Vilka är de bästa tiderna att posta på TikTok?

0
1973

TikTok är ett världsomspännande fenomen, en social medieplattform som ger kreatörer möjlighet att försörja sig på sina videor. Om du har ett kreativt sinne verkar det som en dröm som går i uppfyllelse. Men om du är ny på TikTok kan det vara lite knepigt att ta reda på de bästa tidpunkterna att göra inlägg.

Om du vill få fler gilla-markeringar och visningar på TikTok och få fler följare snabbt, gör se till att följa våra riktlinjer för de bästa tidpunkterna att göra inlägg på TikTok. 

Innehållsförteckning

  När man ska göra inlägg på TikTok: Saker du behöver tänka på

  < p>När du skapar en video som du tror kommer att “sprängas” kan din första instinkt vara att lägga upp den omedelbart. Om du letar efter mer engagemang bör du bekämpa den instinkten och skapa en strategi för att lägga upp ditt innehåll på TikTok. 

  TikTok’s algoritm avgör vilka videor som kommer att visas på For You-sidan baserat på upprepade visningar och engagemang. Det betyder att för att utöka din publik måste du se till att du publicerar ditt innehåll när folk tittar. Du måste ta hänsyn till några faktorer när du väljer den bästa tiden att lägga upp dina videor på TikTok.

  Var finns din målgrupp?

  En av de viktigaste fakta som du måste tänka på är tidszonen som din publik lever i. Om du riktar dig mot användare i din egen region är det en sak. Men om du vill att folk från andra delar av världen ska se dina videor måste du planera inläggstiden därefter. Naturligtvis kan du inte välja den perfekta tiden för alla världen över, men du kan hitta en kompromiss.

  När är din publik vaken?

  Den andra viktiga faktorn du måste tänka på, eller snarare en fråga som du behöver besvara, är “vilken tid är min publik vaken?”. Om din målgrupp är placerad i olika tidszoner måste du tänka på vilken tid användarna är vakna på varje plats och planera ditt inläggsschema därefter. 

  TikTok har inget alternativ för att schemalägga dina videor, och det finns inga tredjepartsverktyg du kan använda för att schemalägga och publicera på TikTok. Det betyder att du måste bygga ditt eget inläggsschema och hålla dig till det om du vill öka ditt engagemang på TikTok.

  Vilka är de bästa tiderna att posta på TikTok?

  Influencer Marketing Hub genomförde en studie på över 100 000 inlägg och deras engagemang för att hitta de bästa tiderna att posta på TikTok.

  Kort sagt, den bästa tiden att göra inlägg på TikTok verkar vara mellan 06:00 och 10:00 och 19:00 och 22:00, och de bästa dagarna att lägga upp är tisdag, torsdag och fredag. Alla tider i EST. 

  Om du undrar hur många gånger du behöver göra inlägg på TikTok, rekommenderas det att hålla farten uppe på 1-4 videor om dagen för bästa tillväxt. Det är dock bättre att sätta upp realistiska mål i början: gör en regel att lägga upp 1 video per dag men se till att aldrig missa det. 

  Det rekommenderas inte heller att överdriva och lägga upp för många videor på ditt TikTok-konto samtidigt. I så fall riskerar du att dela upp din publik och dela deras åsikter istället för att multiplicera dem. 

  Hur du kontrollerar ditt TikTok-kontoanalys

  Vet du inte vem din målgrupp är? Det är lätt att kontrollera. Du kan använda Analytics-funktionen på TikTok för att ta reda på din publik, var de kommer ifrån och hur dina videor presterar i olika delar av världen. 

  Först och främst måste du konvertera ditt TikTok-konto till ett Business-konto för att få tillgång till ditt kontoanalys. Processen är gratis och tar bara några få klick att slutföra. 

  1. Öppna TikTok-appen och gå till din profilsida.
  2. Välj Inställningar och sekretess > Hantera konto
  3. Under Kontokontroll väljer du Byt till företagskonto.

  1. Välj en kategori och välj Nästa för att fortsätta. 

  Du kommer att se ett meddelande som bekräftar att du byter till ett företagskonto. Nu kan du komma åt fler funktioner på TikTok och få bättre kontakt med dina tittare. 

  Om du går tillbaka till Inställningar > Verktyg för skapare hittar du nu ditt konto Analytics där. Avsnittet Analytics är uppdelat i fyra undersektioner: Översikt, Innehåll, Följare och Live.

  Du kan använda Följare

  stark >avsnitt för att lära dig mer om din målgrupp. De två parametrarna att notera är Topområden och Följaraktivitet. Toppområden är avsnittet där du kan lära dig om fördelningen av dina följare efter territorium. När du väl vet var dina följare bor blir det lättare att välja den bästa tiden för att lägga upp ditt innehåll. Det här avsnittet är praktiskt om du vänder dig till en global publik från olika tidszoner.

  Följeraktivitetsmåttet ger dig de dagar i veckan då dina följare är mest aktiva på TikTok. Den delar upp informationen ytterligare i specifika timmar när din publik är mest aktiv i appen. Kom ihåg att denna data presenteras i UTC (Coordinated Universal Time). 

  Äntligen kan du använda din kontoanalys för att spåra ditt innehålls prestanda. Var noga med de videor som presterade bäst och sämst och se om du kan hitta mönster där. Alla dessa mätvärden bör hjälpa dig att ta reda på de bästa tiderna att göra inlägg på TikTok. 

  Hur du hittar de bästa tiderna att göra inlägg på TikTok för dig

  < p>Jämfört med andra sociala medieplattformar är TikTok mycket personligt. Det betyder att om du verkligen vill växa på TikTok, måste du ta reda på din egen inläggsstrategi och schemalägga dina inlägg efter din egen personliga statistik.

  Det bästa sättet att lära sig vad som fungerar bäst är att experimentera med olika tider på dygnet och se vilka inläggstider som driver ditt engagemang mest.