130 anställda sades upp via förinspelad video

0
90

Bergendahls Foods 130 anställda i Hässleholm blev på torsdagen varslade om uppsägning via en förinspelad video som de fick i mejlen, skriver Norra Skåne. – Det är så klart en stor chock för arbetsplatsen, säger Unionenklubbens ordförande Stefan Olsson till tidningen. En anonym anställd säger till Norra Skåne att det inte gavs möjlighet att ställa frågor utan ”så fort filmen var slut släcktes skärmen bara ner”. Anledningen till filmupplägget var covid, uppger Dagab, som tog över företaget förra hösten. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.