Hva er de beste tidene å legge ut på TikTok?

0
911

TikTok er et verdensomspennende fenomen, en sosial medieplattform som gir skapere muligheten til å leve av videoene sine. Hvis du har et kreativt sinn, virker det som en drøm som går i oppfyllelse. Men hvis du er ny på TikTok, kan det være litt vanskelig å finne ut de beste tidspunktene for å legge ut.

Hvis du ønsker å få flere likes og visninger på TikTok og få flere følgere raskt, gjør husk å følge retningslinjene våre for de beste tidspunktene å legge ut på TikTok. 

Innholdsfortegnelse

  Når du skal legge ut på TikTok: Ting du må huske på

  < p>Når du lager en video som du tror vil “sprenge, kan det første instinktet ditt være å legge den ut umiddelbart. Hvis du leter etter mer engasjement, bør du bekjempe det instinktet og lage en poststrategi for innholdet ditt på TikTok. 

  TikTok’s algoritme bestemmer hvilke videoer som skal vises på For deg-siden basert på gjentatte visninger og engasjement. Det betyr at for å utvide publikummet ditt, må du sørge for at du legger ut innholdet ditt når folk ser på. Du må vurdere noen faktorer når du velger det beste tidspunktet for å legge ut videoene dine på TikTok.

  Hvor er målgruppen din?

  En av de viktigste faktaene du må vurdere er tidssonen som publikum bor i. Hvis du målretter mot brukere i din egen region, er det én ting. Men hvis du vil at folk fra andre deler av verden skal se videoene dine, må du planlegge publiseringstiden deretter. Selvfølgelig kan du ikke velge det perfekte tidspunktet for alle over hele verden, men du kan finne et kompromiss.

  Når er målgruppen din våken?

  Den andre viktige faktoren du må huske på, eller snarere et spørsmål du må svare på, er “hva klokka er mitt publikum våkent?”. Hvis målgruppen din befinner seg i forskjellige tidssoner, må du tenke på når brukerne er våkne på hvert sted og planlegge innleggsplanen din deretter. 

  TikTok har ikke noe alternativ for å planlegge videoene dine, og det er ingen tredjepartsverktøy du kan bruke for å planlegge og legge ut på TikTok. Det betyr at du må bygge din egen tidsplan for innlegg og holde deg til den hvis du vil øke engasjementet ditt på TikTok.

  Hva er de beste tidene å legge ut på TikTok?

  Influencer Marketing Hub gjennomførte en studie på over 100 000 innlegg og deres engasjementsrater for å finne de beste tidspunktene å poste på TikTok.

  Kort sagt, den beste tiden å legge ut på TikTok ser ut til å være mellom 06.00 og 10.00 og 19.00 og 22.00, og de beste dagene å legge ut er tirsdag, torsdag og fredag. Alle tider i EST. 

  Hvis du lurer på hvor mange ganger du trenger å legge ut innlegg på TikTok, anbefales det å holde tempoet oppe på 1-4 videoer om dagen for best mulig vekst. Det er imidlertid bedre å sette seg realistiske mål i starten: lag en regel om å legge ut 1 video per dag, men sørg for å aldri gå glipp av den. 

  Det anbefales heller ikke å overdrive det og legge ut for mange videoer på TikTok-kontoen din samtidig. I så fall risikerer du å splitte publikum og dele synspunktene deres i stedet for å multiplisere dem. 

  Hvordan sjekke TikTok-kontoanalysen din

  Vet du ikke hvem publikummet ditt er? Det er enkelt å sjekke. Du kan bruke Analytics-funksjonen på TikTok for å finne ut publikummet ditt, hvor de kommer fra og hvordan videoene dine presterer i forskjellige deler av verden. 

  Først av alt må du konverter TikTok-kontoen din til en Business-konto for å få tilgang til Analytics-kontoen din. Prosessen er gratis og tar bare noen få klikk å fullføre. 

  1. Åpne TikTok-appen og gå til profilsiden din.
  2. Velg Innstillinger og personvern > Administrer konto
  3. Under Kontokontroll velger du Bytt til bedriftskonto.

  1. Velg en kategori og velg Neste for å fortsette. 

  Du vil se en melding som bekrefter at du har byttet til en bedriftskonto. Nå kan du få tilgang til flere funksjoner på TikTok og få bedre kontakt med seerne dine. 

  Hvis du går tilbake til Innstillinger > Skaperverktøy, finner du nå kontoen din Analytics der. Analytics-delen er delt inn i fire underseksjoner: Oversikt, Innhold, Følgere og Live.

  Du kan bruke Følgere

  sterk>delen for å lære mer om publikummet ditt. De to parameterne du bør merke deg er Toppområder og Følgeraktivitet. Topp territorier er delen der du kan lære om fordelingen av følgerne dine etter territorium. Når du vet hvor følgerne dine bor, vil det være lettere å velge det beste tidspunktet for å legge ut innholdet ditt. Denne delen er nyttig hvis du henvender deg til et globalt publikum fra forskjellige tidssoner.

  Følgeraktivitets-beregningen gir deg de dagene i uken da følgerne dine er mest aktive på TikTok. Den deler denne informasjonen opp i bestemte timer når publikum er mest aktive på appen. Husk at disse dataene presenteres i UTC (Coordinated Universal Time). 

  Til slutt kan du bruke kontoanalysen til å spore innholdets ytelse. Følg godt med på videoene som presterte best og dårligst, og se om du finner mønstre der. Alle disse beregningene skal hjelpe deg å finne ut de beste tidene å legge ut på TikTok. 

  Hvordan finne de beste tidene å poste på TikTok for deg

  < p>Sammenlignet med andre sosiale medieplattformer er TikTok svært personlig tilpasset. Det betyr at hvis du virkelig ønsker å vokse på TikTok, må du finne ut din egen poststrategi og planlegge innleggene dine etter din egen personlige statistikk.

  Den beste måten å finne ut hva som fungerer best, er å eksperimentere med forskjellige tider på dagen og se hvilke tidspunkter for innlegg som driver engasjementet ditt mest.