Swedbank uppges ha tagit in byrå för att jaga läckor

0
81

Swedbank försökte täppa till läckorna kring den misstänkta penningtvätten i Estland genom att anlita en advokatbyrå. Det visar material i förundersökningen till åtalet mot tidigare vd:n Birgitte Bonnesen, skriver Realtid. Hans Strandberg och Olle Kullinger på advokatbyrån Nordia ska ha fått uppdraget att diskret intervjua personer som hade kunskap om det interna arbetet mot penningtvätt. En före detta anställd berättar i förhör att han kallades in på möte och ”grillades” i två till tre timmar, skriver Realtid. Minst en handfull medarbetare ska ha utsatts för samma behandling. Swedbank avstår att kommentera alla frågor som berör rättsprocessen mot tidigare vd:n. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.