Nuro's nieuwste zelfrijdende EV krijgt airbags — voor ongelukkige voetgangers

0
69
Nuro

Nuro, de startup voor autonome levering van elektrische auto's, opgericht door twee voormalige Google-ingenieurs, heeft zijn nieuwste autonome voertuig aangekondigd met een aantal belangrijke verbeteringen terwijl het zich voorbereidt om de straat op te gaan, inclusief externe airbags voor de veiligheid van voetgangers.

Het bedrijf bouwt autonome voertuigen die zichzelf besturen en producten leveren van partners zoals FedEx, Walmart, Kroger, CVS, Domino Pizza en meer. Het elektrische voertuig is zo klein dat er niet eens plaats is voor een bestuurder, aangezien het half zo groot is als een typische compacte sedan.

Het nieuwe Nuro-voertuig van de derde generatie bouwt voort op het succes van het vorige model en ontving verschillende upgrades. Hoewel het nog steeds klein is, biedt het nu bijna het dubbele van de laadruimte voor het vervoeren van goederen op leveringsroutes, en zoals hierboven vermeld, heeft het een uniek extern airbagsysteem om voetgangers te beschermen die het kan tegenkomen. Bovendien bevestigde het bedrijf verbeterde modulaire en temperatuurgecontroleerde compartimenten voor het opslaan van kamertemperatuur, warme of koude items, samen met andere veiligheidsmaatregelen.

1 van 3
Nuro
Nuro
Nuro

Op basis van de eerste vrijgegeven afbeeldingen heeft het voertuig een vriendelijk gezicht, maar indien nodig worden airbags vooraan geactiveerd , en het lijkt op de Pillsbury Doughboy of Ghostbuster's Marshmallow Man.

In alle ernst, Nuro's 3e generatie voertuig ziet er misschien gek uit, maar heeft de vooruitziende blik om na te denken over de veiligheid van voetgangers is een slimme zet. En als je kijkt naar alle problemen die Tesla heeft ondervonden met zijn volledig zelfrijdende software, denkt Nuro ongetwijfeld vooruit.

In 2021 bevestigde het bedrijf dat het 74 hectare grond buiten Las Vegas had gekocht om te bouwen een nieuwe testbaan en productiefaciliteit voor zijn autonome voertuig van de derde generatie, en nu is het eindelijk zover. Dit gezwollen voertuig met airbag zal later dit jaar in Las Vegas in productie gaan en zal een volledig autonoom elektrisch voertuig zijn.

Wie weet, misschien kan Las Vegan's later dit jaar ontvang leveringen van Nuro en test eventueel die airbags.

via The Verge