MPPSC State Forest Service eksamen 2022: Søknadsprosessen begynner; sjekk kvalifikasjonskriterier

0
85

De statlige tjenesteeksamenene vil bli avholdt i tre runder – forhåndsprøver, hovedprøver og intervjurunde. Fil.

Registreringsportalen for Madhya Pradesh Public Service Commission State Forest Service (MPPSC SFS) Preliminary Exam 2022 er åpen nå. Kandidater kan fylle ut søknadsskjemaet for stillingene som assisterende skogkonservator, skogvokter og prosjektleder via det offisielle nettstedet mppsc.nic.in frem til 9. februar 2022.

Kandidater kan søke enten for stillingen som assisterende skogkonservator eller skogvokter; eller de kan søke om begge, forutsatt at de oppfyller kvalifikasjonskriteriene. Eksamen gjennomføres 24. april 2022.

Les |DSSSB inviterer til JE/SO-stillinger; sjekk kvalifikasjonskriteriene

Kandidater med en bachelorgrad i naturvitenskap eller ingeniørfag er kvalifisert til å søke til eksamen. I tillegg er minimumsalderen for å søke 21 år, og alle kandidatene som søker på stillingen som ass. Skogkonservator bør ikke være eldre enn 40 år. For stillingene som skogvokter og prosjektleder er maks aldersgrense 33 år; for kvinnelige kandidater, tidligere tjenestemenn og kandidater som tilhører den reserverte kategorien, er den øvre aldersgrensen 38 år.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Søknadsgebyret for kandidater som tilhører SC/ST/OBC (ikke-kremaktig lag) er Rs 250; kandidater som tilhører andre kategorier og ikke-innbyggere i Madhya Pradesh må betale Rs 500 som søknadsavgift. Alle kandidatene må også betale ytterligere Rs 40 som en portalavgift.

Les også |IBPS PO Mains 2021 adgangskort utgitt: Slik laster du ned

Kandidater kan følge trinnene nedenfor for å søke om MPPSC SFS foreløpig eksamen:

Trinn 1: Besøk det offisielle nettstedet, mppsc.mp.gov.in

Trinn 2: Kandidater kan finne “Søk på nettet”-fanen nederst i høyre hjørne.

Trinn 3: Klikk nå på “Link”-alternativet som er tilgjengelig, tilsvarende SFS-eksamenen. Dette vil ta søkerne til en ny side.

Trinn 4: Klikk på fanen «Kjenn ditt søknadsnummer» og fyll ut søknadsskjemaet.

Trinn 5: Kandidater bør laste opp sine selvattestert fotografi i passstørrelse.

Trinn 6: Deretter klikker du på «Fortsett til betaling»-knappen og sender inn

Kandidater kan rette eventuelle feil i søknadsskjemaet fra 15. januar 2022 til 11. februar 2022. For å gjøre rettelser i søknadsskjemaet må kandidatene betale Rs 50. Inngangskortet vil være tilgjengelig på den offisielle nettsiden fra april 15, 2022.

MPPSC SFS Preliminary eksamen er en screeningtest som består av 2 oppgaver – Paper I (General Studies) og Paper-II (General Aptitude). Så langt er MPPSC SFS-pensumet bekymret, i Paper I, stilles spørsmål fra historie, geografi, indisk grunnlov, vitenskap og teknologi, aktuelle saker, informasjons- og kommunikasjonsteknologi og konstitusjonelle organer i India.

Les også | meme fest på UPSC mains 2021 essay paper, her er hva eksperter og aspiranter har å si

Paper-II dekker spørsmål fra forståelse, kommunikasjonsferdigheter, logisk resonnement, grunnleggende matematikk, generell mental evne, beslutningstaking og problemløsning. Alle spørsmål er av objektiv type, og svarene må merkes på OMR-arket gitt til kandidatene. Eksamenen kan prøves enten på engelsk eller hindi. Kandidater kan bygge sin forberedelsesstrategi rundt pensum og det oppgitte eksamensmønsteret.

Kandidater som kvalifiserer seg til den foreløpige eksamenen vil bli valgt til hovedeksamenen, som er datamaskinbasert. Oppmelding til hovedeksamen vil måtte gjøres separat ved å betale oppmeldingsavgift og portalavgift. Spørsmål i hovedeksamenen er av typen MCQ, uten negativ karakter.

Kvalifiserte kandidater vil bli kalt inn til intervjuet utført av MPPSC. Etter dette vil det også bli gjennomført en fysisk kondisjonstest og medisinsk undersøkelse. Den endelige merittlisten vil bli utarbeidet ved å vurdere kandidatenes poengsum i hovedeksamenen og intervjuet.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste jobbnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd