Feds Powell lover å stoppe inflasjonen fra å bli “forankret”

0
75

Federal Reserve-styreleder Jerome Powell.(Drew Angerer/Pool via AP, fil)

Federal Reserve-leder Jerome Powell sverget å bekjempe inflasjonen i vitnesbyrd tirsdag for amerikanske lovgivere som forventes å fokus på den nylige prisstigningen da de vurderer ham for en annen periode som sjef for sentralbanken.

I åpningsvitnesbyrd til senatets bankkomité sa Powell at økonomiens raske utvinning etter koronaviruspandemien «ga opphav til vedvarende ubalanser i tilbud og etterspørsel og flaskehalser, og dermed til økt inflasjon.» ;

“Vi vet at høy inflasjon krever en toll,” la han til, og lovet å bruke sentralbankens fulle pakke med politiske verktøy “for å forhindre at høyere inflasjon fester seg.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les også |Kina låser den tredje byen, og øker berørt til 20 millioner

Høringen er et første skritt i Powells forventede bekreftelse fra hele Senatet til en ny fireårsperiode som Fed-leder. Lael Brainard, som for tiden er Fed-guvernør, vil bli avhørt av det samme panelet på torsdag for opprykk til en fireårsperiode som Fed-nestleder.

Posisjonene krever flertallsgodkjenning av hele Senatet, som er knapt kontrollert av president Joe Bidens demokrater.

Ved starten av tirsdagens sesjon støttet den demokratiske senatoren Sherrod Brown, panelets leder, og senator Pat Toomey, dens seniorrepublikaner, Powells ledelse av Feds svar på pandemi, selv når de reiste spørsmål om de neste trinnene.

Les også |Verdensnyheter: 5 utviklinger fra hele verden over natten

“Jeg tror du har vist lederskapet’ 8221; å lede Fed gjennom debatter om inflasjon, regulering og en etikkskandale over aksjehandel av høytstående embetsmenn, sa Brown.

Toomey sa at han var bekymret for at Feds robuste respons på pandemien nå kan stimulere inflasjonen og “kan bli den nye normalen” og gjentok sin kritikk av at sentralbanken fordypet seg i det han anser som politiske spørsmål som klimaendringer og ulikhet.

Renter

Selv mens pandemien fortsetter, har inflasjon dukket opp som Feds største bekymring. I desember besluttet sentralbanken å avslutte sine kjøp av statsobligasjoner og pantesikrede verdipapirer – en arv fra den nesten to år lange kampen mot den økonomiske konsekvensen av pandemien – mars, og signaliserte at det kunne heve renten tre ganger i år.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Siden den gang har covid-19-infeksjoner steget til daglige rekorder, med økte sykehusinnleggelser og ansatte i karantene som taper et allerede strukket arbeidstilbud, og noen observatører forventer at misforholdet mellom tilbud og etterspørsel som setter presset oppover på prisene vil intensivere ytterligere.

Tirsdagens høring vil være Powells første sjanse til å si hvordan han ser på disse forstyrrelsene som påvirker utsiktene hans for både økonomien og pengepolitikken.

< /p>

Investorer og handelsmenn vil lytte etter nye ledetråder om når Fed kan begynne å heve renten og muligens redusere sine mer enn 8 billioner dollar i obligasjonsbeholdning for å få ned inflasjonen, som nå kjører på mer enn det dobbelte av Fed&#8217 ;s 2 %-mål.

Finansmarkedene priser inn en aggressiv respons, med rentefuturetradere som satser på fire renteøkninger i år.

Powell kan møte tøffe spørsmål både fra noen demokrater, inkludert senator Elizabeth Warren som har sagt at hun er imot hans renominasjon fordi hun ser på ham som for lettvint på Wall Street, og fra noen republikanere som offentlig har bekymret Fed svarer for sent på stigende priser.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.