Xbox Game Pass delen met meerdere consoles

0
312
Xbox

Game Pass is Microsoft's all-you-can-eat gaming-abonnement waarmee je elke maand meer dan 100 games kunt spelen voor een vast bedrag. Als je voor Game Pass betaalt, kun je deze delen tussen twee consoles en zelfs dezelfde game op beide tegelijk spelen.

GERELATEERD: Wat is een Xbox-game Pass, en is het het waard?

Uw Game Pass-abonnement delen

Laten we één ding uit de weg ruimen voordat je begint: er is niets mis mee en je zult niet door Microsoft worden verbannen voor het delen van je abonnement tussen twee consoles. Microsoft heeft de “game sharing” systeem waarmee abonnementen en games kunnen worden gedeeld met andere consoles.

Deze methode werkt alleen op twee consoles. Dit kunnen twee willekeurige consoles binnen de Xbox-familie zijn die kunnen profiteren van Game Pass. Dat betekent dat als je een nieuwe Xbox Series X en een oudere Xbox One S hebt, je je abonnement met beide kunt delen. Houd er rekening mee dat (in de toekomst) sommige games exclusief zullen zijn voor de Series X- en S-consoles, dus je kunt deze niet op oudere hardware spelen.

Xbox

Je kunt dit systeem gebruiken om je Game Pass-abonnement te delen met elke andere console. Het hoeft niet je console te zijn en het hoeft ook geen toegang te hebben tot je Xbox-account nadat de installatie is voltooid. Je moet inloggen op de console waarmee je wilt delen om deze in te stellen.

Advertentie

Wees heel voorzichtig als je deelt met iemand die je niet helemaal vertrouwt, waar je het delen niet persoonlijk kunt instellen. Je moet je aanmelden met je Xbox-inloggegevens om delen mogelijk te maken, en om veiligheidsredenen wil je waarschijnlijk je account daarna verwijderen, tenzij je de andere partij volledig vertrouwt. Als beide consoles zich onder hetzelfde dak bevinden, zou dit minder een probleem moeten zijn.

Zodra u uw abonnement met een andere console hebt gedeeld, kunnen alle gebruikersaccounts op die (secundaire) console toegang krijgen tot de Game Pass-bibliotheek met behulp van de relevante app. Anderen kunnen games downloaden alsof het abonnement aan hun eigen account is gekoppeld en krijgen toegang tot Xbox Live Gold als je daarvoor ook betaalt.

GERELATEERD: Games delen op Steam

Game Pass op twee Xbox-consoles gebruiken

Microsoft stelt je in staat één console als uw “Thuis” Xbox, wat betekent dat het Game Pass-abonnement voor iedereen op die console beschikbaar is. Door uw “Thuis” console naar een tweede console, kunt u uw abonnement delen met iedereen die die console gebruikt.

Xbox

Alle titels die je bezit als onderdeel van je gamebibliotheek, zijn ook voor iedereen beschikbaar op dat secundaire “Home” console.

Met een secundaire console ingesteld als uw “Thuis” Xbox, kunt u uw primaire console gebruiken om games te spelen zoals u gewend bent. Je hoeft alleen maar in te loggen (zoals je normaal zou doen, automatisch als je dat wilt) om toegang te krijgen tot je Game Pass-abonnement en gamesbibliotheek.

1. Voeg je account toe aan de secundaire Xbox

Dit lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het is vrij eenvoudig. In dit voorbeeld is persoon A eigenaar van Xbox A en persoon B is eigenaar van Xbox B. Persoon A wil zijn Game Pass-abonnement delen met Xbox B, terwijl hij toch de mogelijkheid behoudt om op Xbox A te spelen.

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Het eerste dat u moet doen, is het account van Persoon A toevoegen aan Xbox B. U kunt dit doen door op de Xbox-knop te drukken en naar het “Profiel en systeem” tabblad en selecteer “Toevoegen of Wisselen” gevolgd door de “Nieuwe toevoegen” knop. Meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord om deze toe te voegen aan Xbox B.

2. Stel de secundaire Xbox in als de “Home” Console

Nu het account van Persoon A actief is, is het tijd om van Xbox B het “Thuis” console zodat persoon B toegang heeft tot de bibliotheek. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Personalisatie en selecteer de “My Home Xbox” knop.

Advertentie

Controleer de knop op de onderaan het scherm met de tekst “Maak dit mijn thuis Xbox” en wacht even. Eenmaal voltooid, zouden alle accounts op Xbox B moeten kunnen profiteren van de abonnementen van Person A en ook toegang hebben tot hun gamebibliotheek.

3. Persoon A’s-account verwijderen (optioneel)

Persoon A voelt zich misschien niet op zijn gemak als Persoon B ongehinderd toegang heeft tot zijn account, vooral als de consoles zich niet in hetzelfde huishouden bevinden of zich in gedeelde ruimtes bevinden. Het goede nieuws is dat je het account van Persoon A kunt verwijderen van Xbox B en toch toegang kunt houden tot het Game Pass-abonnement sinds de “Home” Xbox blijft ongewijzigd.

Als u een account wilt verwijderen, gaat u naar Instellingen > Rekening > Verwijder Accounts en selecteer Person A’s account uit de lijst.

Dingen die je moet weten over het delen van een gamepas

Je kunt alleen je “Home” Xbox vijf keer per jaar, dus houd hier rekening mee als u van plan bent nieuwe hardware te kopen of wijzigingen aan te brengen in wie toegang krijgt tot uw account. Als je deze vijf wijzigingen eenmaal hebt gebruikt, wordt je “Home” Xbox wordt ingesteld totdat de tijd is verstreken.

GERELATEERDControleren of het Xbox-netwerk (Xbox Live) niet beschikbaar is

Voor persoon A om Game Pass-titels op Xbox A te kunnen spelen, moet hij verbonden zijn met internet. Het “Thuis” console (Xbox B) kan games offline spelen in het geval van een netwerkstoring, aangezien digitale licenties naar die console worden overgedragen. Xbox A (niet langer ingesteld als “Home”) heeft een actieve netwerkverbinding nodig om games te spelen.

Advertentie

Secundaire accounts op Xbox A kunnen Game Pass-games niet spelen, tenzij persoon A (die het abonnement betaalt) ook is ingelogd. Dit is een eenvoudig geval van normaal inloggen en vervolgens een secundaire account door op de Xbox-knop te drukken en met de tab naar het tabblad 'Profiel en systeem' te gaan. en het gebruik van de “Toevoegen of Wisselen” knop om in te loggen.

Als persoon A de toegang op Xbox B wil intrekken, kunnen ze hun “Home” Xbox naar Xbox A (of een andere Xbox-console) en Xbox B verliezen de toegang tot de abonnementen en gamebibliotheek van Persoon A.

Speel de Hetzelfde spel op twee consoles tegelijk

Een van de beste dingen van deze methode is dat je hetzelfde spel op twee consoles tegelijk kunt spelen. Dit betekent dat je multiplayer-titels zoals Sea of ​​Thieves of Back 4 Blood tegelijkertijd kunt spelen, met één account. Er zijn nog veel meer multiplayer-ervaringen op Game Pass waarvan je kunt profiteren met deze methode.

Het enige nadeel is dat je niet hetzelfde account op beide consoles kunt gebruiken. U kunt slechts op één console tegelijk zijn aangemeld. Dit voorkomt dat je een enkel Game Pass-abonnement op meer dan twee consoles gebruikt.

Zorg ervoor dat de persoon die op Xbox B speelt (de nieuwe “Home”-console) zijn eigen account gebruikt en alles zou gewoon moeten werken zoals geadverteerd. Als een tweede account op Xbox A een Game Pass-titel wil spelen, zorg er dan voor dat persoon A als eerste is aangemeld.

Game Pass heeft een gezinsabonnement nodig

Game Pass is misschien wel de beste deal in gaming. Er is niet alleen een enorme bibliotheek met games om uit te kiezen, maar alle exclusieve Microsoft-games arriveren ook op Game Pass op de eerste dag van de release. Het enige dat aan Game Pass ontbreekt, is een gezinsabonnement, waarmee je één abonnement op meer dan twee consoles tegelijk kunt delen.

Advertentie

Met zoveel titels om uit te kiezen , vraagt ​​u zich misschien af ​​waar u moet beginnen. Bekijk enkele van de beste Game Pass-spellen die je nu kunt spelen.

LEES VOLGENDE

  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten
  • › Herinnering aan VRML: The Metaverse of 1995
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn