Boeing 737 Max kan vara på väg tillbaka i Kina

0
76

Boeings plan 737 Max kan snart få lyfta kommersiellt i Kina igen, det uppger källor till Bloomberg. Flygplanstillverkarens modell blev förbjudna i hela världen 2019 efter två krascher inom ett halvår. I dagsläget har mer än 185 av 195 länder förbjudit flighter med planet, Ryssland är en av de som fortfarande förbjuder Boeings plan. Boeings aktie steg på nyheten och stängde på 224 dollar efter en uppgång med 3 procent. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.