Biden vrålade förvirrat om rösträkning och valfusk

0
105

Publicerad 14 januari 2022 kl 00.23

Utrikes. USA:s president Joe Biden höjde plötsligt rösten och började skrika när han uttalade sig inför journalister i Washington.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under torsdagen som Joe Biden fick ett överraskande utbrott mitt framför tv-kamerorna.

Han hade besökt parlamentsbyggnaden i Washington och diskuterat lagförslag rörande det amerikanska valsystemet och röstningsförfarandet i senaten med partikollegor.

När han skulle göra ett uttalande efter mötet verkade något slå slint. Presidenten tycktes haka upp sig och började skrika när han talade om lagändringar som delstater kunde komma att göra när det gäller vem som sköter rösträkningen.

– Om vi misslyckas den här gången, misslyckas den här gången och delstaternas lagstiftande församlingar fortsätter att ändra lagen inte gällande vem som får rösta utan vem som får räkna rösterna, räkna rösterna, räkna rösterna…det handlar om valfusk, sade Biden, som höjde rösten och skrek argt.

På Twitter tolkade vissa uttalandet som att Biden i ett anfall av dement förvirring råkade erkänna att demokraterna ägnat sig åt fusk i valet 2020. Bidens uttalande syftade emellertid på att han ansåg att lagändringar i vissa republikanskt styrda stater skulle bädda för valfusk.