Daglig orientering: Høyprofilert exit bulker BJPs OBC-push; Støtten strømmer inn for familien til Zomatos leveringsleder

0
84

En titt på toppnyhetene i dag, 12. januar 2021.

God morgen,

< b>Beslutning 2022

I et rykk til den sittende BJP-regjeringen i Uttar Pradesh, trakk OBC-lederen og den femårige MLA Swami Prasad Maurya seg som minister og stilte opp for et fotografi med SP-sjef Akhilesh Yadav like etter. Den høyprofilerte utgangen har kastet en skygge på et møte holdt av partiets øverste ledelse i Uttar Pradesh-valget i Delhi. Med Maurya som hevder så mange som 15 ville følge ham, har dette opprørt BJP’s planer om å ferdigstille strategi og kandidatnavn for de kommende meningsmålingene.

I mellomtiden sa sjefsminister Charanjit Singh Channi i Punjab at kongressen “burde kunngjøre” sin sjefsministerkandidatog fortsatte med å si at han var en populær leder og folk vinket til ham og brøt barrikader for å møte ham. Dette setter ham i direkte strid med Punjab Congress-sjef Navjot Singh Sidhu, som også indikerte at han burde bli erklært som CM-kandidat.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

 En analyse utført av en av de bemyndigede gruppene som ble satt sammen av Center on Covid-19 avslørte at de fleste av distriktene i tre avstemningsbundne stater – Uttar Pradesh, Punjab og Manipur – har blitt funnet å “representere høy sårbarhet for nye Covid-pandemi på grunn av Omicron-varianten”. De to andre avstemningsbundne statene Uttarakhand og Goa har ingen distrikter oppført i kategoriene “sårbare”.

Bare i Express 

To år siden det første Covid-utbruddet, og i nok en enorm økning drevet av Omicron-varianten, hvor står vi? Hva har vi lært om viruset? Er vi bedre forberedt til å håndtere pandemien? Tidligere UGC-formann Varinder S Chauhan, som er mest kjent for sin innsats for å utvikle en malariavaksine, svar på disse spørsmålene.

Fra forsiden

Regjeringen er satt til å bli den største aksjonæren i Vi, med telekomoperatøren som godtar alternativet som tilbys av Department of Telecommunications (DoT) om å konvertere renter på utsatte spektrumauksjonsbetalinger og justert bruttoinntekt (AGR) til egenkapital. Den skyldte DoT mer enn Rs 58 000 crore i AGR-avgifter. Vi vil utstede aksjene til regjeringen til en pålydende verdi av Rs 10 per aksje.

Må lese 

Spesielle flyplassbaner, tomt stadion, en streng boble — Maharashtra går helt utfor å sikre at Asian Cup, som går av stabelen 20. januar, ikke spores av av den tredje bølgen. Turneringen på 12 nasjoner, som også er en kvalifiseringskamp for verdensmesterskapet for kvinner i 2023, vil bli spilt bak lukkede dører i Pune, Navi Mumbai og Mumbai.

Hjelp strømmet innfra hele landet for familien til Zomato leveringssjef Salil Tripathi, som ble påkjørt, angivelig av en politimann, mens han var på jobb. Mens filmskaperen Manish Mundra overførte Rs 4 lakh til Tripathis kones bankkonto, har hans tidligere kollega sagt at han snakker med folk fra hotellbransjen for å starte en pengeinnsamling for familien hans. Familien sa at de var “overveldet” av støtten som tilbys av fremmede.

Her er noen gode nyheter for innbyggerne i Mumbai: den nedadgående spiralen av Covid-tilfeller fortsattefor fjerde dag på rad, med byen som registrerte 11 647 saker på tirsdag. Dette tilsvarer et fall i de daglige positivitetsratene som falt fra 23 prosent på mandag til 18,7 prosent på tirsdag, noe som tyder på et platå av den tredje bølgen med Omicron. Men tjenestemenn i Maharashtra-regjeringen sier at det er for tidlig å si.

Et fortsatt press på kapitalutgifter og utrulling av infrastrukturprosjekter under National Infrastructure Pipeline (NIP) vil være sentralt i unionsbudsjettet 2022-23 da senteret fortsetter å fokusere på økonomisk oppgang. Prosjekter innen veier og jernbanesektorer og Nal se Jal-ordningen forventes også å få et finansieringsløft, sa offentlige tjenestemenn.

Og til slutt 

Amitabh Mattoo om det Novak Djokovic-sagaen avslører om Covid-alderen: «Djokovics nysgjerrige, komplekse og fargerike verdensbilde kan få mange av fansen hans til å vri seg , men i hjemlandet Serbia og andre steder, som nylige hendelser har vitnet om, er populariteten hans uimotsagt selv om han offentlig har gitt uttrykk for sin skepsis til vaksiner.»

Delhi Confidential:Med mange parlamentsmedarbeidere som tester positivt for koronavirus, har Rajya Sabha-formann M Venkaiah Naidu og Lok Sabha-speaker Om Birla bedt generalsekretærene i begge hus om å foreslå effektive tiltak tidligst for den kommende budsjettsesjonen.

I dagens episode av '3 Things'-podcasten ser vi på logikken bak Indias boosterdose-policy, hvordan sikkerhetsoperasjonene i Jammu og Kashmir har utvidet seg, og hvordan fire personer fra transpersoner angivelig ble tvunget til å strippe på en politistasjon.

Til i morgen, 
Leela Prasad G og Rahel Philipose

Express Cartoon av EP Unny.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.