se stemmegivning i to faser 27. februar og 3. mars. Uttar Pradesh vil stemme i syv faser for å velge 403 MLA-er fra 10. februar til 7. mars. telling av stemmer vil finne sted 10. mars.

Direkteblogg

Forsamlingsvalget 2022 LIVE: BJP MLA Vinay Shakya slutter i festen; Shikohabad BJP MLA Mukesh Verma trekker seg; Kongressen kunngjør liste over kandidater til UP-målinger; Unnao kongresskandidat er mor til voldtektsoffer; BJPs CEC møtes for å sluttføre kandidater til UP-målingene. Følg denne plassen for siste oppdateringer.

20:41 (IST)13. januar 2022 SP-RLD-alliansen kunngjør første kandidatliste med 29 UP-seter

 Samajwadi Party-RLD-alliansen kunngjorde torsdag sin første kandidatliste med 29 seter for det kommende monteringsvalget i Uttar Pradesh.

18:06 (IST) 13. jan 2022 Ingen dag går uten nyheter om ledere som slutter i BJP: Pawar om deserteringer i UP foran meningsmålingene

NCP-president Sharad Pawar sa torsdag at BJP-ledere selvsikkert spådde for 15 dager tilbake at partiet deres vil komme tilbake til makten i Uttar Pradesh, men nå går det ikke en eneste dag uten nyheten om at en eller annen leder har sluttet i safrandrakten. Uttalelsene hans kommer blant BJP-ministre og lovgivere som forlater partiet i UP foran de avgjørende valgene i forsamlingen i staten. Spesielt har åtte BJP-parlamentsmedlemmer, inkludert tre ministre, trukket seg i løpet av de siste tre dagene. –PTI

15:46 (IST)13. jan 2022 BJP avslutter kandidater til 172 seter i UP; CM Adityanath og hans stedfortreder vil sannsynligvis konkurrere

BJP avsluttet torsdag sine kandidater til 172 forsamlingsseter i Uttar Pradesh og vil sannsynligvis stille med både sjefsminister Yogi Adityanath og visesjefminister Keshav Prasad Maurya som for tiden er medlemmer av det lovgivende råd, sa partilederne.
     

Avstemning i de fleste av disse 172 setene vil bli avholdt i de innledende fasene fra og med 10. februar, og partiet vurderer også å stille med visesjefminister Dinesh Sharma og president i staten Swatantra Dev Singh.
     

I en henvendelse til media ved BJP-hovedkvarteret sa Maurya at partiet holdt bredere diskusjoner om de 172 setene i forsamlingen og vil registrere en større seier enn 2017-målingene. –PTI

15:35 (IST)13. januar 2022 NCP skal kjempe mot UP-målinger med Samajwadi Party: Nawab Malik

NCP-leder og Maharashtra-minister Nawab Malik torsdag kunngjorde at partiet hans har bestemt seg for å kjempe mot Utar Pradesh-valget med Samajwadi Party.

15:33 (IST) 13. januar 2022 UP-minister Dharam Singh Saini slutter i BJP

I et annet stort slag mot BJP trakk Uttar Pradesh-statsministeren (Ayush, Food Security and Drug Administration) Dharam Singh Saini torsdag seg fra partiet, og ble den tredje statsråden som gjorde det før valget til delstatsforsamlingen. Siterer “grov omsorgssvikt” mot dalitter, tilbakestående klasser, bønder, utdannede arbeidsledige ungdommer og småhandlere av delstatsregjeringen som en årsak bak avgjørelsen hans, møtte Saini Samajwadi-partiets sjef Akhilesh Yadav på ettermiddagen.

14:35 (IST) 13. januar 2022 Kongressen tvitrer video av Unnao-voldtektsofferets mor som appellerer om stemmer

13:48 (IST)13. jan 2022 Kongressen, BJP-hoveddeltakere i Goa; AAP, TMC vil dele ikke-BJP-stemme: Chidambaram

Ved å hevde at kongressen og BJP er de to hoveddeltakerne i Goa, sa seniorkongressleder P Chidambaram torsdag at hvis AAP og TMC stilte med kandidater og sikret noen stemmer i de kommende forsamlingsmålingene, vil de i realiteten splitte ikke- BJP-stemme.

Chidambaram, som er kongressens seniorvalgobservatør for Goa-forsamlingens meningsmålinger, sa også at TMC for noen dager siden antydet at de ønsker å danne en allianse med kongressen og andre partier, og AICC-ledelsen var klar over TMCs ønske. og kan ha svart på det, men han har “ingen offisielle ord eller instruksjoner” fra AICC om saken. (PTI)

13:46 (IST)13. jan 2022 Kongressen kan ikke vinne Goa-målingene alene: Shiv Sena

Shiv Sena er opprørt over å ha blitt gitt en kald skulder av kongressen over forslaget om å gjenta Maharashtra-koalisjonseksperimentet i Goa-forsamlingsvalget. Shiv Sena-leder Sanjay Raut sa torsdag at den politiske situasjonen i Goa er slik at kongressen ikke kan gå lenger enn enkeltsifret hvis den bestrider valgmeningsmålingene i kyststaten på egen hånd. “Kongressen har bare tre MLAer i Goa. Partiets MLAer har forlatt det massevis. Sentrale politiske partier, vi (Shiv Sena og NCP) hadde tilbudt å støtte kongressen i dens vanskelige tider. Men jeg vet ikke hva kongressen er Den kan ikke krysse det ensifrede merket hvis den konkurrerer alene,” sa Raut til journalister her. (PTI)

13:32 (IST)13. jan 2022 Just In | BJP MLA Vinay Shakya slutter i festen

BJP MLA Vinay Shakya slutter i festen. “Swami Prasad Maurya er stemmen til de undertrykte og han er vår leder. Jeg er med ham,” skriver Shakya i sitt oppsigelsesbrev til partiet.

<manus

13:12 (IST) 13. januar 2022 Priyanka Gandhi utpeker mor til Unnao-voldtektsofferet som kongresskandidat i UP-målinger

Kongressen kunngjorde torsdag sin første liste med 125 kandidater til valget til Uttar Pradesh-forsamlingen, som inkluderer 50 kvinner. Blant kandidatene var Asha Singh, moren til Unnao-voldtektsofferet, og Ramraj Gond, som hadde gått i spissen for Gond-stammene’ juridisk kamp om land i Umbha-landsbyen i Sonbhadra.

Gond er presidenten for Sonbhadra-distriktets kongresskomité.

De andre kandidatene inkluderer Poonam Pandey, en Asha-arbeider som angivelig ble grovt opp av politiet mens han prøvde å møte UPs sjefsminister Yogi Adityanath i Shahjahanpur i november i fjor, og kongressleder Sadaf Jafar, som satt i fengsel i forbindelse med anti- CAA Rør i staten.

12:50 (IST)13. januar 2022 Utsettelse av valg ikke rettens jobb: Uttarakhand High Court nekter å utsette valget til delstatsforsamlingen

Å utsette valg er ikke domstolens jobb, observerte Uttarakhand High Court torsdag mens de nektet å utsette det kommende forsamlingsvalget i staten, ifølge Bar and Bench. En avdelingsbenk av fungerende sjefsjef (ACJ) Sanjaya Kumar Mishra og justitiarius NS Dhanik nektet også å vedta noen instrukser som forbyr fysiske samlinger.

“Å utsette valg er ikke domstolens jobb… Valgkommisjonen of India (ECI) har allerede gitt visse retningslinjer. ECI er en slik institusjon som er unik. EC gjør en prisverdig jobb. Ingenting er perfekt,” sa ACJ Mishra.

12:28 (IST)13. jan. 2022 BJP's Sentral valgkomité møtes for å sluttbehandle forsamlingskandidater

BJPs sentrale valgkomité møttes torsdag for å sluttføre partiets kandidater til setene som vil gå til valg i de innledende fasene av Uttar Pradesh-valget som starter 10. februar. BJP-president JP Nadda og unionsministrene Rajnath Singh og Nitin Gadkari, alle tre av dem har fått koronavirus, ble med på møtet via videokonferanser, mens innenriksminister Amit Shah og flere andre ledere foruten de fra Uttar Pradesh, inkludert sjefsminister Yogi Adityanath, møttes fysisk. Statsminister Narendra Modi skulle også nesten delta i møtet.

12:26 (IST)13. jan 2022 Prøvde å stille opp slike kandidater som har kjempet for å søke rettferdighet i Uttar Pradesh: Priyanka Gandhi

Priyanka Gandhi Vadra sa videre: “Ved å stille med 40 prosent kvinner og 40 prosent ungdom i UP, håper vi å starte en ny type politikk i staten. Vi vil ikke kjøre en negativ kampanje; Vi vil kjøre en positiv kampanje for en lys fremtid. Uttar Pradesh. Vi har forsøkt å stille opp slike kandidater som har kjempet for å søke rettferdighet i Uttar Pradesh og som har makt til å kjempe.”

12:23 (IST)13. jan 2022 Priyanka Gandhi frigir første liste med 125 kandidater inkludert 50 kvinner for Uttar Pradesh-valget

Kongressens generalsekretær Priyanka Gandhi Vadra frigir den første listen med 125 kandidater, inkludert 50 kvinner, for Uttar Pradesh-valget. “UP-regjeringen er diktatorisk. Vårt fokus er å bringe folks problemer, kvinner og  utvikling i sentrum i Uttar Pradesh, sier Priyanka.

12:01 (IST)13. jan 2022 Priyanka Gandhi kunngjør navnet på Unnao-voldtektsofferets mor som kongresskandidat

Kongressens generalsekretær Priyanka Gandhi Vadra kunngjorde navnet på Unnao-voldtektsofferets mor i 2017 som kandidat for kongressen som kandidat for kongressen som Utvalgt for Kongressen. valg.

11:49 (IST)13. jan 2022 Salman Sayeed forlater kongressen, slutter seg til BSP

BSP-sjef Mayawati tok til Twitter for å kunngjøre torsdag at Salman Sayeed har sluttet i Kongressen og har sluttet seg til BSP. 'Salman Sayeed, sønn av Mr. Sayeduzzaman som var tidligere innenriksminister i Muzaffarnagar-distriktet, møtte BSP-sjefen sent på kvelden den 12. januar og forlot kongressen og sluttet seg til Bahujan Samaj-partiet. Mr. Sayeed har blitt stilt opp av BSP som sin kandidat fra Charthaval-forsamlingssetet, tvitret Mayawati.

Sammen med dette sluttet Noman Masood, nevø til tidligere unionsminister i Saharanpur-distriktet Rashid Masood og ekte bror til Imran Masood seg i Bahujan Samaj Party i går, og forlot Lok Dal. BSP-sjefen har også gjort ham til BSP-kandidat fra Gangoh-forsamlingssetet.

11:44 (IST)13. jan 2022 Hadde bestemt at Bhagwant Mann skal bli CM-ansikt, men han sa at folk burde velge: Kejriwal

Arvind Kejriwal sier: «Ofte ser man at slektninger til politikere blir gjort til CM-ansikt i noen partier. Bhagwant Mann er veldig kjær for oss. Han er min yngre bror. Han er partiets høyeste leder. Vi hadde bestemt i et rom at han skulle være CM face. Men Bhagwant sa at folk skulle velge hvem som skulle være CM face.”< /p>

Bhagwant Mann sier at Kejriwal hadde foreslått at navnet hans ble erklært som CM-ansikt. Jeg foreslo at folk burde bli spurt. Kejriwal gikk med på mitt forslag. Hvis valget av folk blir valgt, vil folk være sikre på det valget.

11:40 (IST)13. jan. 2022 Kejriwal lanserer 'Janata chunegi apna CM'-stasjonen for Punjab

Et døgn etter at han kunngjorde at CM-ansiktet til AAP for Punjab vil bli avslørt om en uke, Delhi sjefsminister Arvind Kejriwal lanserer nå et telefonnummer som folk kan ringe og navngi valget sitt på. Stasjonen heter ‘Janata chunegi apna CM’.

11:24 (IST)13. jan 2022 Just In | Mukesh Verma, BJP MLA fra UPs Shikohabad, trekker seg

Mukesh Verma, BJP MLA fra Shikohabad (Firozabad), trekker seg fra primærmedlemskap i partiet. “Swami Prasad Maurya er lederen vår. Vi vil støtte enhver beslutning han tar. Mange andre ledere vil slutte seg til oss i de kommende dagene,” sier han.

11:16 (IST)13. jan 2022 30 BSF-personell utplassert på valg tjeneste i Kotdwar valgkrets testet positiv

I Uttarakhand har 30 BSF-personell, utplassert på valgtjeneste i Kotdwar Assembly-valgkrets, testet positivt for COVID-19 og har blitt satt i karantene, sier Kotdwar Circle Officer. (ANI)

LAST MER

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/01/PM-Modi-convoy.jpg" /> Statsministerens konvoi holdt opp i Punjabs Ferozepur-distrikt onsdag. (Foto: PTI)

Forsamlingsvalg 2022 Live-oppdateringer:

Tidligere på dagen forlot BJP MLAs Mukesh Verma og Vinay Shakya festen. “Swami Prasad Maurya er stemmen til de undertrykte og han er vår leder. Jeg er med ham,” skrev Shakya i sitt oppsigelsesbrev til partiet. Verma, i oppsigelsesbrevet, hadde også sagt at han vil støtte enhver avgjørelse Maurya tar. “Swami Prasad Maurya er vår leder. Vi vil støtte enhver beslutning han tar. Mange andre ledere vil slutte seg til oss i de kommende dagene,” sa han.

Kongressens generalsekretær Priyanka Gandhi Vadra kunngjorde også navnet på Unnao-voldtektsofferets mor i 2017 som kongresskandidat for det kommende valget til Uttar Pradesh-forsamlingen. Partiet ga ut den første listen med 125 kandidater, inkludert 50 kvinner.

På en dag da Høyesterett flagget “skyldespillet” og “ordkrigen” mellom sentrum og Punjab-regjeringen om statsminister Narendra Modis sikkerhetsbrudd, kom sjefsministre i BJP-styrte stater ut for å anklage kongressen og dens regjering i Punjab for en “forhåndsplanlagt, godt orkestrert konspirasjon”.

Minst to sjefsministre, Himanta Biswa Sarma (Assam) og Biplab Kumar Deb (Tripura), påsto at «Khalistanis» var involvert, og Sarma krevde til og med arrestasjonen av Punjabs sjefsminister Charanjit Singh Channi for «konspirasjonen for å drepe» statsministeren. .

Fire sjefsministre, Yogi Adityanath (Uttar Pradesh), Shivraj Singh Chouhan (Madhya Pradesh), Sarma og Deb, påsto at flyovergangen der statsministerens konvoi var strandet var «bare noen få kilometer fra Pakistan grense”, sårbar for “droner, missiler og snikskyttere”.

Forrige uke hadde The Indian Express rapportert at muligheten for at demonstranter blokkerer veier for å forstyrre statsministerens demonstrasjon ble tatt opp i en serie brev skrevet av Punjab ADGP (lov og orden) Naresh Arora, mellom 31. desember og 4. januar (en dag før PMs besøk), til distriktets SSPer og andre feltoffiserer. Noen brev, gjennomgått av The Indian Express, advarte tydeligvis polititjenestemenn om at demonstranter kunne blokkere veier og oppfordret dem til å gjøre sikkerhetsordninger for statsministerens besøk til Ferozepur.

India Today-rapporten onsdag sa at bortsett fra Aroras brev, hadde etterretningstjenestemenn i feltet også informert høytstående tjenestemenn om at demonstranter sannsynligvis vil forstyrre statsministerens besøk til Ferozepur.

 • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GRØNN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd

 • Tags:
 • Forsamlingsvalg
 • BJP
 • Kongressen
 • Goa forsamlingsvalg 2022
 • < li> Manipur-forsamlingsvalg 2022

 • Punjab-forsamlingsvalg 2022
 • Uttar Pradesh-forsamlingsvalg 2022
 • Uttarakhand-forsamlingsvalg 2022
 • Yogi Adityanath < /li>