Ny forskning: Omicron har høyere asymptomatisk bæreevne

0
85

Forskere ved Africa Health Research Institute i Durban, Sør-Afrika, jobber med omicron-varianten 15. desember 2021. (AP Photo/Jerome Delay, File)

Foreløpige funn fra to kliniske studier i Sør-Afrika, hvor Omicron først ble rapportert, tyder på at denne varianten av koronaviruset har en høyere forekomst av asymptomatisk “bæring” enn tidligere varianter. Begge studiene fant en høyere infeksjonsrate enn under tidligere utbrudd, og en høyere andel asymptomatiske bærere.

Begge studiene er en del av større. ‘Ubuntu’, i Afrika sør for Sahara, har som mål å evaluere effektiviteten til Modernas vaksine hos mennesker som lever med HIV. Den andre studien er en delstudie av «Sisonke»-studien som evaluerer effektiviteten til Johnson & Johnsons vaksine.

Ikke gå glipp av |Omicron og immunrespons etter vaksinasjon

FUNN:I Ubuntu ble 230 deltakere først screenet i desember, og 31 % testet positive, som alle senere ble bekreftet å være Omicron. “Disse dataene står i sterk kontrast til Covid-19-vaksinestudier utført før Omicron, der SARS-CoV-2 PCR-positivitetsraten ved det første vaksinasjonsbesøket varierte fra <1%-2,4%," sa studien, "Høy Rate of Asymptomatic Carriage Associated with Variant Strain Omicron', posted on a pre-print.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I delstudien til Sisonke , var den gjennomsnittlige asymptomatiske transportraten blant 577 deltakere 16 % i løpet av Omicron-perioden, sammenlignet med 2,6 % under Beta- og Delta-utbrudd. Resultatene tyder på en høy transportrate selv hos de vaksinerte, sa South African Medical Research Council i en utgivelse.

Den siterte seniorforfatter Dr Lawrence Corey som sa: “Siden så mange mennesker kan være asymptomatisk, vi kan ikke alltid vite hvem som bærer viruset, men vi vet hva vi kan gjøre for å beskytte oss selv og bidra til å forhindre videre spredning: Bruk en maske; vask hendene; unngå store, innendørs sammenkomster; og bli fullstendig vaksinert…”

Best of Explained

Klikk her for mer

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd