Kun je een projector gebruiken om te gamen?

0
24
BenQ

Projectoren leveren de ultieme thuisbioscoopervaring dankzij hun scherpe beeldkwaliteit en enorme schermgrootte. Maar wat als je games wilt spelen op een 120 inch scherm? Kun je een projector gebruiken om te gamen, en zo ja, wat moet je weten voordat je een gameprojector koopt?

Inhoudsopgave

Hier is het korte antwoord—Ja!
Spec Talk: niet alle projectoren zijn gelijk gemaakt
Werkt een projector bij u thuis?
De Voor- en nadelen van gamen op een projector
Welke projectoren zijn geschikt voor gamen?

Hier is het korte antwoord: ja!

Als een projector een HDMI-poort heeft, kun je deze gebruiken om te gamen. Sommige merken verkopen projectoren die speciaal zijn ontworpen om te gamen. U hebt echter niet per se een “gamingprojector” om een ​​geweldige ervaring te hebben met het spelen van Nintendo Switch, Xbox Series X of PS5 op een enorm scherm.

Maar hier is de vangst; het kopen van een projector is heel wat anders dan het kopen van een tv. Als je niet oppast, krijg je een echte stinker. Om nog maar te zwijgen van het feit dat projectoren een aantal ernstige beperkingen hebben die misschien niet passen bij uw huis – maak u geen zorgen, we zullen al deze beperkingen behandelen om u te helpen beslissen of een projector uw tijd en geld waard is.< /p>

Spec Talk: niet alle projectoren zijn gelijk gemaakt

< img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Epson

Laten we doen alsof je net je tv kapot hebt gemaakt en slechts $ 300 hebt om een ​​vervanging te kopen. Als je die $ 300 aan een volledig willekeurige tv zou uitgeven, zou je er goed uitkomen. Je nieuwe tv zou alle belangrijke functies hebben die je nodig hebt om te gamen, zoals een fatsoenlijk 1080p-beeld, een respectabele verversingssnelheid en een redelijk lage invoervertraging (de vertraging tussen je controller en scherm).

Maar deze functies zijn niet gegarandeerd op een projector van minder dan $ 600. En eerlijk gezegd, zelfs sommige dure projectoren zijn slecht in gamen. Dit is een productcategorie die meestal geschikt is voor scholen en bedrijven, waar beeldkwaliteit en latentie niet altijd een prioriteit zijn.

Helaas, resolutie en input lag zijn niet je enige zorgen. Als u een projector wilt die overdag bruikbaar is (of wanneer de lichten zijn ingeschakeld, wat dat betreft), moet deze met 3000 lumen of meer schijnen. (Een ALR-scherm kan dimprojectoren overdag bruikbaarder maken, maar ze zijn kostbaar.)

GERELATEERDVava zorgde ervoor dat ik een projector van $2.800 wilde kopen

En omdat je games probeert te spelen, wil je misschien een projector vinden die AMD FreeSync of NVIDIA G-Sync ondersteunt. Deze technologieën zijn niet vereist voor gaming, en ze worden zelden gebruikt in projectoren, maar ze verminderen het scheuren van het scherm en andere artefacten die optreden als gevolg van videogames. variërende verversingsfrequenties.

Nu heb ik enkele specificaties genoemd waar u op moet letten bij het kopen van een projector voor gaming. Maar zoals ik al eerder zei, projectoren hebben een aantal andere beperkingen waardoor ze een slechte optie voor u of uw huis kunnen zijn. Laten we die beperkingen snel oplossen.

Werkt een projector bij u thuis?

Samsung

Alle projectoren hebben rare beperkingen waardoor ze moeilijk te gebruiken zijn in uw huis. En helaas kunnen deze beperkingen verschillen, afhankelijk van het soort projector dat u koopt.

Laten we beginnen met de grootte van de kamer. Als u aan een projector denkt, is het eerste dat in u opkomt waarschijnlijk een typisch long-throw of short-throw model. Deze projectoren moeten op een bepaalde afstand van je muur of tv zitten om een ​​scherp beeld op volledige grootte te krijgen; als de projector te dichtbij zit, is het beeld te klein. Als het te ver is, wordt het beeld wazig. (Met plafondsteunen kunt u een projector met lange of korte projectieafstand op een perfecte afstand van uw muur of scherm plaatsen, maar dat is niet altijd nodig.)

Als geld geen rol speelt, is een projector met ultrakorte projectieafstand meestal de beste keuze. Deze projectoren zitten recht tegen uw muur of scherm en werpen een beeld onder een hoek, waardoor de kamergrootte en projectieafstand uit de vergelijking worden gehaald. Helaas kunnen deze short-throw-projectoren duur zijn, en ze hebben de neiging om een ​​beetje heet te worden, dus ze hebben vaak luide fans. Ze moeten ook op een meubelstuk zitten, wat wat onhandiger kan zijn dan het klinkt.

GERELATEERDProjector versus grootbeeld-tv: welke moet u kopen?

Welke projector u ook koopt, uw kamer heeft een wijd open muur nodig om als projectieoppervlak te dienen. Je kunt deze beperking omzeilen met een zorgvuldig geplaatst scherm (de mijne zit boven een open haard), maar over het algemeen zal een muur met ramen en meubels niet werken.

Maar wacht, er is ;s meer! Projectoren kunnen een beetje moeilijk te beheren zijn: als je er bijvoorbeeld een aan je plafond hebt gemonteerd, moet je ofwel een HDMI-switcher kopen of eraan wennen om op stoelen te staan ​​als je een nieuw stopcontact wilt aansluiten. video bron. Ook projectoren’ ingebouwde luidsprekers klinken verschrikkelijk, maar de meeste budget- en middenklassemodellen spelen niet goed met externe geluidssystemen.

Zou je daar naar kijken? We gaan echt het onkruid in! Laten we alle voor- en nadelen van gamen op een projector opsommen, zodat we deze kleine ups en downs snel kunnen doornemen en alles in perspectief kunnen plaatsen.

De voor- en nadelen van gamen op een projector

Optoma

Nu we enkele van de problemen hebben behandeld waarop u moet anticiperen bij het kopen en gebruiken van een projector voor gaming, is het tijd om alle voor- en nadelen te bespreken. Maak je klaar, want er zijn een heleboel nadelen aan het gebruik van een projector om te gamen. Het is aan jou om te beslissen of deze nadelen het waard zijn om mee om te gaan.

Pluspunten:

 • Big Picture, Grote onderdompeling: gamen op een 120-inch scherm is fantastisch, vooral als je multiplayer-games op een gesplitst scherm speelt, zoals Mario Kart.
 • Geen tv, meer ruimte: als ik mijn projectorscherm oprol, is het alsof het niet bestaat. De kamer voelt prettig en open aan als er een gigantische, uitgeschakelde tv rondzit.
 • Verminderde belasting van de ogen: terwijl tv's licht uitstralen, reflecteren projectieoppervlakken licht . Dit, en het feit dat projectoren een enorm beeld kunnen creëren dat gemakkelijk te zien is, kan de vermoeidheid van de ogen verminderen. Je hebt ook minder last van verblinding.
 • Nieuwigheid: Al je gamervrienden zullen denken dat je de coolste kat van de stad bent.
 • Draagbaarheid: Tenzij je je projector aan het plafond monteert, is het moeiteloos om mee naar buiten te nemen voor een feestje of om naar het huis van een vriend te rijden. Bovendien is verplaatsen met een projector zoveel gemakkelijker dan met een gigantische tv.

Nadelen:

 • Kosten< /sterk>: Projectoren die goed zijn voor gaming kosten meerdere keren meer dan vergelijkbare tv's. Je kunt een 4K-gaming-tv krijgen voor ongeveer dezelfde prijs als een standaard 1080p-projector. (Om eerlijk te zijn, projectoren zijn qua schermgrootte voordeliger dan tv's.)
 • Input Lag: goedkope tv's hebben meestal een acceptabele input lag voor gaming, maar u kan niet hetzelfde zeggen van goedkope (of zelfs enkele dure) projectoren.
 • Lichtbeheer: als u een projector krijgt die 3.000 lumen of minder straalt, dan koop liever wat stevige gordijnen voor gebruik overdag.
 • Geluidskwaliteitsproblemen: Zoals ik al eerder zei, projectoren’ ingebouwde luidsprekers zijn niet zo geweldig (tenzij je er een koopt met een enorme ingebouwde luidspreker). Ook werken goedkopere modellen vaak slecht met externe audiosystemen. (Als je om geluidskwaliteit geeft, koop dan een projector met HDMI ARC- of Bluetooth Audio-ondersteuning voor eenvoudige installatie met externe luidsprekers.)
 • Projectoren zijn heet en luid: Projectoren produceren veel warmte, wat u zult voelen in een ruimte die klein genoeg is. Ook kunnen hun ingebouwde ventilatoren behoorlijk luid worden.
 • Opstarttijd: het kan een minuut duren voordat projectoren zijn opgewarmd. Natuurlijk hebben veel smart-tv's hetzelfde probleem omdat ze vol zitten met waardeloze software.
 • Kabelbeheer: het wegstoppen van de draden voor een projector met korte projectieafstand is vrij gemakkelijk. Maar een projector met een lange projectieafstand kan een grote puinhoop maken als je geen kabelafdekkingen installeert.
 • Onderhoud: Projectorlampen gaan om de paar jaar kapot en moeten worden vervangen. Ook hebben projectoren stofschermen die af en toe moeten worden schoongemaakt. Laserprojectoren vermijden een deel van dat probleem, maar ze zijn duurder.

Ja, gamen op een projector heeft een heleboel nadelen. Maar als je bereid bent om met deze problemen om te gaan, dan is het tijd om te gaan winkelen! Lees verder om een ​​aantal geweldige opties te zien en laat je niet te veel afschrikken door de prijzen.

Welke projectoren zijn goed voor gaming?

BenQ

Hoewel elke projector met een behoorlijke resolutie, hoge helderheid (3.000+ lumen) en lage invoervertraging (idealiter 40 ms of minder) een geweldige game-ervaring zou moeten leveren, raad ik je ten zeerste aan om een ​​gamingprojector te kopen. Zoals in, het bedrijf dat het verkoopt, brengt het expliciet op de markt als een projector voor gaming.

Als u op zoek bent naar een gamingprojector, in tegenstelling tot een hoogwaardige kantoor- of filmprojector, weet u zeker dat u de functies krijgt die voor u het belangrijkst zijn. Het zal u ook helpen de verschillende functies te herkennen die u voor verschillende prijsklassen kunt krijgen. U zult bijvoorbeeld geen 4K-gamingprojector vinden in het bereik van $ 700.

GERELATEERDBenQ bouwt voort op zijn line-up gamingprojectoren met een nieuw 4K LED-model

Bedrijven zoals Optoma, BenQ, XGIMI en Epson vermelden hun gamingprojectoren op hun websites. Je kunt ook gameprojectoren vinden op Amazon en Best Buy, maar ik raad je ten zeerste aan om projectoren te vermijden die niet goed zijn beoordeeld (en om op te passen voor neprecensies op Amazon).

Voor je gemak , hier zijn drie geweldige gamingprojectoren in de vormfactoren met lange projectieafstand, korte projectieafstand en ultrakorte projectieafstand. De BenQ TH671ST is van grote waarde als u niet geeft om 4K HDR, hoge verversingssnelheden en andere voordelen.

BenQ TH671ST 1080p Gaming-projector met korte projectieafstand | Gaming-modus voor intense actie met lage input-lag | 3000 lumen voor verlichting op entertainment | 3 jaar toonaangevende garantie

Probeer je geld te besparen? Deze BenQ-gamingprojector kost slechts $ 700, maar biedt 1080p video, 16 ms input lag en een maximale helderheid van 3.000 lumen.

Amazon

$699.00
$799.00 Bespaar 13%< /p>

Optoma UHD38 heldere, echte 4K UHD-gamingprojector | 4000 Lumen | Responstijd van 4,2 ms bij 1080p met verbeterde gamemodus | Laagste ingangsvertraging op 4K-projector | 240 Hz vernieuwingsfrequentie | HDR10 & HLG

De Optoma UHD38 heeft een 4K-resolutie, verversingsfrequenties tot 240 Hz, input lag van slechts 4 ms, HDR10-ondersteuning, een maximale schermgrootte van 120 inch en een maximale helderheid van 4.000 lumen. Het is een geweldige optie voor gamen als je geen probleem hebt met een lange-throw-vormfactor.

Amazon

$ 1349.00
$ 1599.00 Bespaar 16%

Optoma CinemaX P2 Ultra Short Throw 4K UHD-laserprojector voor thuisbioscoop | 3000 Lumen | Superieur beeld met laser en kleurenwiel met 6 segmenten | Slim | Geïntegreerde Soundbar | Werkt met Alexa en Google

Optoma CinemaX P2 120-inch ultrakorte projectieafstand projector ondersteunt 4K 60Hz video, schijnt op 3.000 lumen en heeft een acceptabele input lag van 67ms. Het heeft ook een geïntegreerde soundbar, wat best leuk is.

Amazon

$ 3299.00