Polisen vill ha tips efter mystiskt mord

0
61

Publicerad 13 januari 2022 kl 07.27

Inrikes. Den 12 oktober 2021 skedde ett mord och ett mordförsök i Farsta strand. Ingen är ännu gripen för brotten – och polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp för att föra utredningen framåt.

Gilla artikeln på Facebook

En 43-årig man sköts vid tillfället till döds med flera skott. Ytterligare en person sköts men överlevde.

Men polisen har hittills inte hittat något i de två offrens bakgrund som förklarar varför de blev skjutna.

Polisen utreder flera tänkbara förklaringar till varför de två sköts. Den nuvarande hypotesen är dock att de som blev skjutna inte var de tilltänkta offren.

– Jag är säker på att det finns någon eller några som har information som skulle kunna leda den här utredningen framåt säger utredningsledare Amelie Grenehammar, vid polisens avdelning för grova brott i polisområde Stockholm syd, på polisens hemsida.

Hon forsätter:

– Alla skjutningar är tragiska men man blir särskilt berörd när man utreder skjutningar där det verkar som att målsäganden inte var den tilltänkta, det vill säga så kallade felskjutningar. Jag hoppas att de som sitter på information vill hjälpa oss. I nuläget finns det ingen frihetsberövad men vi jobbar på och hoppas att vi bland annat med allmänhetens hjälp ska kunna ändra på det, .

Den tekniska utredningen av brottsplatsen har visat att gärningsmännen stod på baksidan av Brunskogsbacken 39 när skotten avlossades. Till vänster om den bakre entrén under den nedersta balkongen finns en nisch. Den nischen är inte upplyst. Uppgifter i utredningen tyder enligt polisen på att den avlidna målsägaren befann sig där för att röka.