Skolenedleggelse 2.0: Disse statene har stengt skoler, høyskoler midt i Covids tredjebølgeskrekk

0
92

det nylige utbruddet har tvunget studenter tilbake til nettbasert læring (filbilde)

Midt i en økning i Covid-19-tilfeller i landet, er det igjen den tiden av året da statlige myndigheter har bestemt seg for å stenge skoler og andre utdanningsinstitusjoner for å begrense viruset. Flere stater hadde gjenopptatt undervisningen uten nett for videregående og primære klasser, men det nylige utbruddet har tvunget elevene tilbake til nettbasert læring.

Ettersom mange stater har innført restriksjoner på gjenåpning av skoler, har noen stater tillatt elevene i styreklasser (klasse 10 og 12) å delta på offline klasser. Her er en liste over stater som har tatt avgjørelser knyttet til nedleggelse av skoler og høyskoler i staten deres:

Haryana

Haryana-regjeringen kunngjorde stenging av skoler, høyskoler til 26. januar på grunn av økningen i Covid-19, Omicron-tilfeller i India. I sin tweet Kanwar Pal Gujja, utdanningsminister, sa Haryana  “Nettbasert undervisning vil fortsette, der skoler og høyskoler vil fokusere på forberedelsene til den kommende eksamenen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les |Gjentatte skolenedleggelser hindret læringsprosessen, eksperter bekymret for 2022

Punjab

< p>Punjab-skoler og høyskoler har blitt bedt om å gå tilbake til nettkurs med umiddelbar virkning. Per nå gjelder disse begrensningene kun til 15. januar 2022.

Uttar Pradesh

Yogi-regjeringen i Uttar Pradesh har tatt avgjørelsen om å stoppe alle fysiske klasser for alle studenter (klasser 1 til 12) til 16. januar 2022. I tillegg kunngjorde University of Lucknow 8. januar 2022 at alle fysiske timer vil forbli suspendert frem til 16. januar 2022. Eksamenene vil imidlertid bli gjennomført på de oppsatte datoene.

Maharashtra

Som en av de verst berørte statene i India, kunngjorde Maharashtra-regjeringen stengning av alle skoler, høyskoler og treningssentre frem til 15. februar 2022. Visse unntak har blitt anerkjent, inkludert klasse 10 og 12 styreeksamenaktiviteter og aktiviteter tillatt av skole- og universitetsmyndigheter.

Rajasthan

I henhold til retningslinjer utstedt av Rajasthan-regjeringen, vil skoler opp til klasse 12 i kommunale selskaper og kommuneområder forbli stengt til 30. januar 2022. Onlineundervisning vil fortsette for alle klassene. Tidligere hadde regjeringen kunngjort nedleggelse av skoler for klasse 1 til 8 til 17. januar i Jaipur og Jodhpur kommunale selskapsområder.

Delhi 

Delhi Regjeringen kunngjorde stengning av alle skoler, høyskoler og utdanningsinstitusjoner inntil ytterligere ordre 28. desember 2021. Delhi-regjeringen har tidligere stengt skolene i november på grunn av den høye risikoen for luftforurensning i den nasjonale hovedstaden.

Gujarat 

Midt i økende Covid-19-tilfeller i Gujarat, besluttet Gujarat-regjeringen 8. januar 2022 å stenge skoler for fysiske klasser for elever fra klasse 1 til klasse 9 til 31. januar 2022.  Treningssentre for elever klasse 9 og oppover og skoler for etter- graduate kurs så vel som konkurrerende eksamener kan kjøre på 50 prosent kapasitet, i henhold til offentlige ordre.

Jammu og Kashmir

Midt i en økning i Covid-19-saker, utstedte Jammu og Kashmir State Executive Committee (SEC) under ledelse av sjefsekretær AK Mehta nye retningslinjer, inkludert vedtak av nettkurs opp til høyskolenivå for å håndtere den økende krisen. SEC har bedt utdanningsinstitusjonene om å gjennomføre nettkurs med henvisning til risikoen for økende Covid-19-tilfeller, men det er ikke gitt noen avklaring på gjenåpningsdatoene.

Vest-Bengal

På en pressekonferanse 2. januar kunngjorde sjefsekretær HK Dwivedi at all akademisk virksomhet ved skoler, høyskoler og universiteter vil forbli stengt til 15. januar. Kun administrative aktiviteter vil være tillatt med 50 prosent ansatte om gangen

Mizoram 

Skoler, høyskoler og institutter for høyere utdanning vil forbli stengt i Mizoram i henhold til myndighetenes retningslinjer utstedt 8. januar 2022. Skoler vil forbli stengt for klasse 1 til 9 og klasse 11. All undervisning vil gå over til nettmodus. Skoler og herberger vil imidlertid forbli åpne for elever i klasse 10 og 12, som møter til styreeksamen i år.

Karnataka

Karnataka-regjeringen har ikke gitt noen kunngjøring om deres beslutning om å stenge skoler i staten. Regjeringen besluttet imidlertid å stenge skoler og høgskoler i Bengaluru til 20. januar. Skoler vil forbli åpne for elever i klasse 10 og 12. 

 

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd