Stockholms borätter såg största uppgången på fem år

0
110

Priserna på bostadsrätter låg som de brukar stilla i december – utom i centrala Stockholm. Uppgången med 2 procent där var den högsta för månaden sedan 2016, uppger Svensk Mäklarstatistik. Sett över hela året är villorna som lett prisutvecklingen, men i december var det
i stället landets dyraste bostadsrättsmarknad som ökade mest, konstaterar Mäklarsamfundet. – Enligt vår senaste enkät så tror en stor majoritet av Mäklarsamfundets medlemmar att både villa- och
bostadsrättspriserna blir oförändrade när vi summerar första kvartalet, säger organisationens vd Björn Wellhagen i en kommentar. Riket: Storstockholm: Storgöteborg: Stormalmö: (Förändringarna är på månadsbasis, mellan november och december.) Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.