PCIe 6.0 verdubbelt PCI Express-snelheden opnieuw

0
75
Radu Bercan/Shutterstock.com< /figuur>

Er komt een nieuwe generatie PCIe aan, en het is een grote! PCI Express 6.0 belooft de bandbreedte voor SSD's en GPU's te verdubbelen, wat in de toekomst een revolutie teweeg kan brengen in computers.

“PCI-SIG is verheugd de release van de PCIe 6.0-specificatie aan te kondigen, minder dan drie jaar na de PCIe 5.0-specificatie,” zei Al Yanes, PCI-SIG-voorzitter en president in een persbericht. “PCIe 6.0-technologie is de kosteneffectieve en schaalbare interconnect-oplossing die een impact zal blijven hebben op data-intensieve markten zoals datacenter, kunstmatige intelligentie/machine learning, HPC, automotive, IoT en leger/ruimtevaart, terwijl ook de industrie wordt beschermd investeringen door achterwaartse compatibiliteit met alle eerdere generaties PCIe-technologie te behouden.”

GERELATEERDPCIe 4.0: wat is er nieuw en waarom is het belangrijk

We zouden SSD-snelheden tot 28 GBps moeten zien wanneer deze nieuwe standaard daadwerkelijk beschikbaar komt. En hoewel de nieuwe standaard ongelooflijke snelheden biedt, biedt hij ook volledige achterwaartse compatibiliteit, wat betekent dat als je moederbord PCIe 6.0-slots heeft, je je videokaarten en SSD's nog steeds probleemloos kunt aansluiten met PCIe 4.0 of 5.0.

Terwijl de PCI Special Interest Group deze nieuwe standaard al aankondigde, slaat PCI Express 5.0 nog maar net aan. Dat betekent dat we waarschijnlijk nog een jaar of langer geen PCIe 6.0-hardware zullen zien. En zelfs dan zullen alleen enkele moederborden in servers de nieuwe specificatie aannemen, dus het kan nog langer duren voordat je daadwerkelijk een PCIe 6.0-computer hebt. Het kan zelfs tot 2024 of 2025 duren voordat we consumentenproducten met PCIe 6.0 zien.

Ook al kan het even duren voordat we het zien, het idee om de snelheid van SSD's en GPU's te verdubbelen is enorm spannend. Wie wil er tenslotte niet dat zijn computerhardware sneller is?

GERELATEERD: NVMe vs. SATA: welke SSD-technologie is sneller?

LEES VOLGENDE

  • › Niets nuttigs komt van hersenloos scrollen
  • › How-To Geek's Best of CES 2022 Award-winnaars: waar we enthousiast over zijn
  • › Herinnering aan VRML: The Metaverse of 1995
  • › Welke 8K-content is daadwerkelijk beschikbaar?
  • › Wat doet “NBD” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Werken Blue Light-brillen? Alles wat u moet weten