Nya siffror: Villapriserna backade i december

0
67

Medan priserna på borätter låg stilla på riksnivå backade villapriserna med 1 procent under december. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik under torsdagsmorgonen. I både Göteborgs- och Malmöregionen backade villapriserna medan de låg stilla i Stockholmsområdet. Totalt steg bostadsrätterna i riket med 7 procent under 2021, medan prisuppgången på villor landade på 13 procent. Under året såldes 132 000 bostadsrätter och 59 000 villor under året som gick – båda siffrorna var högre än 2020. – De tre sista månaderna av 2021 gick dock
antalet sålda bostäder ned något i jämförelse med 2020. Även priserna hade en vikande trend under
andra hälften av 2021, säger Svensk Mäklarstatistiks affärsutvecklingschef Hans Flink i ett uttalande. Riket: Storstockholm: Storgöteborg: Stormalmö: (Förändringarna är på månadsbasis, mellan november och december.) Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.