Nye Covid-19-regler for internasjonale reisende starter: 7-dagers hjemmekarantene, test på dag 8

0
73

Passasjerer som går ut av ankomstporten til den internasjonale terminalen på Sardar Vallabhbhai Patel internasjonale flyplass, Ahmedabad. (Ekspressbilde av Nirmal Harindran)

Med de nye retningslinjene med tanke på Covid-19-økningen i landet som starter på tirsdag, må alle internasjonale passasjerer som kommer til India obligatorisk sette i karantene hjemme i syv dager, etterfulgt av en RT-PCR-test på den åttende dagen.

Mens isolering tidligere var obligatorisk for de som ankom fra “utsatt risiko” land, er reglene utvidet til å omfatte alle internasjonale passasjerer. På den åttende dagen, hvis de tester negativt, må de selv overvåke helsen i de neste 7 dagene. Men hvis de blir funnet positive, “skal de administreres på et isolasjonsanlegg” i henhold til protokollen og deres prøver vil bli sendt for genomisk overvåking.

Unionens helsedepartement & Familievern har også økt listen over “utsatte” land fra 12 til 19 forrige uke. Åtte land til – Kongo, Etiopia, Ghana, Kasakhstan, Kenya, Nigeria, Tunisia og Zambia – ble lagt til listen. Tidligere ble land i Europa, inkludert Storbritannia, Sør-Afrika, Brasil, Botswana, Kina, Ghana, Mauritius, New Zealand, Zimbabwe, Tanzania, Hong Kong og Israel spesifisert som “utsatt”. Alle reisende fra disse landene må gjennomgå obligatoriske RT-PCR-tester ved ankomst. De må vente på resultatene på flyplassen før de drar eller tar et tilkoblingsfly.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå